H Ιταλία καταργεί τις μάσκες έξω, η Ασία εξακολουθεί να δοκιμάζεται
Όλες οι εξελίξεις στον πλανήτη με την πανδημία
Η εικόνα της πανδημίας σήμερα
Η εικόνα την ίδια ώρα χθες
Μαλαισία: Ξεπέρασαν τα 700.000 τα κρούσματα του κορωνοϊού
Το υπουργείο Υγείας της Μαλαισίας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν ακόμη 4.611 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό στη χώρα της Ασίας να φθάνει τους 701.019.
Οι θάνατοι άλλων 69 ασθενών με την COVID-19 αύξησαν τον επίσημο απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στους 4.477 νεκρούς ως αυτό το στάδιο.
Ως προχθές Κυριακή κάπου 4,2 εκατ. άνθρωποι (το 12,9% του πληθυσμού) είχαν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου τους για την COVID-19. Το εθνικό πρόγραμμα ανοσοποίησης της Μαλαισίας προβλέπεται να διαρκέσει ως τον Φεβρουάριο του 2022.
Ινδία: 1.167 θάνατοι και πάνω από 42.600 κρούσματα κορωνοϊού σε 24 ώρες
Η χώρα της νότιας Ασίας μετρά μέχρι εδώ 389.302 νεκρούς επί συνόλου 29,98 εκατομμυρίων μολύνσεων, τουλάχιστον σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού, τον οποίο όμως ειδικοί χαρακτηρίζουν πολύ υποτιμημένο.
Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 1.167 ασθενείς με την COVID-19, ενώ παράλληλα επιβεβαιώθηκαν 42.640 κρούσματα του SARS-CoV-2.
Η χώρα της νότιας Ασίας μετρά μέχρι εδώ 389.302 νεκρούς επί συνόλου 29,98 εκατομμυρίων μολύνσεων, τουλάχιστον σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού, τον οποίο όμως ειδικοί χαρακτηρίζουν πολύ υποτιμημένο.
Μπανγκλαντές: Πάνω από 4.600 τα κρούσματα του κορωνοϊού
Οι υγειονομικές αρχές του Μπανγκλαντές ανακοίνωσαν χθες Δευτέρα ότι επιβεβαιώθηκαν 4.636 κρούσματα του SARS-CoV-2 σε 24 ώρες, ενώ άλλοι 76 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.
Σύμφωνα με τα δεδομένα της Γενικής Διεύθυνσης Υπηρεσιών Υγείας (ΓΔΥΥ), τα κρούσματα αυτά εντοπίστηκαν έπειτα από 24.057 εργαστηριακές εξετάσεις.
Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην ασιατική χώρα έχει φθάσει ως εδώ τους 13.626 νεκρούς επί συνόλου 856.304 μολύνσεων. Ο δείκτης θνητότητας παραμένει στο 1,59%.
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν τις χώρες στις οποίες θα στείλουν 55 εκατ. δόσεις εμβολίων
Η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε σήμερα λεπτομερώς τις χώρες στις οποίες θα σταλούν 55 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19, μέρος των 80 εκατομμυρίων δόσεων που η αμερικανική κυβέρνηση έχει υποσχεθεί να παραδώσει μέχρι το τέλος του Ιουνίου.
Οπως έχει ανακοινωθεί, το 75% των δόσεων (δηλαδή 41 εκατομμύρια) θα διανεμηθούν μέσω του μηχανισμού Covax, που έχει συσταθεί για να διασφαλίσει ισότιμη διανομή εμβολίων στον κόσμο.
Στο πλαίσιο αυτό, 16 εκατομμύρια δόσεις θα σταλούν στην Ασία (Ινδία, Νεπάλ, Πακιστάν, Ταϊβάν…), αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
Περί 14 εκατομμύρια δόσεις θα κατευθυνθούν προς την Λατινική Αμερική και την Καραϊβική (Βραζιλία, Αργεντινή, Κολομβία, Περού, Αϊτή…). Και περί τα 10 εκατομμύρια θα σταλούν στην Αφρική, «σε χώρες που θα επιλεγούν σε συνεργασία με την Αφρικανική Ενωση», σύμφωνα με την Ουάσινγκτον.
Επίσης, το 25% που απομένει (άλλα 14 εκατομμύρια δόσεις) θα διανεμηθούν σε χώρες όπως η Αίγυπτος, την Δυτική Οχθη, την Γάζα, την Ουκρανία, την Γεωργία…
Στις αρχές του Ιουνίου, ο Λευκός Οίκος είχε ανακοινώσει με λεπτομέρειες την κατανομή των πρώτων 25 εκατομμυρίων δόσεων.
Τα 55 εκατομμύρια δόσεις θα προέρχονται από τις προμήθειες των ΗΠΑ από τις Pfizer Inc, Moderna Inc και Johnson & Johnson, ενώ όταν το εμβόλιο της AstraZeneca λάβει την έγκριση της αμερικανικής Υπηρεσίας Φαρμάκων (FDA) θα προστεθεί επίσης στο μείγμα.
Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι δήλωσε ότι οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν προβλήματα οργάνωσης της εφοδιαστικής αλυσίδας στην αποστολή εμβολίων σε άλλες χώρες.
«Εχουμε υπεραρκετές δόσεις για να μοιραστούμε με τον κόσμο, αλλά αυτό είναι μία ηράκλεια εφοδιαστική πρόκληση», είπε στους δημοσιογράφους κάνοντας λόγο για την αναγκαία ενημέρωση για τους όρους ασφαλείας, τις συνθήκες αποθήκευσης και τους γλωσσικούς φραγμούς που πρέπει να ξεπεραστούν.
Ο Λευκός Οίκος διευκρίνισε ότι πρόθεσή του είναι η προτεραιότητα να δοθεί στο υγειονομικό προσωπικό και στους πλέον ευάλωτους.
Το κουβανικό Αμπντάλα είναι κατά 92,98% αποτελεσματικό έπειτα από 3 δόσεις
Το Αμπντάλα, το ένα από τα υποψήφια εμβόλια κατά της COVID-19 που κατασκευάζονται στην Κούβα –και ένα από τα πρώτα που αναπτύχθηκαν στη Λατινική Αμερική–, έχει αποτελεσματικότητα 92,28% έναντι της νόσου, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα το εργαστήριο που το δημιούργησε.
Το Αμπντάλα «επιδεικνύει αποτελεσματικότητα 92,28% έπειτα από τρεις δόσεις», γνωστοποίησε μέσω Twitter το Κέντρο Γενετικής και Βιοτεχνολογικής Μηχανικής (CIGB).
Το Αμπντάλα, στην τελική φάση των κλινικών δοκιμών, αναμένεται να εξασφαλίσει άδεια επείγουσας χρήσης από τις αρχές της Κούβας στα τέλη Ιουνίου ή στις αρχές Ιουλίου.
Το αποτέλεσμα της δοκιμής τρίτης φάσης ανακοινώθηκε προσωπικά στον πρόεδρο της Κούβας, τον Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ, ο οποίος ανέφερε με ικανοποίηση μέσω Twitter: «παρότι πληττόμαστε από δύο πανδημίες (την COVID και το εμπάργκο), οι επιστήμονές μας στο ινστιτούτο Φίνλεϊ και στο CIGB ξεπέρασαν όλα τα εμπόδια και μας έδωσαν δύο πολύ αποτελεσματικά εμβόλια, το Soberana 2 και στο Abdala».
Το Σάββατο το ινστιτούτο Φίνλεϊ ανακοίνωνε ότι το Soberana 2, το έτερο πιο προχωρημένο υποψήφιο εμβόλιο κατά της COVID-19 που αναπτύχθηκε εγχωρίως, έχει αποτελεσματικότητα 62% μετά τη χορήγηση των δύο από τις τρεις προβλεπόμενες δόσεις του.
Αυτό είναι «ενθαρρυντικό» αποτέλεσμα καθώς παίρνει υπόψη τις παραλλαγές του νέου κορωνοϊού που ήδη διαδίδονται στη χώρα της Καραϊβικής, τόνισε στα ΜΜΕ της χώρας ο Βισέντε Βέρες, διευθυντής του ινστιτούτου.
Και αυτό το εμβόλιο αναμένεται να εξασφαλίσει σύντομα το πράσινο φως των αρχών.
Η προσεχής έγκρισή τους θα τα κάνει τα πρώτα εμβόλια για την COVID-19 που αναπτύχθηκαν και κατασκευάστηκαν στη Λατινική Αμερική, μολονότι οι κουβανοί ερευνητές έχουν καταγγείλει επανειλημμένα τις δυσκολίες που συναντούν εξαιτίας του αμερικανικού εμπάργκο σε ισχύ από το 1962, που ενισχύθηκε επί των ημερών της κυβέρνησης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
Η Αβάνα ευελπιστεί πως τον Αύγουστο θα έχει εμβολιαστεί το 70% των 11,2 εκατ. πολιτών της Κούβας και θα έχει ανοσοποιηθεί πρακτικά όλος ο πληθυσμός μέσα στη χρονιά.
Εξαιτίας του εμπάργκο η Κούβα άρχισε να αναπτύσσει δικά της εμβόλια τη δεκαετία του 1980. Από τα 13 εμβόλια που αξιοποιούνται στο πλαίσιο του εθνικού προγράμματος ανοσοποίησης, τα οκτώ παράγονται εντός της χώρας.
Ρεκόρ 1.561 κρουσμάτων κορωνοϊού και 11 θάνατοι σε 24 ώρες
Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 1.561 κρούσματα του SARS-CoV-2, αριθμός άνευ προηγουμένου αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία του νέου κορωνοϊού στο νησί της Καραϊβικής, ενώ ακόμη 11 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.
Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στη χώρα έφθασε τους 1.170 νεκρούς επί συνόλου 169.365 μολύνσεων.
Ο αριθμός των επιλεγόμενων ενεργών κρουσμάτων έχει φθάσει τα 8.364, επίπεδο που είναι το υψηλότερο τους 15 μήνες της υγειονομικής κρίσης. Ρεκόρ καταγράφηκε επίσης ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων που οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα (1.511).
Αν και η Αβάνα παραμένει επίκεντρο της πανδημίας, η προσοχή των αρχών έχει επικεντρωθεί τις τελευταίες ημέρες στη γειτονική επαρχία Αρτεμίσα, όπου οι μολύνσεις αυξάνονται με ανησυχητικό ρυθμό.
Στην πρωτεύουσα διεξάγεται από τον Μάιο εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης με τα δύο πιο προχωρημένα υποψήφια εμβόλια που αναπτύχθηκαν εγχωρίως, τα Soberana 2 και Abdala. Οι αρχές θέλουν ολόκληρος ο πληθυσμός της (2,2 εκατ.) να έχει ανοσοποιηθεί στα τέλη Ιουλίου. Εμβολιασμοί γίνονται επίσης στις επαρχίες Πινάρ δελ Ρίο, Ματάνσας, Σαντιάγο ντε Κούμπα και στην Ίσλα δε Χουβεντούδ. Έχουν λάβει μία δόση πάνω από 2,2 εκατ., δύο 1,4 εκατ. και τρεις κάπου 794.000 πολίτες. Έχουν χορηγηθεί συνολικά πάνω από 4,8 εκατ. δόσεις.
Η Αβάνα ευελπιστεί πως τον Αύγουστο θα έχει εμβολιαστεί το 70% των 11,2 εκατ. πολιτών της Κούβας και θα έχει ανοσοποιηθεί πρακτικά όλος ο πληθυσμός μέσα στη χρονιά.
Υπό εμπάργκο των ΗΠΑ από το 1962, η Κούβα άρχισε να αναπτύσσει δικά της εμβόλια τη δεκαετία του 1980. Από τα 13 εμβόλια που αξιοποιούνται στο πλαίσιο του εθνικού προγράμματος ανοσοποίησης, τα οκτώ παράγονται εντός της χώρας.
Μεξικό: Άλλοι 57 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19
Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού γνωστοποίησε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν ακόμη 57 ασθενείς με την COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν 1.268 κρούσματα του SARS-CoV-2.
Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 231.244 νεκρούς επί συνόλου 2.478.551 μολύνσεων στη χώρα των 126 εκατ. κατοίκων, κατά τα επίσημα στοιχεία.
Ωστόσο η μεξικανική κυβέρνηση αναγνωρίζει πως ο επίσημος απολογισμός είναι υποτιμημένος. Στοιχεία για την πλεονάζουσα θνησιμότητα που δημοσιοποίησε το υπουργείο Υγείας τον Μάρτιο έδειξαν ότι οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 είναι κατά τουλάχιστον 60% περισσότεροι από τους επιβεβαιωμένους. Ενώ έρευνα που δημοσιοποιήθηκε τον Ιούνιο υπέδειξε πως πιθανόν έχει μολυνθεί το ένα τέταρτο του πληθυσμού.
Βραζιλία: Άλλοι 761 θάνατοι, σχεδόν 39.000 κρούσματα σε 24 ώρες
Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 761 ασθενείς με την COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν ακόμη 38.903 κρούσματα του κορωνοϊού.
Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στο μεγαλύτερο και πολυπληθέστερο (212 εκατ. κάτοικοι) κράτος της Λατινικής Αμερικής έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 502.856 νεκρούς επί συνόλου σχεδόν 18 εκατομμυρίων μολύνσεων.
Η Βραζιλία ξεπέρασε το μισό εκατομμύριο νεκρούς το Σάββατο, καθώς ειδικοί εκφράζουν φόβους πως η χώρα πλήττεται ήδη από τρίτο κύμα, που απειλεί να αποδειχθεί ακόμα φονικότερο, καθώς μπαίνει ο χειμώνας του νότιου ημισφαιρίου.
Πηγή: https://www.skai.gr/news/world/koronoios-vrazilia-alloi-761-thanatoi-sxedon-39000-krousmata-se-24-ores Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook | @skaigr on Instagram
Η Κολομβία ξεπέρασε το όριο των 100.000 θανάτων εξαιτίας της COVID-19
Η Κολομβία ξεπέρασε χθες Δευτέρα το μακάβριο ορόσημο των 100.000 θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού καταγράφοντας νέο τραγικό ρεκόρ θανάτων σε 24 ώρες, που πλησίασαν για πρώτη φορά τους 650, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας των Άνδεων.
Έπειτα από τρεις και πλέον εβδομάδες μαζικών κινητοποιήσεων με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων εναντίον της κυβέρνησης του συντηρητικού προέδρου Ιβάν Ντούκε, η χώρα των 50 εκατομμυρίων κατοίκων γνωρίζει τη χειρότερη στιγμή της πανδημίας. Πλέον μετράει 100.582 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19, αφού 648 ασθενείς υπέκυψαν σε ένα 24ωρο, διευκρίνισε το υπουργείο. Τα κρούσματα του SARS-CoV-2 έχουν ξεπεράσει τα 3,9 εκατομμύρια.
Κατ’ αναλογία προς τον πληθυσμό της, η Κολομβία θρηνεί τον τέταρτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην περιφέρεια της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής και τον έκτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων του Γαλλικού Πρακτορείου.
«Πάνω από 10.000 θάνατοι θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν δεν είχαμε αυτές τις συγκεντρώσεις κόσμου στη διάρκεια των έξι ή επτά τελευταίων εβδομάδων», είπε ο πρόεδρος Ντούκε στη διάρκεια δημόσιας παρέμβασής του.
Το τραγικό όριο ξεπεράστηκε την ώρα που ειδικοί προειδοποιούν εναντίον του κινδύνου ελλείψεων φαρμάκων και οξυγόνου στα νοσοκομεία.
Οι υγειονομικές αρχές έκαναν λόγο στις αρχές Απριλίου για αναζωπύρωση της πανδημίας και επιβλήθηκαν περιοριστικά μέτρα, όπως η απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας, στις κυριότερες πόλεις.
Όμως από την 28η Απριλίου οι διαδηλώσεις πολλαπλασιάστηκαν, παρά την σκληρή αστυνομική καταστολή, αν και η κυβέρνηση εγκατέλειψε πολύ γρήγορα τα σχέδιά της να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό πεδίο, που πυροδότησαν τον ξεσηκωμό.
Σε ορισμένες πόλεις, οι κλίνες στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) είναι 100% πλήρεις. Αυτό ισχύει τόσο για την πρωτεύουσα Μπογοτά όσο και για τη Μεδεγίν και την Κάλι, αντίστοιχα τη δεύτερη και την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Η Κάλι είναι η βασική εστία των αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων.
«Αρχίζουμε να βλέπουμε ελλείψεις συγκεκριμένων πόρων παντού», τόνισε ο Σέσαρ Ενκίσο, συντονιστής του τμήματος εντατικολογίας στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο παίδων Σαν Χοσέ στην Μπογοτά, υπογραμμίζοντας τη σπάνη αναισθητικών και οξυγόνου. «Αν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί (…) οι πόροι θα εξαντληθούν», πρόσθεσε.
Μέχρι εδώ, στην Κολομβία έχουν χορηγηθεί πάνω από 14,9 εκατ. δόσεις εμβολίων για την COVID-19, 4,7 εκατ. και πλέον εκ των οποίων ήταν οι δεύτερες δόσεις. Οι αρχές ευελπιστούν ότι θα έχουν ανοσοποιηθεί 35 εκατ. πολίτες, ή το 70% του πληθυσμού, εντός του έτους.
Ντράγκι: «Ο τελικός του Euro 2020 να μην γίνει σε χώρες με υψηλό αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού»
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι ερωτηθείς από δημοσιογράφο σχετικά με το αν ο τελικός του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου θα μπορούσε να μεταφερθεί από το Λονδίνο στην Ρώμη δήλωσε πως «θα δραστηριοποιηθώ ώστε ο τελικός του Euro 2020 να μην γίνει σε χώρες με υψηλό αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού».
Πριν από λίγο όμως η Uefa υπογράμμισε ότι «η αγγλική ομοσπονδία, οι αγγλικές αρχές και η ίδια η Uefa, εργάζονται σε στενή επαφή (…) με στόχο να οργανώσουν τους ημιτελικούς και τον τελικό του Euro στο Γουέμπλεϊ, και δεν υπάρχουν σχέδια για αλλαγή της έδρας των παιχνιδιών αυτών».
Η δήμαρχος της Ρώμης, πάντως, Βιρτζίνια Ράτζι, με ανάρτησή της στο Twitter θέλησε να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία. «Να μεταφερθεί ο τελικός στην Ρώμη; Είμαστε έτοιμοι. Μετά την επιτυχή έναρξη του Euro 2020, η ιταλική πρωτεύουσα και η Ιταλία έχουν αποδείξει ότι ξέρουν να οργανώνουν μεγάλα διεθνή γεγονότα», έγραψε η Ράτζι.
Στην Ιταλία παύει να είναι υποχρεωτική η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους από την 28η Ιουνίου
Η Ιταλία, μια από τις ευρωπαϊκές χώρες που υπέστησαν τα πιο βαριά πλήγματα από την πανδημία του νέου κορωνοϊού, θα τερματίσει τη Δευτέρα 28η Ιουνίου την υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας σε εξωτερικούς χώρους, γνωστοποίησε χθες Δευτέρα ο υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα.
«Από την 28η Ιουνίου θα βάλουμε τέλος στην υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους», ανήγγειλε μέσω του λογαριασμού του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook ο κ. Σπεράντσα, διευκρινίζοντας ότι η απόφαση θα έχει εφαρμογή στις «λευκές ζώνες», όπου η εξάπλωση του ιού έχει μειωθεί περισσότερο. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα ισχύσει σε όλη τη χώρα, πλην της μικρής Κοιλάδας Αόστα (βόρεια).
Η απόφαση ανακοινώθηκε μετά τη θετική γνωμοδότηση νωρίτερα χθες της «τεχνικοεπιστημονικής επιτροπής» η οποία συμβουλεύει την ιταλική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Η επιτροπή έκρινε ότι η μάσκα δεν απαιτείται πλέον να φοριέται υποχρεωτικά στις «λευκές» περιοχές, αλλά πρέπει να είναι πάντα διαθέσιμη σε περίπτωση κινδύνου εξαιτίας συναθροίσεων.
Τη Δευτέρα 28η Ιουνίου όλες οι περιφέρειες της Ιταλίας αναμένεται να είναι «λευκές», κατά τις προβλέψεις των ειδικών.
Χθες Δευτέρα το υπουργείο Υγείας κατέγραψε 21 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 495 κρούσματα του SARS-CoV-2 σε 24 ώρες. Σε αρκετές περιοχές δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος.
Η Ιταλία, η πρώτη χώρα της Ευρώπης όπου εντοπίστηκε εστία της πανδημίας, το πρώτο τρίμηνο του 2020, έχει καταγράψει ως αυτό το στάδιο 127.291 θανάτους επί συνόλου 4,25 καταγεγραμμένων μολύνσεων.
Στη χώρα των 60 εκατομμυρίων κατοίκων έχει πλέον εμβολιαστεί το 30% του πληθυσμού ηλικίας 12 ετών και άνω. Έχουν χορηγηθεί πάνω από 46 εκατ. δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19.