ΠΟΥ: Ξεκίνησε το 4ο κύμα της πανδημίας

Ξεπέρασαν το μισο εκ τα κρούσματα τη μέρα

Parallaxi
που-ξεκίνησε-το-4ο-κύμα-της-πανδημίας-786884
Parallaxi

H εικόνα της πανδημίας σήμερα στον κόσμο

Η εικόνα την ίδια ώρα χθες

ΠΟΥ: Ο κόσμος βρίσκεται στην αρχή ενός νέου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού

Ο κόσμος βρίσκεται στο αρχικό στάδιο ενός νέου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους. «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στα πρώιμα στάδια του τρίτου κύματος» δήλωσε ο επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού, μιλώντας στην Γενεύη στην συνεδρίαση της επιτροπής του ΠΟΥ για έκτακτές καταστάσεις που σχετίζονται με την Covid-19. Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ επέστησε την προσοχή στην αύξηση της νοσηρότητας που καταγράφηκε σε όλο τον κόσμο την προηγούμενη εβδομάδα καθώς και στην θνητότητα από τις συνέπειες του κορονοϊού. Μάλιστα ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε για πρώτη φορά μετά την συνεχιζόμενη τις 10 προηγούμενες εβδομάδες μείωση τους.

«Η παραλλαγή Δέλτα είναι ένας από τους κύριους παράγοντες της τωρινής αύξησης των δεικτών μεταδοτικότητας, που υποθάλπεται από τις αυξηθείσες κοινωνικές επαφές και την κινητικότητα, καθώς και από την ασυνέπεια στην εφαρμογή των δοκιμασμένων μέτρων στον τομέα της ιατρικής περίθαλψης και των κοινωνικών μέτρων» δήλωσε ο Γκεμπρεγέσους.

Ο ίδιος είπε ότι «η παραλλαγή Δέλτα αυτή την στιγμή είναι παρούσα σε περισσότερες από 111 χώρες» και εξαιτίας αυτού ο ΠΟΥ αναμένει ότι «σύντομα θα καταστεί το κυρίαρχο στέλεχος, που θα κυκλοφορεί στον κόσμο, εάν δεν έχει ήδη καταστεί»

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ χαρακτήρισε σοκαριστική την ανισότητα που υπάρχει ως προς την πρόσβαση στα εμβόλια. Ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού του πλανήτη εξαιτίας της έλλειψης αυτής της πρόσβασης «βρίσκεται σε πλήρη εξάρτηση από τον κορονοϊό», είπε , υπενθυμίζοντας ότι πολλές χώρες « δεν έχουν λάβει ακόμη κανένα εμβόλιο» ενώ η πλειοψηφία των κρατών «δεν έχουν λάβει επαρκείς ποσότητες εμβολίων». Παρότι ο διεθνής μηχανισμός COVAX, «μπορεί να λειτουργήσει» είπε ο Γκεμπρεγεσούς, οι κλίμακες της δραστηριότητας του «παραμένουν ακόμη πολύ μικρές», καθώς μέχρι στιγμής έχουν διατεθεί μέσω του μηχανισμού αυτού «λίγο περισσότερες από 100 εκατομμύρια δόσεις».

Οι χώρες που καθιστούν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά της Covid-19

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός φαίνεται πλέον να κερδίζει έδαφος σε όλο τον κόσμο. Όλο και περισσότερες χώρες ορίζουν επίσης ότι ένα εμβόλιο ή ένα αρνητικό τεστ θα απαιτείται για διάφορες δραστηριότητες, μεταξύ άλλων και για να δειπνήσει κάποιος σ’ ένα εστιατόριο.

Η σημαντική αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού, που οφείλεται στη πολύ μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα, καθώς και μια επιβράδυνση στους εμβολιασμούς ώθησαν κυβερνήσεις να καταστήσουν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τους εργαζόμενους στον υγειονομικό τομέα, καθώς και για άλλες ομάδες υψηλού κινδύνου.

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός φαίνεται πλέον να κερδίζει έδαφος σε όλο τον κόσμο. Όλο και περισσότερες χώρες ορίζουν επίσης ότι ένα εμβόλιο ή ένα αρνητικό τεστ θα απαιτείται για διάφορες δραστηριότητες, μεταξύ άλλων και για να δειπνήσει κάποιος σ’ ένα εστιατόριο.

Ακολουθούν χώρες που έχουν επιλέξει να κάνουν τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 υποχρεωτικό, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό.

Εμβολιασμός υποχρεωτικός για τους ενηλίκους

Η υποχρέωση εμβολιασμού για όλους τους ενηλίκους είναι κάτι που επιβάλλεται μάλλον σπάνια:

– ΤΑΤΖΙΚΙΣΤΑΝ: κυβερνητικό διάταγμα, το οποίο δημοσιοποιήθηκε μέσω του επίσημου πρακτορείου ειδήσεων του Τατζικιστάν, υποχρεώνει όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών να εμβολιαστούν, χωρίς όμως να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες και χωρίς να διευκρινίζει κάτω από ποιές προϋποθέσεις θα εφαρμόζεται η εν λόγω υποχρέωση.

– ΤΟΥΡΚΜΕΝΙΣΤΑΝ: αυτή η απομονωμένη χώρα της κεντρικής Ασίας, μία από τις σπάνιες στον κόσμο που δεν έχουν ανακοινώσει ούτε ένα κρούσμα της Covid-19, ανακοίνωσε στις 7 Ιουλίου μέσω του υπουργείου Υγείας της ότι καθιστά τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 υποχρεωτικό για όλους τους κατοίκους άνω των 18 ετών, εφόσον δεν υπάρχουν ιατρικές αντενδείξεις.

– ΒΑΤΙΚΑΝΟ: με μία ανακοίνωση που φέρει ημερομηνία 8 Φεβρουαρίου, ο εμβολιασμός έγινε υηποχρεωτικός για τους κατοίκους του πιο μικρού κράτους του κόσμου και για όσους εργάζονται σ’ αυτό. Οι κυρώσεις μπορεί να φθάσουν θεωρητικά μέχρι την απόλυση όσων δεν συμμορφώνονται.

– ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ: Η χώρα κατέστησε τους εμβολιασμούς κατά της Covid-19 υποχρεωτικούς το Φεβρουάριο και οι αρχές απειλούν με επιβολή προστίμων έως 5 εκατ. ρουπιών (357 δολάρια ΗΠΑ) για άρνηση εμβολιασμού.

Εμβολιασμός υποχρεωτικός για ορισμένες κατηγορίες

Μερικές χώρες επιβάλλουν υποχρεωτικό εμβολιασμό σε ορισμένες κατηγορίες του πληθυσμού:

– ΙΤΑΛΙΑ: νομοθετικό διάταγμα, που εκδόθηκε στις 25 Μαΐου, υποχρεώνει τους γιατρούς και το προσωπικό των υπηρεσιών υγείας, περιλαμβανομένων των φαρμακοποιών, να εμβολιαστούν κατά της Covid-19 διότι διαφορετικά δεν θα μπορούν να εργάζονται ερχόμενοι σε επαφή με άλλους ανθρώπους. Αυτοί που αρνούνται μπορεί να τεθούν σε αναστολή εργασίας άνευ αποδοχών για την υπόλοιπη χρονιά. Αυτή η υποχρέωση εμβολιασμού προσβλήθηκε στη δικαιοσύνη από 300 Ιταλούς νοσηλευτές και η έναρξη της σχετικής ακροαματικής διαδικασίας είχε προγραμματισθεί για χθες, Τετάρτη.

– ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ: η κυβέρνηση ανακοίνωσε στις 16 Ιουνίου πως ο πλήρης εμβολιασμός κατά του κορονοϊού θα καταστεί υποχρεωτικός από τον Οκτώβριο για όλους όσοι εργάζονται στους οίκους ευγηρίας της Αγγλίας, περιλαμβανομένου και του μη ιατρικού προσωπικού, όπως οι κομμωτές, οι αισθητικοί και οι εθελοντές.

– ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: η χώρα αποφάσισε στα τέλη Ιουνίου να κάνει τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 υποχρεωτικό για υψηλού κινδύνου εργαζομένους σε οίκους ευγηρίας και για τους εργαζομένους σε ξενοδοχεία καραντίνας. Κατέστησε επίσης υποχρεωτικό τον εμβολιασμό των Αυστραλών αθλητών των Παραολυμπιακών Αγώνων οι οποίοι θα μεταβούν στο Τόκιο, επειδή ανεμβολίαστα μέλη στην ομάδα μπορεί να δημιουργήσουν υγειονομικό κίνδυνο.

– ΓΑΛΛΙΑ: Όλοι οι εργαζόμενοι στον υγειονομικό τομέα πρέπει να εμβολιαστούν κατά της Covid-19 και όποιος θέλει να πάει σε κινηματογράφο ή να επιβιβαστεί σε τρένο θα πρέπει να επιδεικνύει απόδειξη του εμβολιασμού του ή αρνητικό τεστ, σύμφωνα με τους νέους κανόνες που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα από τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

– ΠΟΛΩΝΙΑ: Η χώρα ενδέχεται να κάνει από τον Αύγουστο υποχρεωτικούς τους εμβολιασμούς για μερικούς ανθρώπους που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο από την Covid-19.

– ΡΩΣΙΑ: ο Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είναι αντίθετος στην επιβολή υποχρέωσης εμβολιασμού σε εθνικό επίπεδο, ωστόσο ο δήμαρχος της Μόσχας ανακοίνωσε στις 16 Ιουνίου πως ο εμβολιασμός των εργαζομένων στον τομέα των υπηρεσιών καθίσταται υποχρεωτικός. Επίσης στα τέλη Ιουνίου οι μοσχοβίτικες αρχές έδωσαν εντολή στα καφέ, τα μπαρ και τα εστιατόρια να σερβίρουν μόνο ανθρώπους που έχουν απόδειξη εμβολιασμού, ανοσίας ή αρνητικού τεστ Covid. Η ρωσική πρωτεύουσα παρουσίασε ακόμη ένα σχέδιο που απαιτεί τον πλήρη εμβολιασμό του 60% των εργαζομένων όλου του τομέα των υπηρεσιών, δηλαδή περίπου δύο εκατομυρίων ανθρώπων, μέχρι τις 15 Αυγούστου. Έκτοτε και άλλες τοπικές οντότητες, μεταξύ των οποίων η Αγία Πετρούπολη και η περιφέρειά της, έχουν λάβει ανάλογα μέτρα.

– ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ: η χώρα θα εισαγάγει υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά της Covid-19 ή πραγματοποίηση τεστ κάθε εβδομάδα για όλους όσοι εργάζονται σε ομάδες άνω των 20 ανθρώπων, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας στις 23 Ιουνίου. Όσοι αρνηθούν να εμβολιαστούν, θα τους απαγορευτεί να έρχονται σε επαφή με άλλα πρόσωπα κατά την άσκηση των επαγγελματικών τους υποχρεώσεων.

– ΦΙΤΖΙ: το αρχιπέλαγος αυτό του Ειρηνικού Ωκεανού κατέστησε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό των εργαζομένων στο δημόσιο, όπως και στον ιδιωτικό τομέα. Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να πάρουν άδεια, αν δεν έχουν κάνει την πρώτη τους δόση στις 15 Αυγούστου, και κινδυνεύουν να απολυθούν, αν η δεύτερη δόση δεν τους έχει χορηγηθεί πριν από την 1η Νοεμβρίου. Στον ιδιωτικό τομέα, οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν κάνει την πρώτη τους δόση μέχρι την 1η Αυγούστου.

– ΗΠΑ: η πόλη του Σαν Φρανσίσκο ανακοίνωσε στο τέλος Ιουνίου πως θα ζητήσει από τους περίπου 35.000 εργαζομένους της να εμβολιαστούν κατά της Covid-19, διότι διαφορετικά θα τους επιβληθούν πειθαρχικές κυρώσεις που μπορεί να φθάσουν μέχρι την απόλυση. Αυτή η απαίτηση δεν θα ισχύσει πάντως μέχρι να εγκριθούν πλήρως τα εμβόλια από τον αμερικανικό οργανισμό φαρμάκων (FDA).

Εξάλλου περισσότεροι από 150 εργαζόμενοι ενός από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία του Τέξας απολύθηκαν ή παραιτήθηκαν αφού αρνήθηκαν να εμβολιαστούν, κάτι που απαιτούσε το νοσοκομείο. Μερικοί εργαζόμενοι προσέφυγαν στη δικαιοσύνη κατά του νοσοκομείου, όπως η προσφυγή τους απορρίφθηκε.

Εμβολιασμός… σχεδόν υποχρεωτικός

Ορισμένες χώρες δεν επιβάλλουν επισήμως στους πολίτες τους την υποχρέωση να εμβολιάζονται, όμως οι περιορισμοί που επιβάλλουν στους μη εμβολιασμένους είναι τέτοιοι που ο εμβολιασμός μοιάζει… σχεδόν υποχρεωτικός.

– ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ: το βασίλειο έδωσε εντολή σε όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, που θέλουν να προσέλθουν στις εργασίες τους, να εμβολιαστούν, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει από πότε η υποχρέωση αυτή θα τεθεί σε εφαρμογή. Εμβολιασμός θα απαιτείται επίσης από την 1η Αυγούστου για να μπει κάποιος σε οποιοδήποτε κυβερνητικό, ιδιωτικό ή εκπαιδευτικό ίδρυμα, περιλαμβανομένων των χώρων ψυχαγωγίας, καθώς και για να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε δημόσιο μέσο μεταφοράς.

– ΠΑΚΙΣΤΑΝ: από την 1η Ιουλίου, η επαρχία του Βελουχιστάν, στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, απαγορεύει στους μη εμβολιασμένους να εισέρχονται στις δημόσιες υπηρεσίες, τα πάρκα, τα εμπορικά κέντρα και τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Σε άλλες περιφέρειες της χώρας και συγκεκριμένα στην επαρχία Σιντ, οι δημόσιοι υπάλληλοι της επαρχίας που αρνούνται να εμβολιαστούν δεν θα αμείβονται πλέον, ενώ οι αρχές της επαρχίας Πουντζάμπ απείλησαν να κόψουν το τηλέφωνο σε όσους αρνηθούν το εμβόλιο.

Πηγή: https://www.skai.gr/news/health/oi-xores-pou-kathistoun-ypoxreotiko-ton-emvoliasmo-kata-tis-covid-19 Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook | @skaigr on Instagram

Προειδοποίηση ΠΟΥ για αύξηση κρουσμάτων στις χώρες της Μέσης Ανατολής

Η αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού σε πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής θα μπορούσε να έχει τρομερές συνέπειες, λόγω της εξάπλωσης της παραλλαγής Δέλτα αλλά και της χαμηλής διαθεσιμότητας εμβολίων, προειδοποίησε την Τετάρτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Μολονότι τα κρούσματα και οι θάνατοι μειώνονταν τις τελευταίες οκτώ εβδομάδες στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ο ΠΟΥ επισημαίνει ότι καταγράφεται τώρα αύξηση στη Λιβύη, το Ιράν, το Ιράκ και την Τυνησία. Απότομη αύξηση των κρουσμάτων αναμένεται επίσης στον Λίβανο και το Μαρόκο.

Την επόμενη εβδομάδα οι μουσουλμανικές χώρες θα γιορτάσουν το Αΐντ αλ Άντχα (Γιορτή της Θυσίας) που, κατά παράδοση, περιλαμβάνει θρησκευτικές και κοινωνικές συγκεντρώσεις, στις οποίες θα μπορούσαν να εξαπλωθούν οι μολύνσεις.

Ο ΠΟΥ «ανησυχεί ότι η τρέχουσα αύξηση θα συνεχίσει να κορυφώνεται τις επόμενες εβδομάδες, με καταστροφικές συνέπειες», ανέφερε ο Οργανισμός σε μια ανακοίνωσή του.

Η έλλειψη συμμόρφωσης στα μέτρα για τη δημόσια υγεία και «ο εντεινόμενος εφησυχασμός» καθώς επίσης και τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού και η εξάπλωση νέων παραλλαγών είναι οι κυριότερες αιτίες, σύμφωνα με την ανακοίνωση του περιφερειακού γραφείου του ΠΟΥ.

Ο Οργανισμός επισήμανε ότι η Τυνησία έχει το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας στην Αφρική και ότι τα κρούσματα σχεδόν διπλασιάστηκαν στο Ιράν μέσα σε τέσσερις εβδομάδες.

Συνολικά, ο αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων του Covid-19 στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου (που περιλαμβάνει και χώρες όπως το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, η Σομαλία και το Τζιμπουτί) έχει ξεπεράσει τα 11,4 εκατομμύρια. Έχουν επίσης καταγραφεί περισσότεροι από 223.000 θάνατοι.

