Διεθνή

Το Twitter του Έλον Μασκ στρέφει χρήστες στο Mastodon

Οι χρήστες διπλασιάστηκαν απότομα και προκάλεσαν πρόβλημα στην ταχύτητα του διακομιστή

Parallaxi
το-twitter-του-έλον-μασκ-στρέφει-χρήστες-στο-masto-908495
Parallaxi

Το πρωί της Δευτέρας, ένας από τους κύριους διακομιστές του Mastodon κατέγραψε τόση επισκεψιμότητα, που υπήρξε επιβράδυνση στην ταχύτητα της πλατφόρμας.

Συγκεκριμένα, η αυξημένη κίνηση έπληξε τον διακομιστή mastodon.social, που είναι ίσως το πιο δημοφιλές Μέσο στο αποκεντρωμένο κοινωνικό δίκτυο.

«Το Mastodon.social είναι αργό αυτή τη στιγμή, όσο μπορώ να καταλάβω, επειδή υπάρχουν διπλάσιοι άνθρωποι που το χρησιμοποιούν ταυτόχρονα», έγραψε ο ιδρυτής Eugen Rochko.

Η αύξηση της επισκεψιμότητας ήταν αρκετά σημαντική ώστε ο Rochko να αποφασίσει να διαγράψει προσωρινά το mastodon.social από τη λίστα των διαδικτυακών κοινοτήτων στις οποίες μπορούν να εγγραφούν νέοι χρήστες.

Στην ίδια ανάρτηση, ο Rochko πρόσθεσε πως «Εργάζομαι για να το κάνω ξανά γρήγορο, αλλά στο μεταξύ, θυμηθείτε να προσκαλέσετε τους ανθρώπους να εγγραφούν στο mastodon.org αντί απευθείας στο mastodon.social. Οι χρήστες δεν χρειάζεται να βρίσκονται στον ίδιο διακομιστή για να σας ακολουθήσουν» είπε.

To Mastodon καταγράφει αύξηση σε νέους χρήστες ήδη από την ημέρα που ο Έλον Μασκ αγόρασε ένα μερίδιο στο Twitter νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Το κοινωνικό δίκτυο του Mastodon λειτουργεί σχεδόν όπως το Twitter όσον αφορά τις δυνατότητες microblogging. Αλλά από την πλευρά της υποδομής, μια μεγάλη διαφορά είναι η αποκεντρωμένη φύση του Mastodon.

Το κοινωνικό δίκτυο αποτελείται από πολλούς ανεξάρτητους διακομιστές, οι οποίοι λειτουργούν χρησιμοποιώντας τους δικούς τους κανόνες, αλλά μπορούν ακόμα να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους μέσω μιας ομοσπονδιακής/κοινής πλατφόρμας.

Αποτέλεσμα αυτού είναι το μοντέλο κοινωνικής δικτύωσης της Mastodon να έχει συγκριθεί με τον τρόπο λειτουργίας του email μέσω διαφόρων παρόχων, όπως το Gmail, το Hotmail και το Yahoo Mail.

Μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Rochko είπε ότι είχε επιλύσει το πρόβλημα στην ταχύτητα του διακομιστή mastodon.social.

Ωστόσο, το Mastodon έχει πολύ δρόμο να διανύσει ακόμα για να φτάσει στην κλίμακα του Twitter. Ο ίδιος ο διακομιστής mastodon.social έχει μόνο περίπου 662.000 χρήστες ενώ ολόκληρη η πλατφόρμα υπολογίζεται ότι έχει πάνω από 3,5 εκατομμύρια.

Συγκριτικά, το Twitter έχει 217 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες καθημερινά.

Πηγη – PC

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα