Γευση

Το νέο στέκι στην καρδιά της Θεσσαλονίκης ακούει έντεχνο

Το café Έντεχνο, έχει ένα ισχυρό μουσικό DΝΑ, διάθεση για ποιοτική διασκέδαση και σχέδια.

Parallaxi
το-νέο-στέκι-στην-καρδιά-της-θεσσαλονί-904383
Parallaxi

Ανηφορίζοντας την Αριστοτέλους και μόλις περάσεις το άγαλμα του Βενιζέλου, ανάμεσα στις οδούς Ολύμπου και Φιλίππου, η Ρωμαϊκή Αγορά δεν αποτελεί μόνο έναν από τους πιο γνωστούς αρχαιολογικούς χώρους κι εντυπωσιακό υπαίθριο μνημείο της πόλης.

Πρόκειται για μια μοναδική γειτονιά, όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια, με δονήσεις δυναμικές, που συγκεντρώνει κατοίκους -και όχι μόνο- κάθε ηλικίας σε ιδιαίτερα στέκια, δημιουργώντας έναν ζωντανό πυρήνα ακριβώς στην καρδιά της Θεσσαλονίκης -σημείο αναφοράς για την 24ωρη διασκέδασή της.

entexno-7.JPG

Ένα από αυτά, άναψε πρόσφατα τα φώτα και τα… ηχεία του, αποδεικνύοντας το μεράκι και την αγάπη των ανθρώπων του για την έντεχνη και ροκ μουσική, κάνοντας κοινωνούς κάθε θαμώνα που το ξεχωρίζει για τις μουσικές, κυρίως, επιλογές του.

entexno-4.JPG

Το περιβάλλον του χαρακτηρίζεται από μια vintage διάθεση, που επιτείνεται από τον εξαιρετικά επιτυχημένο συνδυασμό μετάλλου, ξύλου και διαφόρων διακοσμητικών, όπως ο τοίχος από τουβλάκια ή τα φωτιστικά, ενώ εμφανή βιομηχανικά στοιχεία την «παντρεύουν» με μια πιο σύγχρονη αισθητική, όπως η καπνοδόχος και ο προτζέκτορας για την προβολή συναυλιών.

entexno-5.JPG

Εξαιρετική είναι και η ατμόσφαιρα που επικρατεί στον εξωτερικό του χώρο, καθώς η μουσική υπόκρουση από το μαγαζί δημιουργεί την ιδανική συνθήκη άλλοτε για χαλαρή διάθεση και κουβέντα με τους φίλους και άλλοτε για όμορφες και κεφάτες βραδιές.

Ένας τοίχος με αφίσες από ελληνικές συναυλίες συνθέτουν ένα οπτικό παζλ από τις μουσικές που μπορείς να απολαύσεις στον χώρο του∙ από αγαπημένο Σωκράτη Μάλαμα, δημοφιλή Γιάννη Χαρούλη και πληθωρική Ελεονώρα Ζουγανέλη μέχρι τις διαχρονικές αξίες Νίκο Παπάζογλου, Μιλτιάδη Πασχαλίδη και Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Από τα decks εννοείται πως δεν απουσιάζει και η κλασική ξένη ροκ -βλέπε ή καλύτερα άκουσε Stones ή Queen κ.ά. Ο στόχος πλέον είναι να διοργανώνεται στο μαγαζί ένα live την εβδομάδα, το οποίο θα φιλοξενεί νέα σχήματα της πόλης, αναδεικνύοντας το καινούριο αίμα της ελληνικής έντεχνης και ροκ σκηνής.

entexno-6.JPG

Σπάνιο για τέτοιους είδους μπαρ, αλλά εδώ μπορείς να απολαύσεις όλα τα κλασικά κοκτέιλ ή μια μεγάλη ποικιλία από μπίρες, κρασιά, ποτά -ακόμα και ρακόμελο-, τα οποία συνοδεύονται από ανάλογες γευστικές προτάσεις, όπως πλατό αλλαντικών και τυριών.

entexno-2.JPG

Και όσον αφορά στο ωράριό του, επιτέλους ανακαλύψαμε ένα στέκι που μας οδηγεί καθημερινά, τις μικρές ώρες, στο τελευταίο ποτό ή σφηνάκι της ημέρας, αφού δεν κλείνει πριν τις 3 το πρωί!

Στα άμεσα σχέδιά του είναι να ετοιμάζει τον παραδοσιακό καφέ στη χόβολη με το κλασικό λουκουμάκι – κέρασμα στον δίσκο κι άλλες εκπλήξεις -μουσικές και όχι μόνο-, που σταδιακά θα επικοινωνεί και στο κοινό του.

Η ατμόσφαιρα στη Ρωμαϊκή Αγορά άλλαξε. Θαρρείς και νέος αέρας φύσηξε στη γειτονιά, με το Café Έντεχνο να υποδέχεται κάθε παρέα που αναζητά να ακούσει τα αγαπημένα της τραγούδια. Γιατί οι παρέες πριν γράψουν ιστορίες, τις ζούνε. Χάνονται στη νύχτα, σε στίχους και μελωδίες και φτιάχνουν εμπειρίες μοναδικές!

entexno-3.JPG

*Έντεχνο café. Ολύμπου 85, Facebook, Instagram

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα