Σε οριακό σημείο η εξασφάλιση φιαλών οξυγόνου στην Ινδονησία
Δείτε αναλυτικά όλες τις εξελίξεις στο μέτωπο του κορονοϊού παγκοσμίως.
Ινδονησία: Πολλοί πάσχοντες στη Τζακάρτα, ενοικιάζουν φιάλες οξυγόνου
Ο Μοχάμεντ Ιχσάν μεταφέρει μια φιάλη οξυγόνου σε ένα μικρό γραφείο στα περίχωρα της Τζακάρτας και την τοποθετεί δίπλα σε πολλές άλλες.
Ο Ιχσάν έχει επωφεληθεί από μια νέα υπηρεσία ενοικίασης φιαλών οξυγόνου, την οποία ξεκίνησαν εθελοντές ως απάντηση στην πανδημία του κορονοϊού που μαστίζει την πρωτεύουσα της Ινδονησίας. Ο Ιχσάν τις ενοικιάζει για την μητέρα του που έχει μολυνθεί με κορονοϊό και έχει ανάγκη από το πολυπόθητο οξυγόνο.
“Δόξα τω Θεώ, αυτό ειλικρινά βοήθησε την μητέρα μου”, λέει ο Ιχσάν εξηγώντας ότι η υγεία της μητέρας του επιδεινώθηκε μετά την μόλυνσή της με κορονοϊό επειδή πάσχει από άσθμα.
“Αυτή η φιάλη οξυγόνου βοήθησε πολύ”, λέει ο 25χρονος καθώς επιστρέφει τον εξοπλισμό. “Έψαξα παντού, από το Μπεκάσι ως το Μπογκόρ, αλλά δεν μπορούσα να βρω κάποια. Συμπτωματικά ένας φίλος μού σύστησε να δανειστώ μια από εδώ και έτσι επιχείρησα και δόξα τω Θεώ βρήκα μια”.
Μια ομάδα εθελοντών που αποκαλείται “Δράση του Κινήματος της Ινδονησίας μας”, ή GITA, ξεκίνησε στις αρχές Ιουλίου το σύστημα ενοικίασης φιαλών οξυγόνου, με στόχο να βοηθήσει τους πάσχοντες από COVID-19 στην πρωτεύουσα που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε νοσοκομεία ή άλλες θεραπείες.
Τις φιάλες (περίπου 400 έχουν παραχωρηθεί στην οργάνωση) δανείζονται οι ενδιαφερόμενοι χωρίς χρέωση για μια εβδομάδα τη φορά, αλλά προτού τις επιστρέψουν πρέπει να τις γεμίσουν και πάλι με οξυγόνο.
Η Ινδονησία είναι μια από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία στη Νοτιοανατολική Ασία με περίπου 3,8 εκατομμύρια κρούσματα και 80.000 θανάτους.
Ιδιαίτερα η Τζακάρτα αγωνίζεται για να καταπολεμήσει την ραγδαία εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα οδηγώντας το σύστημα υγείας της χώρας σε οριακό σημείο.
“Όταν είδαμε τις συνθήκες να επιδεινώνονται με πολλούς ανθρώπους σε καραντίνα και με ελλείψεις σε φιάλες οξυγόνου πήραμε την πρωτοβουλία να δανείζουμε φιάλες οξυγόνου σε ανθρώπους που τις έχουν ανάγκη χωρίς κόστος”, λέει ο Σουράντο Κουρνιαγουάν, 43 ετών.
Το κόστος μιας φιάλης οξυγόνου έχει εκτοξευθεί στα ύψη στην Τζακάρτα με κατώτερη τιμή τα 120 δολάρια περίπου, μια τιμή η οποία είναι απαγορευτική για πολλούς κατοίκους της πρωτεύουσας.
Το σύστημα σε μεγάλο βαθμό λειτουργεί από στόμα σε στόμα με τους πολίτες να πληροφορούνται γι’ αυτό από το WhatsApp ή το Instagram.
Οι ενδιαφερόμενοι συμπληρώνουν μια ηλεκτρονική αίτηση και στη συνέχεια παραλαμβάνουν την φιάλη για μια περίοδο μιας εβδομάδας.
Η GITA προσπαθεί να διασφαλίσει ότι τις φιάλες δεν παραλαμβάνουν άνθρωποι που βρίσκονται σε στενή επαφή με τους μολυσμένους, αλλά αναγνωρίζει ότι το σύστημα βασίζεται σε έναν μεγάλο βαθμό στην εμπιστοσύνη.
“Και εμείς άνθρωποι είμαστε που επίσης ανησυχούμε ότι θα εκτεθούμε στην COVID-19, αλλά τι μπορούμε να κάνουμε; Απλώς να βοηθήσουμε θέλουμε”, λέει ο ίδιος.
Δυστυχώς για κάποιους η ενοικίαση δεν αρκεί. Ο 48χρονος Άντο Μουλιάντο, ο οποίος δανείστηκε μια φιάλη για την μητέρα του πριν εκείνη πεθάνει, είπε ότι δεν μπορούσε να βρει οξυγόνο για να γεμίσει την φιάλη, η οποία έχει διάρκεια δύο με τρεις ώρες.
“Η εξασφάλιση της φιάλης δεν λύνει απαραιτήτως το πρόβλημα γιατί το γέμισμά της είναι ένα άλλο πρόβλημα”, εξηγεί.
Σε νέα επίπεδα ρεκόρ τα κρούσματα στην ΝΑ Ασία
Η Ταϊλάνδη ανακοίνωσε σήμερα αριθμό-ρεκόρ κρουσμάτων κορoνοϊού, ενώ η Μαλαισία ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο μολύνσεις καθώς το μεταδοτικό στέλεχος Δέλτα χαράσσει ένα θανατηφόρο μονοπάτι στη νοτιοανατολική Ασία, η οποία αποτελεί αυτή τη στιγμή το παγκόσμιο επίκεντρο του ιού.
Η Ταϊλάνδη είχε 15.376 νέα κρούσματα κορονοϊού, αριθμός-ρεκόρ για δεύτερη συνεχή ημέρα στη χώρα των 66 εκατ. κατοίκων.
Η Μαλαισία, που έχει από τα υψηλότερα κατά κεφαλήν ποσοστά μολύνσεων στη νοτιοανατολική Ασία, ανακοίνωσε χθες 17.045 νέα περιστατικά, ανεβάζοντας το σύνολο σε 1.013.438 και σχεδόν 8.000 θανάτους, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε lockdown από τον Ιούνιο.
Όπως σε πολλές χώρες της περιοχής των άνω των 650 εκατ. κατοίκων, τα νοσοκομεία και το ιατροφαρμακευτικό προσωπικό στη Μαλαισία έχουν υποστεί το μεγαλύτερο βάρος της έξαρσης της πανδημίας εν μέσω ελλείψεων σε κρεβάτια, αναπνευστήρες και οξυγόνο.
Χιλιάδες συμβασιούχοι γιατροί στη Μαλαισία πραγματοποίησαν σήμερα στάση εργασίας με αφορμή τους όρους στις συμβάσεις τους αν και υποσχέθηκαν ότι οι ασθενείς δεν θα επηρεαστούν από τη διαμαρτυρία.
Η εμβολιαστική εκστρατεία στη Μαλαισία, ωστόσο, ξεπερνά σε ρυθμούς αυτές πολλών γειτονικών χωρών, με περίπου το 16,9% των 32 εκατ. κατοίκων της να έχουν εμβολιαστεί πλήρως.
Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης επέβαλε την περασμένη εβδομάδα αυστηρότερα μέτρα lockdown στην πρωτεύουσα Μπανγκόκ και σε 12 περιοχές υψηλού κινδύνου.
Η Ινδονησία, η πολυπληθέστερη χώρα της περιοχής, με πάνω από 270 εκατ. κατοίκους, έχει το υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στη νοτιοανατολική Ασία. Έχει καταγράψει πάνω από 3,1 εκατ. μολύνσεις και 83.000 θανάτους.
Ωστόσο, εν μέσω οικονομικών πιέσεων, η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες ότι αν και οι περιορισμοί θα παραταθούν για μία εβδομάδα, ορισμένα μέτρα θα χαλαρώσουν, επιτρέποντας την επαναλειτουργία παραδοσιακών αγορών και εστιατορίων με εξωτερικούς χώρους.
Τα νοσοκομεία γέμισαν με ασθενείς τον περασμένο μήνα, ιδιαίτερα στο πυκνοκατοικημένο νησί της Ιάβας και στο Μπαλί, αλλά χθες ο πρόεδρος Τζόκο Ουιντόντο είπε ότι ο αριθμός των μολύνσεων και του ποσοστού πληρότητας στα νοσοκομεία είχε μειωθεί, χωρίς όμως να δίνει περισσότερες διευκρινίσεις.
«Η απόφαση δεν φαίνεται να σχετίζεται με την πανδημία αλλά με την οικονομία», δήλωσε ο Πάντου Ριόνο, επιδημιολόγος στο πανεπιστήμιο της Ινδονησίας, καλώντας τον κόσμο να τηρήσει τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Η Ινδονησία κατέγραψε την περασμένη εβδομάδα αριθμό-ρεκόρ σε θανάτους για τέσσερις μεμονωμένες ημέρες, ο τελευταίος εκ των οποίων ήταν 1.566 νεκροί την Παρασκευή, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων σε πάνω από 83.000 καθώς οι αρχές δεσμεύθηκαν να προσθέσουν περισσότερες μονάδες εντατικής θεραπείας.
Αφού κατάφερε με επιτυχία να θέσει υπό έλεγχο τον ιό για το μεγαλύτερο μέρος της πανδημίας, το Βιετνάμ αντιμετωπίζει νέα έξαρση, με την οικονομική πρωτεύουσα Χο Τσι Μινχ και τις γύρω επαρχίες να καταγράφουν τα περισσότερα νέα κρούσματα. Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες 7.531 κρούσματα χθες, συγκριτικά με την ημερήσια αύξηση ρεκόρ των 7.968 περιστατικών το Σάββατο.
Η Μιανμάρ επίσης καταγράφει αύξηση στα κρούσματα από τον Ιούνιο και χθες ανακοίνωσε 355 θανάτους, νέο ρεκόρ, ενώ τα ημερήσια κρούσματα ξεπέρασαν τα 6.000 την περασμένη Πέμπτη.
Στις Φιλιππίνες, οι αρχές πασχίζουν να ανακόψουν την εξάπλωση του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα. Οι μολύνσεις έχουν προσφάτως αρχίσει να αυξάνονται και οι αρχές ανέστειλαν τα ταξίδια από τη Μαλαισία και την Ταϊλάνδη ενώ αυστηροποίησαν τους περιορισμούς στην περιοχή της Μανίλα.
Ιράν: Νέο ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού – Περισσότερες από 30.000 μολύνσεις
Ο αριθμός των νέων, ημερήσιων κρουσμάτων covid-19 στο Ιράν ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 30.000, ανακοίνωσε σήμερα το ιρανικό υπουργείο Υγείας, λιγότερο από μία εβδομάδα μετά το προηγούμενο ρεκόρ μολύνσεων.
Τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν στο Ιράν 31.814 νέα κρούσματα covid-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων στη χώρα στα 3.723.246. Εξάλλου 89.122 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της νόσου μέχρι στιγμής.
Φάουτσι: Αυτοί θα χρειαστούν τρίτη δόση εμβολίου κατά του κοροναϊού
Γερμανία: Περισσότερες ελευθερίες για εμβολιασμένους ζητούν πολιτικοί και επιστήμονες
Ενώ αυξάνονται σταδιακά τα κρούσματα κορονοϊού, εντείνεται και στη Γερμανία η πολιτική αντιπαράθεση σχετικά με τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν το φθινόπωρο, τις ελευθερίες των εμβολιασμένων και το ενδεχόμενο υποχρεωτικών εμβολιασμών για ειδικές κατηγορίες. Αφορμή στάθηκαν οι χθεσινές δηλώσεις του προσωπάρχη της Καγκελαρίας Χέλγκε Μπράουν για μεγαλύτερες ελευθερίες των εμβολιασμένων και αποτροπή ενός γενικού lockdown.
Η μεγαλύτερη ελευθερία των εμβολιασμένων «δεν συνιστά διάκριση σε βάρος των μη εμβολιασμένων», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στο δίκτυο RTL/ntv και πρόσθεσε ότι «όσοι δεν εμβολιάζονται, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει να προστατεύσουμε την κοινωνία στο σύνολό της και επομένως να επιτρέψουμε μόνο σε εμβολιασμένους να συμμετέχουν σε μεγαλύτερες εκδηλώσεις».
Ο κ. Ζεεχόφερ τάχθηκε ωστόσο κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών, επισημαίνοντας ότι «πρέπει να πείσουμε τους ανθρώπους να εμβολιαστούν», ενώ υπογράμμισε ότι ο εμβολιασμός δεν θα πρέπει να αποτελεί προϋπόθεση για τη σχέση εργασίας ή τη σύναψη ασφαλιστηρίου συμβολαίου.
Υπέρ των επιπλέον περιορισμών για τους μη εμβολιασμένους τάχθηκε ο αρμόδιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) για θέματα Υγείας και καθηγητής Επιδημιολογίας Καρλ Λάουτερμπαχ: «Δυστυχώς, πρέπει να αναμένουμε σημαντική αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων όταν ο κόσμος θα επιστρέφει από τις διακοπές και θα συγκεντρώνεται περισσότερο σε κλειστούς χώρους το φθινόπωρο. Και τότε εκείνοι που κάνουν τεστ δεν θα μπορούν να εξομοιωθούν με τους εμβολιασμένους ή όσους έχουν αναρρώσει από την Covid-19», δήλωσε στην Sueddeutsche Zeitung και εξήγησε ότι το ποσοστό των ψευδών τεστ είναι πολύ υψηλό για να επιτρέψει κάτι τέτοιο.
«Δεν θα υπάρχει άλλη επιλογή από το να επιτρέψουμε την πρόσβαση σε χώρους όπου συγκεντρώνονται πολλοί άνθρωποι μόνο σε όσους έχουν εμβολιαστεί», πρόσθεσε ο κ. Λάουτερμπαχ και ζήτησε αυτή η συζήτηση να γίνει άμεσα και όχι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, τον Σεπτέμβριο.
Στο ίδιο πνεύμα εκφράστηκε και ο συμπρόεδρος των Πρασίνων Ρόμπερτ Χάμπεκ, ο οποίος δεν απέκλεισε την παραχώρηση περισσότερης ελευθερίας στους εμβολιασμένους ενόψει του φθινοπώρου και του χειμώνα. Μοναδική εξαίρεση από αυτόν τον κανόνα, δήλωσε, θα πρέπει να προβλέπεται για όσους δεν μπορούν, για λόγους υγείας, να εμβολιαστούν. Ο κ. Χάμπεκ ζήτησε ακόμη εντατικοποίηση της εκστρατείας εμβολιασμού και εξασφάλιση όσο το δυνατόν ευκολότερης πρόσβασης στο εμβόλιο ατόμων που δεν μιλούν γερμανικά.
Ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ιατρικής Ένωσης Ούλριχ Μοντγκόμερι στήριξε επίσης την άποψη του Χέλγκε Μπράουν και, μιλώντας στις εφημερίδες του Ομίλου Funke, δήλωσε ότι είναι αναπόφευκτοι οι περιορισμοί για τους μη εμβολιασμένους. «Δεν υπάρχει λόγος να στερούμε σε όσους έχουν εμβολιαστεί ή αναρρώσει από τα θεμελιώδη δικαιώματά τους για χάρη μερικών αιώνιων επιφυλακτικών που αποφεύγουν τα εμβόλια», δήλωσε και επέκρινε μάλιστα τους Φιλελεύθερους (FDP), οι οποίοι υποπτεύονται «υποχρεωτικό εμβολιασμό από την πίσω πόρτα», κατηγορώντας τους για «πρωτόγονο λαϊκισμό» και «στρεβλή αντίληψη» περί ελευθερίας. «Ο εμβολιασμός δεν ωφελεί μόνο το άτομο που εμβολιάζεται, αλλά και την κοινωνία στο σύνολό της. Μόνο μέσω του εμβολιασμού μπορούμε να ανακτήσουμε τις ελευθερίες μας», σημείωσε ο κ. Μοντγκόμερι. Νωρίτερα ο αντιπρόεδρος του FDP Βόλφγκανγκ Κουμπίκι είχε μιλήσει για «επιβολή υποχρεωτικού εμβολιασμού από την πίσω πόρτα» και είχε χαρακτηρίσει αντισυνταγματική την «κατηγοριοποίηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων σε πρώτης και δεύτερης τάξης».
Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού των ενηλίκων τάχθηκε χωρίς επιφυλάξεις ο επιδημιολόγος και παιδίατρος Ζίγκβαρτ Μπιγκλ, πρώην μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εμβολιασμών (Stiko) της Γερμανίας. «Όποιος μπορεί να εμβολιαστεί, πρέπει να εμβολιαστεί», τονίζει ο κ. Μπιγκλ σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Die Zeit. «Η επιβολή νέου lockdown κάθε τόσο, επειδή κάποιοι δεν εμβολιάζονται, συνιστά παραβίαση της ελευθερίας των εμβολιασμένων», τονίζει και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είμαι ένα άτομο που εκτιμά την ελευθερία. Για αυτό και πιστεύω ότι χρειαζόμαστε υποχρεωτικό εμβολιασμό των ενηλίκων».
Ρωσία: Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 23.239 νέα κρούσματα και 727 θάνατοι
Η Ρωσία κατέγραψε σήμερα 23.239 νέα κρούσματα κορονοϊού, περιλαμβανομένων 2.629 στη Μόσχα, με τα οποία ο επίσημος αριθμός των κρουσμάτων σε εθνικό επίπεδο από τότε που ξεκίνησε η πανδημία ανήλθε σε 6.149.780.
Η κυβερνητική υπηρεσία διαχείρισης της κρίσης ανέφερε ότι 727 άνθρωποι πέθαναν από επιπλοκές της covid-19 κατά το τελευταίο 24ωρο, με τους οποίους ο συνολικός αριθμός των νεκρών σε εθνικό επίπεδο ανήλθε σε 154.601.
Η Ρωσία καταγράφει αύξηση των κρουσμάτων την οποία οι αρχές αποδίδουν στην πιο μεταδοτική παραλλαγή του κορονοϊού, την Δέλτα, παρότι κάποιοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν τις τελευταίες ημέρες ότι, τουλάχιστον στη Μόσχα, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων έχει αρχίσει να μειώνεται.
Ιταλία: Μέχρι τα τέλη του μήνα θα έχει εμβολιαστεί το 60% των πολιτών
Ο ειδικός επίτροπος για την εφαρμογή της στρατηγικής εμβολιασμού στην Ιταλία, στρατηγός Φραντσέσκο Φιλιουόλο, αναφέρθηκε στα τελευταία στατιστικά στοιχεία που αφορούν τη χορήγηση των σκευασμάτων κατά του κοροναϊού.
«Διανύουμε το τελευταίο μίλι, έχουμε ακόμη λίγο δρόμο μπροστά μας. Έως τα τέλη Ιουλίου θα έχει ολοκληρώσει τον εμβολιαστικό κύκλο το 60% των πολιτών άνω των δώδεκα ετών», δήλωσε σήμερα ο Φιλιουόλο. Μέχρι τώρα το ποσοστό των πλήρως εμβολιασθέντων είναι 55%, ενώ το 65% των κατοίκων της χώρας έχει λάβει την πρώτη δόση.
«Θεωρώ ότι οι Ιταλοί κατάλαβαν ότι το εμβόλιο είναι το μόνο όπλο για να αφήσουμε πίσω μας την τόσο δύσκολη αυτή περίοδο. Πρέπει να επιμείνουμε. Το πράσινο πάσο και τα εμβόλια είναι δυο βασικής σημασίας όπλα, διότι όταν εμβολιαζόμαστε γινόμαστε πιο ελεύθεροι», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα.
Οι ιταλικές αρχές ανακοίνωσαν, τέλος, ότι κατά τις τελευταίες τριάντα ημέρες, το 71% όσων εισήχθησαν στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας και το 69% των ασθενών του covid 19 που έχασαν την μάχη για τη ζωή, δεν είχαν λάβει ούτε μια δόση εμβολίου.
Αυστρία- covid-19: Όλο και περισσότεροι ειδικοί αναμένουν ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού και το ερώτημα που τίθεται είναι πόσο έντονο θα είναι αυτό
Όλο και περισσότεροι επιστήμονες στην Αυστρία αναμένουν ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού και, όπως τονίζει σε σημερινές δηλώσεις του ο διευθυντής της πνευμονικής κλινικής του Ιατρικού Πανεπιστημίου της πόλης Λιντς Μπερντ Λάμπρεχτ — ο οποίος εμφανίζεται πεπεισμένος ότι η συχνότητα εμφάνισης λοιμώξεων θα συνεχίσει να αυξάνεται –, το ερώτημα δεν είναι εάν αυτό θα υπάρξει, αλλά πόσο έντονο θα είναι.
Εάν δηλαδή θα υπάρχουν μόνον εκείνοι που είναι θετικοί σε τεστ και που δεν θα έχουν την ανάγκη νοσηλείας σε νοσοκομείο, ή εάν θα υπάρχει και πάλι σημαντικός αριθμός ασθενών σε νοσοκομεία, καθώς υπάρχουν πλέον και πάλι πολλές επαφές και επομένως είναι μεγαλύτερες οι πιθανότητες μόλυνσης, κάτι που είναι ήδη εμφανές στον “δείκτη επίπτωσης επτά ημερών”, ο οποίος έχει τριπλασιαστεί τις τελευταίες 14 ημέρες.
Σύμφωνα με τον Λάμπρεχτ, παρά τον αυξανόμενο αριθμό μέχρι στιγμής δεν έχει χρειαστεί να νοσηλευτούν σε νοσοκομεία με σοβαρή covid-19 τόσοι πολλοί άνθρωποι, όπως συνέβαινε προηγουμένως και αυτό δημιουργεί μία αισιοδοξία ότι η κατάσταση το φθινόπωρο και τον χειμώνα δεν θα είναι τόσο άσχημη όσο ήταν την τελευταία φορά.
Κατά την άποψη του Μπερντ Λάμπρεχτ, ακόμα κι αν ο εμβολιασμός είναι η καλύτερη προστασία ενάντια στη βαριά νόσηση, πλήρως ανοσοποιημένα άτομα μπορούν επίσης να προσβληθούν από τον ιό και να τον μεταδώσουν: “η μετάδοση του ιού μειώνεται σημαντικά, αλλά όχι πλήρως”.
Από την πλευρά του, ο Γκέραλντ Γκάρτλενερ, ο καθηγητής επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου της πόλης Κρεμς, παρουσιάζει μία ζοφερή εικόνα τονίζοντας σε σημερινές δηλώσεις του ότι η παραλλαγή Δέλτα αντιπροσωπεύει ήδη το 90 % των νέων περιπτώσεων και ότι εκείνοι που επιστρέφουν από ταξίδια όπως και η νυχτερινή εστίαση είναι πιθανό να αποτελέσουν πρόβλημα.
Τα υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών ανακοίνωσαν σήμερα 332 νέες μολύνσεις covid-19 τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ από τον Οργανισμό για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων αναφέρεται ότι η “επίπτωση επτά ημερών”, δηλαδή ο αριθμός των νέων λοιμώξεων με τον κορονοϊό τις τελευταίες επτά ημέρες ανά 100.000 κατοίκους, είναι 28,2.
Ο αριθμός εξακολουθεί να είναι υψηλότερος στο ομόσπονδο κρατίδιο του Σάλτσμπουργκ (63,1), ακολουθούμενος από τη Βιέννη (38,5) και το Φόραρλμπεργκ (34,8), ενώ η χαμηλότερη τιμή είναι στο Μπούργκενλαντ (11.1).
Πηγή: ΑΠΕ
Δείτε επίσης:
Χάος στην Τυνησία, προσπάθειες επιτάχυνσης εμβολιασμών σε χώρες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