Αυστραλία-κορονοϊός: Σταθεροποιείται ο αριθμός των κρουσμάτων στο Σίδνεϊ, καθώς στην πόλη έχει επιβληθεί ένα παρατεταμένο λοκντάουν

Οι αρχές στην Αυστραλία ανέφεραν σήμερα μία μείωση στα νέα περιστατικά μόλυνσης από την COVID-19 στο Σίδνεϊ, καθώς η μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας βρίσκεται σε ένα παρατεταμένο λοκντάουν, προκειμένου να καταπολεμήσει την εξάπλωση του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα του κορονοϊού

Κίνα: Οι αρχές στην επαρχία Σιτσουάν επιβεβαίωσαν ένα κρούσμα μόλυνσης ανθρώπου από το στέλεχος H5N6 της γρίπης των πτηνών

Οι κινεζικές αρχές υγείας επιβεβαίωσαν ένα κρούσμα μόλυνσης ανθρώπου από το στέλεχος H5N6 της γρίπης των πτηνών στην επαρχία Σιτσουάν, μετέδωσε σήμερα η κρατική κινεζική τηλεόραση CCTV.

Ο 55χρονος άνδρας που μολύνθηκε από τη γρίπη των πτηνών στην πόλη Μπαζχόνγκ διακομίστηκε στο νοσοκομείο

Ινδία 

Η Ινδία ανέφερε σήμερα 41.806 νέα περιστατικά μόλυνσης από την COVID-19 με 581 θανάτους, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Νέο τραγικό ρεκόρ ημερήσιων θανάτων στην Ταϊλάνδη

Οι υγειονομικές αρχές της Ταϊλάνδης ανακοίνωσαν σήμερα Πέμπτη τραγικό ρεκόρ 98 θανάτων ασθενών με τον Covid-19 κατά τις προηγούμενες 24 ώρες, καθώς δυσκολεύονται ολοένα περισσότερο να ελέγξουν το νέο κύμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Από την αρχή της πανδημίας ο απολογισμός των θυμάτων στη χώρα έχει φθάσει τους 3.032 νεκρούς μέχρι στιγμής.

Το ίδιο διάστημα, στην επικράτεια του βασιλείου επιβεβαιώθηκαν 9.186 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχει καταγραφεί πως μολύνθηκαν να φθάνει τους 372.215.

1.556 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο στη Βραζιλία

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ενημέρωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 1.556 ασθενείς με τον COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν 57.736 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στο μεγαλύτερο κράτος της Λατινικής Αμερικής έχει φθάσει μέχρι στιγμής τους 537.394 νεκρούς επί συνόλου 19.209.729 μολύνσεων.

Η Βραζιλία των 212 εκατ. κατοίκων καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό στον κόσμο, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ.

Ιταλία: Διχάζει τη χώρα η υιοθέτηση του γαλλικού μοντέλου για τους εμβολιασμένους

Οι ιταλικές πολιτικές δυνάμεις είναι διχασμένες σε ό,τι αφορά την αναγκαιότητα να υιοθετηθεί το «γαλλικό μοντέλο», το οποίο ευνοεί τους εμβολιασμένους κατά του κορονοϊού, με ελεύθερη πρόσβαση σε μετρό, λεωφορεία, καφέ και εστιατόρια.

Οι περιφερειάρχες της ευρύτερης περιοχής της Ρώμης, της Γένοβας, και της Νάπολης τάχθηκαν υπέρ της αυστηροποίησης των μέτρων, με σημείο αναφοράς τις αποφάσεις του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν. Την ίδια ώρα, όμως, ο γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι, ερωτηθείς σχετικά με το όλο θέμα, απάντησε: «Πράσινη κάρτα ή εμβόλια για να μπορούμε να πάμε στα καφέ; Ας κόψουμε τα αστεία».

Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και το ακροδεξιό κόμμα «Αδέλφια της Ιταλίας», το οποίο είναι στην αντιπολίτευση και απορρίπτει κάθε μέτρο που μπορεί να προβλέπει περιορισμούς για όσους πολίτες δεν έχουν εμβολιαστεί. Το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα και η Ιταλική Αριστερά τάσσονται ανεπιφύλακτα υπέρ της «επιβράβευσης» των εμβολιασμένων, ενώ τα Πέντε Αστέρια παραμένουν επιφυλακτικά.

Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα La Repubblica, στο τέλος πρόκειται σίγουρα να βαρύνει, με καθοριστικό τρόπο, η άποψη του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το πρώτο βήμα προς το «γαλλικό μοντέλο» θα είναι πιθανότατα η υποχρεωτική κατοχή «πράσινης κάρτας» για την είσοδο σε ντίσκο και κλαμπ (όταν τους επιτραπεί να ξανανοίξουν), αλλά και στα τραίνα, ώστε να εξασφαλιστεί και πάλι πληρότητα 100% σε όλα τα βαγόνια.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα