Νέες διαπραγματεύσεις και στο βάθος βομβαρδισμοί

Νέες κυρώσεις και φόβοι για εισβολή και της Λευκορωσίας

Parallaxi
νέες-διαπραγματεύσεις-και-στο-βάθος-β-894615
Parallaxi

Νέος γύρος ειρηνευτικών συνομιλιών Ρωσίας και Ουκρανίας στις 10.30- «Παράθυρο» για συνάντηση Πούτιν- Ζελένσκι

Ο Ουκρανός πρόεδρος ανέφερε σήμερα ότι έδωσε εντολή στους διαπραγματευτές να «κάνουν τα πάντα» προκειμένου να κλειστεί «συνάντηση» του ιδίου με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλάντιμιρ Πούτιν.

Ένας νέος κύκλος διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 10.30 το πρωί, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Την ακριβή ώρα έναρξης των διαβουλεύσεων επιβεβαίωσε χθες το βράδυ, ο ένας εκ των τριών Ουκρανών διαπραγματευτών, Νταβίντ Αραχαμία, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Την επανέναρξη των συνομιλιών, είχαν επιβεβαιώσει νωρίτερα χθες, τόσο ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, διαπραγματευτής και σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου όσο και ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Πάλι. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται ασταμάτητα με τη μορφή βιντεοδιασκέψεων. Οι ομάδες εργασίας λειτουργούν συνεχώς. Ένας μεγάλος αριθμός ζητημάτων απαιτεί συνεχή προσοχή. Τη Δευτέρα, 14 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί μια σύνοδος διαπραγματεύσεων για να συνοψιστούν τα προκαταρκτικά αποτελέσματα…» ανέφερε ο Ποντολιάκ σε ανάρτηση στο Twitter την Κυριακή.

«Η Ρωσία αρχίζει να μιλά εποικοδομητικά», πρόσθεσε αργότερα μέσω του Telegram.

Ρώσοι και Ουκρανοί αξιωματούχοι διατύπωσαν μάλιστα τις πιο αισιόδοξες μέχρι στιγμής εκτιμήσεις τους σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις συνομιλίες για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Αφησαν δε να εννοηθεί ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα εντός ημερών.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα, ο σύμβουλος του Ζελένσκι είπε ότι οι προτάσεις της Ουκρανίας είναι «πολύ σκληρές» και αφορούν «πάνω από όλα την απόσυρση των στρατευμάτων, τον τερματισμό των εχθροπραξιών».

«Πιστεύω ότι θα φτάσουμε σε συγκεκριμένα αποτελέσματα, κυριολεκτικά, σε λίγες μέρες», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε σήμερα ότι έδωσε εντολή στους διαπραγματευτές να «κάνουν τα πάντα» προκειμένου να κλειστεί «συνάντηση» του ιδίου με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλάντιμιρ Πούτιν.

Σε δηλώσεις του στη ρωσική κρατική τηλεόραση χθες, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει πράγματι συνάντηση των δύο ηγετών.

Διαπραγματευτές των δύο κρατών θα έχουν σήμερα συνομιλίες ψηφιακά.

Υπό ναυτικό αποκλεισμό η Ουκρανία, λέει το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας

Η νεότερη ενημέρωση καταλήγει με την επισήμανση πως η Ρωσία έχει ήδη πραγματοποιήσει μία αμφίβια απόβαση σε ακτή της Αζοφικής Θάλασσας. «Θα μπορούσε να εξετάζει την πραγματοποίηση περαιτέρω τέτοιων επιχειρήσεων τις προσεχείς εβδομάδες», προσθέτει το βρετανικό υπουργείο.

Το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας αναφέρει σε νυχτερινή ενημέρωση πως «οι ρωσικές ναυτικές δυνάμεις έχουν επιβάλει έναν εξ αποστάσεως αποκλεισμό της ακτής της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα, στην ουσία απομονώνοντας την Ουκρανία από το διεθνές θαλάσσιο εμπόριο».

Οι βρετανικές στρατιωτικές πληροφορίες ασφαλείας που επικαλείται το υπουργείο κάνουν επίσης λόγο για συνέχιση χτυπημάτων με πυραύλους από τις ρωσικές ναυτικές δυνάμεις κατά στόχων σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας.

Η νεότερη ενημέρωση καταλήγει με την επισήμανση πως η Ρωσία έχει ήδη πραγματοποιήσει μία αμφίβια απόβαση σε ακτή της Αζοφικής Θάλασσας. «Θα μπορούσε να εξετάζει την πραγματοποίηση περαιτέρω τέτοιων επιχειρήσεων τις προσεχείς εβδομάδες», προσθέτει το βρετανικό υπουργείο.

Τα αδιέξοδα του Πούτιν και η επόμενη ημέρα για τη Μόσχα

Οι τεράστιες απώλειες του ρωσικού στρατού και η επικείμενη κατάρρευση της οικονομίας σπρώχνουν τη Μόσχα σε αλλαγή τακτικής Κώστας Ονισένκο

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υποσχέθηκε χρηματικό ποσό της τάξεως των 7,4 εκατ. ρουβλίων (50 χιλιάδων ευρώ) στις οικογένειες των νεκρών στον πόλεμο της Ουκρανίας. Ηδη το ποσό που μαζεύτηκε να πληρώσει έχει ξεπεράσει το μισό δισ. ευρώ, ωστόσο είναι αμφίβολο αν το ρωσικό κράτος θα πληρώσει εν τέλει αυτά τα χρήματα. Οχι μόνον επειδή το ρούβλι κατρακυλάει μέρα με τη μέρα και αναμένεται να καταρρεύσει εντελώς με τη χρεοκοπία της χώρας – την οποία οι διεθνείς οίκοι τοποθετούν στις αρχές Απριλίου – αλλά και επειδή μεγάλο ποσοστό των νεκρών στρατιωτών αναμένεται να δηλωθούν ως αγνοούμενοι.

Πληροφορίες από τα μετόπισθεν των Ρώσων κάνουν λόγο για κινητά κρεματόρια που ακολουθούν τον ρωσικό στρατό σε ορισμένα σημεία. Σε άλλα σημεία οι Ρώσοι καίνε τους νεκρούς τους σε μεγάλες λακκούβες, περιχύνοντας τα νεκρά σώματα με πετρέλαιο ή απλώς τους θάβουν σε ομαδικούς τάφους. Μέχρι στιγμής, ο αριθμός των νεκρών που αναγνωρίζουν επίσημα οι Ρώσοι είναι κάτι λιγότερο από 500 άτομα, την ώρα που η ουκρανική πλευρά κάνει λόγο για περισσότερα από 12.000. Σε ορισμένες περιπτώσεις τα πτώματα απλώς κείτονται στα χωράφια για μέρες.

Ωστόσο εκτιμάται ότι δεν είναι το οικονομικό κόστος ο λόγος που η κυβέρνηση Πούτιν αποφεύγει να δημοσιοποιήσει τις τεράστιες απώλειες που έχει τις πρώτες δύο εβδομάδες πολέμου, και πολύ περισσότερο να ενημερώσει τις οικογένειες των νεκρών στρατιωτών. Ο λόγος έγκειται μάλλον στις εσωτερικές αντιδράσεις που αναμένεται να έχει αργά ή γρήγορα, όταν οι μητέρες και οι γυναίκες των νεκρών μάθουν ότι οι άνθρωποί τους στάλθηκαν να πεθάνουν σε μια χώρα για λόγους που κανείς ποτέ δεν κατάλαβε. Κάτι αντίστοιχο εξάλλου είχε γίνει και στο Αφγανιστάν.

Αυτό είναι ένα από τα προβλήματα που αναμένεται να αντιμετωπίσει τις επόμενες εβδομάδες το καθεστώς Πούτιν. Τα υπόλοιπα προβλήματα αφορούν την κατάρρευση της ρωσικής οικονομίας, ανεργία, διεθνής απομόνωση σε όλα τα επίπεδα, ραγδαία άνοδος της αγανάκτησης στο εσωτερικό και πτώση της δημοτικότητάς του. Αυτό όμως ήταν το σχέδιο του ρώσου μονάρχη; Όπως επισημαίνουν αναλυτές, όχι.

Ο «περίπατος» δεν ήρθε Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει διάφορες κατασκοπείες, ο Πούτιν είχε πειστεί ότι η εισβολή στην Ουκρανία θα ήταν περίπατος, σε τρεις ημέρες θα είχε καταλάβει το Κίεβο και σε μία εβδομάδα θα ήλεγχε όλη τη χώρα και θα τοποθετούσε κυβέρνηση-μαριονέτα. Ο ίδιος υποτίμησε την αντίσταση των Ουκρανών ενώ είχε σαφώς λανθασμένη εικόνα για τις δυνατότητες του ρωσικού στρατού. Παράλληλα, οι συντριπτικές κυρώσεις που έχει υποστεί η ρωσική οικονομία επίσης φαίνεται ότι ήταν μια έκπληξη για τον Πούτιν.

Σήμερα η ρωσική κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τη δύσκολη θέση στην οποία έχει βρεθεί. Η δυσκολία του στρατού να προχωρήσει και να καταλάβει μεγάλες πόλεις, ωθεί τους Ρώσους σε ακραίες κινήσεις, σε δολοφονίες αμάχων, βομβαρδισμούς ανθρωπιστικών διαδρόμων και επικοινωνιακούς ακροβατισμούς. Οι τελευταίοι είναι αγαπημένο εργαλείο του Κρεμλίνου εδώ και χρόνια, ωστόσο δεν έχουν το αναμενόμενο αποτέλεσμα καθώς τα διαρκή ψέματα που ξεσκεπάζονται έχουν ως αποτέλεσμα την παντελή έλλειψη εμπιστοσύνης στα λεγόμενα των ρώσων αξιωματούχων.

Η «παγωμένη» σύγκρουση Αναλυτές θεωρούν ότι τις επόμενες ημέρες το καθεστώς Πούτιν θα ψάξει έναν τρόπο απεμπλοκής από την Ουκρανία. Η «λήξη» του πολέμου και ουσιαστικά η παραδοχή αποτυχίας της «στρατιωτικής επιχείρησης» αν και θα έμοιαζε λογική, δεν είναι μια λύση την οποία μπορεί να επιτρέψει τον εαυτό του ο Πούτιν. Μια «παγωμένη» σύγκρουση θεωρείται το πλέον πιθανό σενάριο, κατά το οποίο τα ρωσικά στρατεύματα θα κρατήσουν ορισμένες από τις θέσεις που κατέλαβαν και θα σταματήσουν τις επιθέσεις στα υπόλοιπα μέτωπα. Η μεταφορά του πολέμου από την Ουκρανία στο εσωτερικό της χώρας, η αναζήτηση του εσωτερικού εχθρού, του ξένου δακτύλου και των «πρακτόρων» θα είναι ο νέος πόλεμος που αναμένεται να διεξαγάγει ο Πούτιν

Στη δίνη του πολέμου: «Καμένη γη» από τους Ρώσους, δεν λυγίζουν οι Ουκρανοί

Σφίγγει ο κλοιός από τις ρωσικές δυνάμεις στις μεγάλες πόλεις – Στο στόχαστρο άμαχοι και νοσοκομεία – Η Μόσχα έκοψε και τις εξόδους διαφυγής αφήνοντας όσους έμειναν πίσω χωρίς νερό, βασικά είδη και θέρμανση – Σφοδροί βομβαρδισμοί σε Μαριούπολη, Χάρκοβο αλλά και δυτικά στα σύνορα με την Πολωνία Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται, με τους αμάχους να πληρώνουν βαρύ τίμημα και τη Ρωσία να κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου, όπως τον βομβαρδισμό παιδιατρικού και μαιευτικού νοσοκομείου στη Μαριούπολη. Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν στη χώρα, συνεχίζοντας την πολιορκία πόλεων, όπως της Μαριούπολης και του Χάρκοβο, που κρέμονται από μια κλωστή. Την Παρασκευή το πρωί η Ρωσία βομβάρδισε στόχους, κυρίως αεροδρόμια, στη Δυτική Ουκρανία, επεκτείνοντας την εκστρατεία της στη χώρα. Παράλληλα, το ρωσικό κομβόι έξω από το Κίεβο άρχισε να μετακινείται και να παίρνει θέσεις μάχης.

Χτυπήματα και σε αμάχους Η Ρωσία συγκεντρώνει όλο και περισσότερες δυνάμεις γύρω από τις ουκρανικές πόλεις λόγω της αντίστασης που βρίσκει από τους Ουκρανούς. Για να τους σπάσει το ηθικό, χτυπάει αμάχους και νοσοκομεία – τρία άτομα σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους ένα παιδί, και 17 τραυματίστηκαν από τον βομβαρδισμό του μαιευτηρίου στη Μαριούπολη. Καταστρέφει επίσης τους δρόμους και άλλες υποδομές δυσχεραίνοντας, αν όχι καθιστώντας αδύνατη, την εκκένωση των αμάχων.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στα καθημερινά βιντεοσκοπημένα μηνύματά του κατηγορεί τη Ρωσία ως «τρομοκρατικό κράτος» και προσπαθεί να «ντροπιάσει» τη Δύση επειδή δεν επιβάλλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία – πράγμα δύσκολο διότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε ευρύτερο πόλεμο Ρωσίας – ΝΑΤΟ. «Ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος έχει ξεκινήσει» δήλωσε ο Ζελένσκι.

Η διεθνής κοινότητα καταδικάζει τις ρωσικές τακτικές στην Ουκρανία που περιλαμβάνουν «μεσαιωνικού τύπου» πολιορκία σε πόλεις που τις αφήνει χωρίς νερό, τρόφιμα, ηλεκτρισμό, θέρμανση και διέξοδο διαφυγής για τους αμάχους. Η Μόσχα έχει χρησιμοποιήσει παρόμοιες τακτικές στη Συρία και στην Τσετσενία.

Πολιορκημένοι στη Μαριούπολη Ο Ζελένσκι αρνείται την κατηγορία της Μόσχας ότι η Ουκρανία πρόκειται να χρησιμοποιήσει χημικά ή βιολογικά όπλα. Τόσο ο ουκρανός πρόεδρος όσο και δυτικοί αναλυτές θεωρούν ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει όπλα μαζικής καταστροφής και να κατηγορήσει για τη χρήση τους την Ουκρανία. «Είμαστε πεπεισμένοι: αν θες να μάθεις τα σχέδια της Ρωσίας, δες γιατί κατηγορεί τους άλλους η Ρωσία» δήλωσε ο Ζελένσκι.

Περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι παραμένουν πολιορκημένοι στη Μαριούπολη, η οποία κινδυνεύει να πέσει από στιγμή σε στιγμή. Ζουν σε υπόγεια, χωρίς νερό, βασικά είδη, ηλεκτρισμό και θέρμανση γιατί ο ρωσικός στρατός έχει κόψει την τροφοδοσία της πόλης. Οι κάτοικοι της Μαριούπολης λιώνουν χιόνι για να πιουν και καίνε ξύλα για να ζεσταθούν σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν.

Πτώματα παραμένουν σκορπισμένα στους δρόμους της Μαριούπολης και το ένα νοσοκομείο που λειτουργεί βρίσκεται στα όριά του. Επί ημέρες οι αρχές προσπαθούν να ανοίξουν έναν διάδρομο για την εκκένωση αμάχων, αλλά χωρίς αποτέλεσμα γιατί βάλλεται από ρωσικά πυρά. Υπολογίζουν ότι 1.300 άνθρωποι πέθαναν στην πόλη αφότου ξεκίνησε η ρωσική πολιορκία, αλλά ο αριθμός αυτός δεν είναι βέβαιος γιατί τα συνεργεία δεν έχουν καταφέρει να συλλέξουν όλα τα πτώματα, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχουν περισσότεροι νεκροί κάτω από τα χαλάσματα. Οι τραυματίες έχουν ξεπεράσει τους 3.000.

Κόβουν και τους δρόμους διαφυγής Ο δήμαρχος της Μαριούπολης Βαντίμ Μποϊτσένκο δήλωσε στη «Washington Post» ότι «είναι αδύνατο να υπολογίσουμε τα θύματα λόγω του συνεχούς βομβαρδισμού της πόλης». Πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις κατοχής έχουν κόψει όλες τις εισόδους και εξόδους από την πόλη, γι’ αυτό είναι αδύνατο να τροφοδοτηθεί σε βασικά αγαθά ή να εγκαταλειφθεί από τους αμάχους.

Το Χάρκοβο, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, είναι «ολόκληρο μια πρώτη γραμμή του πολέμου», μεταδίδουν οι ανταποκριτές των δυτικών μέσων ενημέρωσης που βρίσκονται στην πόλη.

Στη Δυτική Ουκρανία, όπου οι Ρώσοι επεκτείνουν τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις, βομβάρδισαν τις πόλεις Λβιβ, Λουτσκ και Ιβανο-Φρανκίβσκ με κυριότερους στόχους τα αεροδρόμια. Την τελευταία εβδομάδα οι Ρώσοι πολλαπλασίασαν τα χτυπήματα δυτικά του ποταμού Δνείπερου, με την πόλη Ζίτομιρ να δέχεται τακτικό σφυροκόπημα.

Η πόλη Ντνίπρο, στην Κεντρική Ουκρανία, βομβαρδίζεται από τις ρωσικές δυνάμεις – εικόνες δείχνουν ένα εργοστάσιο παπουτσιών να καίγεται κοντά σε έναν σταθμό του μετρό. Αλλες εικόνες δείχνουν φωτιές στο Λουτσκ, λιγότερο από δύο ώρες από την Πολωνία. Το οπτικό αυτό υλικό είναι επαληθευμένο από δυτικά μέσα ενημέρωσης που διαθέτουν ειδικά τμήματα για την εξακρίβωση της εγκυρότητας των φωτογραφιών και των βίντεο που προέρχονται από την Ουκρανία.

Διπλωματικό αδιέξοδο και καταστροφές 100 δισ. Εν τω μεταξύ, η διπλωματία δεν φαίνεται να αποδίδει καρπούς. Η συνάντηση του ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και του ουκρανού ομολόγου του Ντμίτρο Κουλέμπα έληξε άδοξα την Πέμπτη στην Τουρκία, χωρίς να συμφωνηθεί ούτε καν μια σύντομης διάρκειας εκεχειρία. Ηταν η πρώτη απευθείας συνάντησή τους από την αρχή του πολέμου.

Σύμφωνα με τον Ραφαέλ Γκρόσι, γενικό διευθυντή της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας που συναντήθηκε με τους υπουργούς Εξωτερικών Λαβρόφ και Κουλέμπα στην Τουρκία, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να διαπραγματευτούν την ασφάλεια των πυρηνικών εργοστασίων στο Τσερνόμπιλ και στη Ζαπορίζια όπου υπάρχουν ανησυχίες για διαρροή πυρηνικής ενέργειας.

Υπολογίζεται ότι οι ρωσικοί βομβαρδισμοί έχουν προκαλέσει καταστροφές ύψους 100 δισ. δολαρίων στην Ουκρανία.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υπέγραψε βοήθεια 13,6 δισ. προς τη χώρα ενώ πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν να χρησιμοποιηθούν τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια στη Δύση για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.

Ο πρόεδρος Πούτιν ζητεί τον αφοπλισμό της Ουκρανίας, εγγυήσεις ότι η χώρα δεν θα ενταχθεί ποτέ στο ΝΑΤΟ και να αναγνωρίσει το Κίεβο την ανεξαρτησία του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, καθώς και την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία. Σύμφωνα με αμερικανικούς υπολογισμούς, 5.000 με 6.000 ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία – το Κίεβο εκτιμά ότι είναι πολύ περισσότεροι ενώ η Μόσχα πολύ λιγότεροι. Υπάρχουν αναφορές ότι ο Πούτιν, που ανέμενε ότι η εκστρατεία στην Ουκρανία θα ήταν ολιγοήμερη, είναι εξοργισμένος με τους στρατηγούς του. Η Ουκρανία αμύνεται πιο σθεναρά απ’ όσο περίμεναν οι Ρώσοι, χρησιμοποιώντας οπλισμένα τουρκικά ντρόουν Bayraktar. Η Βρετανία, ανάμεσα στις δυτικές χώρες που στέλνουν οπλισμό στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ότι θα στείλει το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα Starstreak, από τα καλύτερα στον κόσμο εδάφους-αέρους μικρού βεληνεκούς.

Νέες κυρώσεις και φόβοι για εισβολή και της Λευκορωσίας

Ακόμα ένα πλήγμα για τη ρωσική οικονομία επιχείρησε ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αργά την Παρασκευή ανακαλώντας το καθεστώς των «μόνιμων κανονικών εμπορικών σχέσεων» με τη Ρωσία. Η απόφαση αυτή, που ελήφθη σε συντονισμό με τους συμμάχους των ΗΠΑ σε ΕΕ και G7, ανοίγει τον δρόμο στους εμπορικούς εταίρους να επιβάλουν στη Μόσχα υψηλότερους τελωνειακούς δασμούς, πλήττοντας τις ρωσικές εξαγωγές. Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε επίσης ότι θα απαγορευθούν οι εισαγωγές διαμαντιών, χαβιαριού και βότκας, ενώ προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που η Ρωσία χρησιμοποιήσει χημικά όπλα θα πληρώσει βαρύ κόστος. Στο πεδίο των μαχών πόλεις όπως το Μικολάιβ, στρατηγικό λιμάνι στη Νότια Ουκρανία, στον δρόμο των ρωσικών στρατευμάτων από τη Μαριούπολη στην Οδησσό, και το Σούμι στον Βορρά, πολιορκημένες από τα ρωσικά στρατεύματα, κρέμονται από μια κλωστή, ενώ οι Ρώσοι διευρύνουν την εκστρατεία τους στα δυτικά. Οι ουκρανικές αρχές προειδοποίησαν την Παρασκευή ότι επίκειτο εισβολή από λευκορωσικές δυνάμεις, ύστερα από τη συνάντηση του Πούτιν με τον λευκορώσο ηγέτη Αλεξάντερ Λουκασένκο στη Μόσχα.

Πηγές: Σκαι/ΑΠΕ/in.gr/

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα