Σήμερα θα μάθουμε από που προήλθε ο ιός στην Κίνα

Μειωμένα χθες τα κρούσματα στον κόσμο

Parallaxi
σήμερα-θα-μάθουμε-από-που-προήλθε-ο-ιός-720992
Parallaxi

Η εικόνα της πανδημίας σήμερα στον κόσμο

Η εικόνα την ίδια ώρα χθες

Ο ΠΟΥ προειδοποιεί έναντι της υπερβολικής απαισιοδοξίας προς το εμβόλιο της AstraZeneca

Αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του προγράμματος Covax προειδοποίησαν σήμερα έναντι της υπερβολικής απαισιοδοξίας προς το εμβόλιο κατά της Covid-19 της εταιρείας AstraZeneca, καθώς αυτό που προέχει, όπως τόνισαν, είναι να περιοριστούν οι νοσηλείες και να σωθούν ζωές.

“Είναι πάρα πολύ νωρίς για να απορρίψουμε αυτό το εμβόλιο”, που αποτελεί “ένα σημαντικό μέρος της παγκόσμιας απάντησης στην υπάρχουσα πανδημία”, δήλωσε ο Ρίτσαρντ Χάτσετ, που διευθύνει τον CEPI, τον ερευνητικό βραχίονα του μηχανισμού Covax.

“Είναι απολύτως κρίσιμο να χρησιμοποιήσουμε τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας όσο αποτελεσματικά γίνεται”, επέμεινε ο ίδιος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στη Γενεύη.

Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση για τα άτομα άνω των 65 ετών και χθες η Νότια Αφρική ανέφερε το ενδεχόμενο μιας “περιορισμένης” αποτελεσματικότητας του προϊόντος εναντίον του νοτιοαφρικανικού στελέχους.

Από την πλευρά του, ο Μάικ Ράιαν, ο διευθυντής έκτακτων υγειονομικών θεμάτων στον ΠΟΥ, υποστήριξε την παραπάνω θέση.

“Ο πρώτος στόχος των εμβολίων αυτή τη στιγμή είναι να μειώσουμε τον αριθμό των νοσηλειών και των νεκρών. Και μου φαίνεται πως στην παρούσα χρονική στιγμή τα δεδομένα μας δείχνουν ότι αυτό κάνουν όλα τα εμβόλια”, σημείωσε.

“Θα μας χρειαστεί ενδεχομένως μια δεύτερη και μια τρίτη γενιά εμβολίων για να κάνουμε περισσότερα”, παραδέχθηκε, ωστόσο βασιζόμενος στην εμπειρία του στη μάχη εναντίον των πιο θανατηφόρων ασθενειών, υπογράμμισε πως “σε ό,τι αφορά το θέμα της διαχείρισης της κρίσης, πρέπει να κάνουμε αυτό που μπορούμε αμέσως”.

Το εμβόλιο της AstraZeneca, που δεν έχει λάβει ακόμη την έγκριση του ΠΟΥ, αλλά αντιθέτως έχει πάρει το πράσινο φως από τις υγειονομικές αρχές σε πολλές χώρες, μεταξύ άλλων και στην ΕΕ, αντιπροσωπεύει την πλειονότητα των δόσεων των εμβολίων που το σύστημα Covax θέλει να διανείμει στις φτωχότερες χώρες προκειμένου να προστατεύσει, κατά προτεραιότητα, τους υγειονομικούς και τις πιο ευάλωτες ομάδες.

Η επιτροπή ειδικών για τα εμβόλια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (SAGE) ασχολήθηκε με το εμβόλιο της AstraZeneca σήμερα, ωστόσο τα συμπεράσματά της δεν αναμένεται να γίνουν γνωστά παρά σε κάποιες ημέρες.

Μια έγκριση από τον ΠΟΥ, που είναι απαραίτητη προκειμένου το πρόγραμμα Covax να μπορέσει να αρχίσει τη διανομή του εμβολίου της AstraZeneca, θα μπορούσε στη συνέχεια να εκδοθεί γύρω στα μέσα Φεβρουαρίου.

“Θα δούμε πως η SAGE θα διατυπώσει τις συστάσεις της για τη χρήση του εμβολίου, όμως υπήρξε μια πολύ θετική άποψη για το γεγονός της χρήσης του εμβολίου περιλαμβανομένου σε περιοχές όπου κυκλοφορούν τα νέα στελέχη”, επισήμανε η Κέιτ Ο΄Μπράιεν, η διευθύντρια του τμήματος εμβολίων του ΠΟΥ.

Το σημαντικό, υπογράμμισε, είναι να συλλέξουμε δεδομένα διανέμοντάς το για να “καταστήσουμε αποτελεσματικότερη τη χρήση σε διαφορετικές χώρες και περιοχές σε ολόκληρο τον κόσμο”.

“Προς το παρόν τουλάχιστον, φαίνεται πως το εμβόλιο της AZ (AstraZeneca) είναι ένα εμβόλιο αποτελεσματικό, που αξιολογήθηκε από σοβαρές ρυθμιστικές αρχές και εγκρίθηκε”, τόνισε, από την πλευρά του, ο Σεθ Μπέρκλεϊ, ο επικεφαλής της συμμαχίας για τα εμβόλια Gavi.

Πάνω από 2,93 εκατομμύρια παιδιά στις ΗΠΑ έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό

Πάνω από 2,93 εκατομμύρια παιδιά έχει διαγνωστεί ότι προσβλήθηκαν από τον νέο κορονοϊό στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής (American Academy of Pediatrics, AAP) και της Ένωσης Παιδιατρικών Νοσοκομείων της χώρας.

Περίπου 117.500 νέα κρούσματα διαγνώστηκαν μεταξύ παιδιών την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την 4η Φεβρουαρίου.

Μέσα σε δύο εβδομάδες, από την 21η Ιανουαρίου ως την 4η Φεβρουαρίου, η αύξηση των μολύνσεων στις τάξεις των παιδιών έφθασε τις 257.680 περιπτώσεις (+10%), κατά τους υπολογισμούς της AAP.

Παιδιά είναι πλέον το 12,9% του συνόλου των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στις ΗΠΑ. Ο δείκτης μολύνσεων έχει φθάσει τα 3.899 κρούσματα ανά 100.000 παιδιά, κατά τους δύο οργανισμούς.

«Επί του παρόντος, μοιάζει σπάνια η εκδήλωση σοβαρών μορφών κορονοϊού μεταξύ των παιδιών. Ωστόσο, είναι επείγουσα ανάγκη να συγκεντρωθούν περισσότερα δεδομένα για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της πανδημίας στα παιδιά, συμπεριλαμβανομένων των τρόπων που ο ιός μπορεί να βλάψει μακροπρόθεσμα την υγεία όσων έχουν μολυνθεί, καθώς και των συνεπειών για την ψυχική τους υγεία», κατά την πάγια διαπίστωση της AAP στις εκθέσεις που δημοσιοποιεί.

«Αντάρτικο» κατά των περιοριστικών μέτρων από ακροδεξιό δήμαρχο στη Γαλλία

Ο ακροδεξιός δήμαρχος της Περπινιάν, μιας πόλης στη νοτιοδυτική Γαλλία, αποφάσισε να ανοίξουν ξανά σήμερα τέσσερα δημοτικά μουσεία, χωρίς να περιμένει τη σύμφωνη γνώμη των κυβερνητικών αρχών για το άνοιγμα χώρων πολιτισμού που παραμένουν κλειστοί από τα τέλη Οκτωβρίου στο πλαίσιο των μέτρων καταπολέμησης της πανδημίας.

Λίγες ώρες αργότερα, η νομαρχία των Ανατολικών Πυρηναίων προσέφυγε στη δικαιοσύνη με αίτημα την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης του δημάρχου Λουί Αλιό, μέλος του κόμματος Εθνική Συσπείρωση (RN).

Η απόφαση του δημάρχου επικρίθηκε έντονα από τον Κριστόφ Καστανέρ, τον επικεφαλής του κόμματος Δημοκρατία Εμπρός (LREM) του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, που έκανε λόγο για «λαϊκισμό του RN».

«Ο Λουί Αλιό θέλει να πιστέψουμε ότι η Εθνική Συσπείρωση υπερασπίζεται τον πολιτισμό ανοίγοντας μουσεία κατά παράβαση των υγειονομικών κανόνων. Αλλά πίσω από την επικοινωνιακή πολιτική κανείς δεν ξεγελιέται από τον λαϊκισμό του RN. Ο πολιτισμός ξέρει πώς να προστατεύεται από τον εξτρεμιστικό ιό», τόνισε σε tweet του ο Καστανέρ.

Ο Αλιό αιτιολόγησε την απόφασή του ισχυριζόμενος ότι «ο πολιτισμός είναι απαραίτητος για τη ζωή των κατοίκων της Περπινιάν όπως όλων των Γάλλων». «Είναι καιρός να ξανανοίξουμε πολιτιστικούς χώρους, κάποιοι το λένε, εμείς το κάνουμε», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Νωρίτερα σήμερα, η υπουργός Πολιτισμού Ροσελίν Μπασελό, δήλωσε ότι τα μουσεία και τα μνημεία θα είναι τα πρώτα που θα ανοίξουν ξανά, «όταν έχουμε μια υποχώρηση» της πανδημίας.

Ο αριθμός των ημερήσιων μολύνσεων Covid-19 παραμένει στη χώρα σε υψηλά επίπεδα (μεταξύ 20.000 και 26.000 από τον Ιανουάριο).

Η κυβέρνηση επέλεξε να μην ξανανοίξει δραστηριότητες και βασίζεται κυρίως στη διατήρηση αυστηρής απαγόρευσης κυκλοφορίας που επιβάλλεται από τις 18:00 το απόγευμα σε ολόκληρη τη χώρα για να διατηρήσει την κατάσταση υπό έλεγχο. Ωστόσο, η εξάπλωση των παραλλαγών του ιού, ιδίως της βρετανικής, παρακολουθείται πολύ στενά και ειδικοί αναμένουν ότι η τελευταία θα γίνει η κυρίαρχη παραλλαγή στις αρχές Μαρτίου στη Γαλλία.

Η απόφαση του δημάρχου της Περπινιάν έρχεται σε μια στιγμή που στελέχη και διοικήσεις μουσείων αντιδρούν ολοένα περισσότερο στο κλείσιμο, ισχυριζόμενοι ότι οι μουσειακοί χώροι προστατεύονται και οι επισκέπτες μετακινούνται χωρίς να σχηματίζουν πλήθη που θα μπορούσαν να γίνουν συστάδες κρουσμάτων μόλυνσης του νέου κορονοϊού.

Μετά από συζητήσεις που είχε σήμερα με περίπου τριάντα αξιωματούχους μουσείων, κέντρων τέχνης, δημόσιων και ιδιωτικών μνημείων, η Μπασελό έκρινε ότι όλοι αυτοί οι φορείς είναι πρόθυμοι να καταβάλουν προσπάθειες για να μπορέσουν να ανοίξουν ξανά το συντομότερο δυνατό.

Ο δήμαρχος της Περπινιάν διευκρίνισε ότι το άνοιγμα των τεσσάρων μουσείων της περιοχής θα γίνει «σύμφωνα με τους απαραίτητους υγειονομικούς κανόνες», με ένα άτομο ανά 10 τετραγωνικά μέτρα.

Λίγο πάνω από 3.000 τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη Γερμανία

Ακόμα 3.379 κρούσματα του νέου κορονοϊού κατέγραψε το τελευταίο 24ωρο η Γερμανία, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους στα 2.292.924, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Το ίδιο διάστημα 481 ασθενείς υπέκυψαν σε επιπλοκές της Covid-19.

Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων από την πανδημία στη χώρα ξεπέρασε τις 62.000 και έφτασε πλέον τις 62.156.

Αύριο Τετάρτη είναι προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων, με κεντρικό θέμα τη λειτουργία των σχολείων, που είναι κλειστά από τον Δεκέμβριο. Το κλίμα πάντως δείχνει να μην βαίνει προς χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Βρετανία: Όλοι οι ταξιδιώτες θα υποβάλλονται δύο φορές σε τεστ μετά την άφιξή τους στη χώρα

Όλοι οι ταξιδιώτες που φτάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από αύριο Τρίτη θα υποβάλλονται σε εξετάσεις για την Covid-19 κατά την δεύτερη και την όγδοη ημέρα μετά την άφιξή τους, υποστηρίζει ένας ρεπόρτερ του καναλιού ITV.

Σύμφωνα με τον Πολ Μπραντ, η βρετανική κυβέρνηση θα ανακοινώσει επίσημα αυτό το νέο μέτρο αύριο.

“Δεν αφορά μόνο αυτούς που φτάνουν από τις κόκκινες χώρες που οδηγούνται σε καραντίνα σε ξενοδοχεία αλλά και αυτούς που απομονώνονται σε σπίτια” ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter.

Κούβα: Πάνω από 650 κρούσματα του νέου κορονοϊού σε 24 ώρες

Μείωση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στα 653 τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε χθες το υπουργείο Υγείας της Κούβας, με το σύνολο των μολύνσεων από τον νέο κορονοϊό στη νήσο της Καραϊβικής να φθάνει τις 33.484.

Το ίδιο διάστημα, οι θάνατοι άλλων δύο ασθενών με την COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό της πανδημίας στο κράτος της Καραϊβικής σε 240 νεκρούς ως αυτό το στάδιο.

Τα κρούσματα υποχώρησαν σε σύγκριση με την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, όταν ξεπέρασαν δύο φορές τα χίλια, επίπεδο άνευ προηγουμένου στη χώρα των 11,2 εκατομμυρίων κατοίκων που μέχρι πρόσφατα χαρακτηριζόταν η καλή μαθήτρια της περιφέρειας της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας.

“Πρέπει να περιμένουμε την εξέλιξη της επιδημίας τις επόμενες ημέρες, αλλά τα μέτρα ελέγχου που εφαρμόζονται θα πρέπει να αρχίσουν να φέρνουν θετικά αποτελέσματα”, εκτίμησε ο Φρανσίσκο Ντουράν, επικεφαλής επιδημιολόγος του υπουργείου Υγείας.

Ωστόσο, σημείωσε με ανησυχία ότι ο αριθμός των μολύνσεων παραμένει υψηλός μεταξύ των παιδιών: επιβεβαιώθηκαν “576 κρούσματα μέσα σε έξι ημέρες τον Φεβρουάριο”, με τον ημερήσιο μέσο όρο να φθάνει “τα 96 παιδιά”.

Ο κ. Ντουράν θύμισε ότι την 6η Φεβρουαρίου τέθηκε σε ισχύ το μέτρο της εξαήμερης υποχρεωτικής καραντίνας για όλους τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό που φθάνουν στη χώρα. Σκοπός είναι να αποτραπεί η εξάπλωση στη χώρα παραλλαγμένων στελεχών του νέου κορονοϊού. Μέχρι στιγμής, δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα παραλλαγών του ιού, διαβεβαίωσε.

Την προηγουμένη, ο Φρανσίσκο Ντουράν επικαλούμενος μοντέλα που ανέπτυξαν ειδικοί του Πανεπιστημίου της Αβάνας εκτιμούσε πως ο ημερήσιος αριθμός μολύνσεων ίσως φθάσει στην κορύφωσή του στα τέλη Φεβρουαρίου ή στις αρχές Μαρτίου.

Η Κούβα κατάφερε να ελέγξει το πρώτο κύμα της πανδημίας πέρυσι, αλλά το δεύτερο την πλήττει σκληρά από τις αρχές της χρονιάς . Το άνοιγμα των συνόρων στις αρχές Νοεμβρίου και κατόπιν η μαζική άφιξη επισκεπτών από το εξωτερικό, πρωτίστως κουβανοαμερικανών που πήγαν να επισκεφθούν συγγενείς τους την περίοδο των εορτών, φαίνεται πως εκτροχίασαν την κατάσταση.

Κρούσματα στην Αργεντινή του παραλλαγμένου κορονοϊού που ταυτοποιήθηκε στη Βραζιλία

Ο υπουργός Υγείας της Αργεντινής Χινές Γκονσάλες Γκαρσία ενημέρωσε χθες Δευτέρα ότι εντοπίστηκαν στη χώρα τα πρώτα κρούσματα του παραλλαγμένου στελέχους του νέου κορονοϊού το οποίο αρχικά ταυτοποιήθηκε στη Βραζιλία.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι εντοπίστηκε η παραλλαγή P.1 σε δύο δείγματα και η παραλλαγή P.2 σε δύο άλλα, ενώ σημείωσε πως και τα τέσσερα πρόσωπα που έχουν μολυνθεί είναι ταξιδιώτες που έφθασαν στην Αργεντινή από τη Βραζιλία.

«Τα ευρήματα αυτά υπογραμμίζουν πόσο μεγάλη σημασία έχει (…) η ενεργητική επιδημιολογική επιτήρηση ώστε να παρακολουθείται η εκδήλωση αυτών των παραλλαγών στη χώρα μας», τόνισε ο κ. Γκονσάλες Γκαρσία.

Τη 16η Ιανουαρίου, το υπουργείο ανακοίνωνε το πρώτο κρούσμα του παραλλαγμένου στελέχους του νέου κορονοϊού το οποίο ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Κατά τα επίσημα δεδομένα, ως την Κυριακή στην Αργεντινή είχαν καταγραφεί 49.171 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 1.980.347 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.

Βραζιλία: 636 θάνατοι και πάνω από 23.400 κρούσματα σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 23.439 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ παράλληλα ακόμη 636 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει καταγράψει επίσημα 232.170 θανάτους επί συνόλου 9,5 εκατομμυρίων και πλέον μολύνσεων αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία του νέου κορονοϊού στην επικράτειά της. Αυτός είναι ο δεύτερος βαρύτερος απολογισμός θυμάτων στον κόσμο, πίσω μόνο από αυτόν στις ΗΠΑ, και ο τρίτος υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων, έπειτα από αυτούς στις ΗΠΑ και στην Ινδία.

Μεξικό: 531 θάνατοι και σχεδόν 3.900 κρούσματα σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι ακόμη 531 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν τις προηγούμενες 24 ώρες, ενώ το ίδιο διάστημα καταγράφηκαν 3.868 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη λατινοαμερικάνικη χώρα έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 166.731 νεκρούς επί συνόλου 1.936.013 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Ο Χοσέ Λουίς Αλομία, επικεφαλής επιδημιολόγος του υπουργείου Υγείας, επισήμανε πάντως ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες, καταγράφεται «μείωση» των κρουσμάτων, που έχει φθάσει «το 32%». Η πληρότητα των κλινών των νοσοκομείων μειώθηκε στο 49% κατά μέσον όρο, ενώ αυτή των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) που είναι εφοδιασμένες με μηχανήματα μηχανικής υποστήριξης της αναπνευστικής λειτουργίας στο 46%.

Η εκστρατεία ανοσοποίησης έναντι του νέου κορονοϊού άρχισε στη χώρα στα τέλη του Δεκεμβρίου. Ως εδώ, έχουν λάβει το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech πάνω από 717.800 άνθρωποι, σχεδόν 80.000 εκ των οποίων έχουν λάβει και τη δεύτερη δόση.

Το Μεξικό καταγράφει τον τρίτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας στον κόσμο σε απόλυτους αριθμούς, πίσω από τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία.

Κίνα: 14 κρούσματα σε 24 ώρες, ισάριθμα με την προηγουμένη

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Δευτέρα ενημερώθηκε για τον εντοπισμό 14 κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα, ακριβώς τον ίδιο αριθμό με αυτόν της προηγουμένης.

Όπως ακριβώς και χθες, διευκρίνισε πως όλες οι περιπτώσεις ήταν «εισαγόμενες», κατά την ορολογία του Πεκίνου όταν αναφέρεται σε κρούσματα του νέου κορονοϊού που εντοπίζονται σε ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο αριθμός των επιλεγόμενων ασυμπτωματικών φορέων που εντοπίστηκαν, τους οποίους το Πεκίνο δεν συμπεριλαμβάνει στα επιβεβαιωμένα κρούσματα, μειώθηκε οριακά σε 15, από 16 την προηγουμένη.

Στα νοσοκομεία της Κίνας συνεχίζουν να νοσηλεύονται 1.057 ασθενείς με την COVID-19 (–61 από την προηγουμένη), οι 18 σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση (–2).

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα όπου έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του ο νέος κορονοϊός τον Δεκέμβριο του 2019 ανέρχεται ως εδώ σε 4.636 νεκρούς επί συνόλου 89.720 μολύνσεων.

Τι «είδε» ο Π.Ο.Υ. στην Κίνα – Σήμερα συνέντευξη Τύπου

Η ομάδα των εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας η οποία βρίσκεται στην Κίνα για να προσπαθήσει να εντοπίσει την προέλευση της πανδημίας της Covid-19, έναν και πλέον χρόνο αφότου ξέσπασε η υγειονομική κρίση, θα δώσει σήμερα Τρίτη συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΟΥ, η συνέντευξη θα ξεκινήσει στις 10.00 (ώρα Ελλάδας).

«Η διεθνής ομάδα που επιδιώκει να καταλάβει την προέλευση του ιού ο οποίος προκαλεί την Covid-19 και η οποία ολοκληρώνει τη διαμονή της, διάρκειας 4 εβδομάδων, στην Ουχάν της Κίνας, θα δώσει συνέντευξη Τύπου μαζί με τους Κινέζους συναδέλφους», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα