Σοκ στην Αμερική με 4500 νεκρούς σε μια μέρα και 700.000 κρούσματα στον κόσμο

Στην Ευρώπη τα lockdown παίρνουν το δρόμο της παράτασης μέχρι το Μάρτιο

Parallaxi
σοκ-στην-αμερική-με-4500-νεκρούς-σε-μια-μέρ-708944
Parallaxi

Η εικόνα της πανδημίας σήμερα στον κόσμο

Η εικόνα την ίδια ώρα χθες

Πλησιάζουν τους 136.000 οι νεκροί στο Μεξικό

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού έκανε γνωστό χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 14.395 κρούσματα του SARS-CoV-2 και άλλοι 1.314 θάνατοι ασθενών εξαιτίας του COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα να φθάνει ως αυτό το στάδιο τους 135.682 νεκρούς επί συνόλου 1.5556.028 μολύνσεων.

Στελέχη του υπουργείου Υγείας έχουν τονίσει ότι στην πραγματικότητα, οι αριθμοί των θανάτων και των κρουσμάτων μάλλον είναι πολύ υψηλότεροι από αυτούς που καταγράφονται επίσημα, με δεδομένο ότι δεν γίνεται επαρκής αριθμός τεστ ούτε εισάγονται όλοι οι ασθενείς σε νοσοκομεία.

Ο υφυπουργός Υγείας του Μεξικού Ούγο Λόπες Γκατέλ ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χθες ότι ο μεξικανικός οργανισμός που είναι αρμόδιος για την έγκριση της κυκλοφορίας φαρμάκων (COFEPRIS) αναμένεται να αποφασίσει εντός της εβδομάδας εάν θα δώσει άδεια για την κατεπείγουσα χρήση του ρωσικού εμβολίου για τον νέο κορωνοϊό Sputnik V.

Βολιβία: Θετικός στον κορωνοϊό ο πρώην πρόεδρος Έβο Μοράλες

Ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες διαγνώστηκε ότι έχει μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό και του προσφέρονται φροντίδες για την αντιμετώπιση συμπτωμάτων του COVID-19, αναφέρει ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το πολιτικό γραφείο του σοσιαλιστή πολιτικού χθες Τρίτη το βράδυ.

Ο πρώτος αυτόχθων που εξελέγη πρόεδρος της χώρας της Λατινικής Αμερικής «βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση επί του παρόντος» και δέχεται «ιατρικές περιποιήσεις», σύμφωνα με την ανακοίνωση. Η ανακοίνωση δεν υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες για τα συμπτώματα που παρουσιάζει ο Μοράλες, 61 ετών.

Την περασμένη εβδομάδα, ο ιστορικός ηγέτης του κυβερνώντος Κινήματος προς τον Σοσιαλισμό (MAS) συμμετείχε σε συναντήσεις με κοκαλέρος (καλλιεργητές κόκας) στην Κοτσαμπάμπα, στο κεντρικό τμήμα της χώρας.

Οι μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) στα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Βολιβίας, όπως και σε αυτά του γειτονικού Περού, βρίσκονται στα πρόθυρα κορεσμού μετά τις γιορτές του τέλους του έτους, γεγονός που επιτείνει τους φόβους για την πορεία της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην περιφέρεια της Λατινικής Αμερικής, καθώς οι χώρες της περιοχής δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν επαρκείς ποσότητες εμβολίων.

Αν και ο μέσος όρος των κρουσμάτων στην περιφέρεια είναι μειωμένος σε σχέση με την κορύφωση της εξάπλωσης πέρυσι, η εξάντληση του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού και η ραγδαία αύξηση των περιπτώσεων βαρύτερων μορφών του COVID-19 γονατίζουν τα συστήματα υγείας από τη Χιλή ως το Μεξικό, που ήδη βρίσκονταν στα όριά τους, προειδοποιούν ειδικοί και αξιωματούχοι.

Κατά τα πιο πρόσφατα επίσημα δεδομένα, η Βολιβία έχει καταγράψει 176.761 κρούσματα του SARS-CoV-2 και 9.454 θανάτους εξαιτίας του COVID-19.

1.110 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο στη Βραζιλία

Η Βραζιλία κατέγραψε 64.025 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού τις τελευταίες 24 ώρες καθώς και 1.110 θανάτους από τον COVID-19, ανακοίνωσε χθες Τρίτη το υπουργείο Υγείας.

Η χώρα έχει καταγράψει σχεδόν 8,2 εκατομμύρια κρούσματα του ιού από το ξέσπασμα της πανδημίας, ενώ ο επίσημος συνολικός αριθμός των θανάτων ανέρχεται σε 204.690, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου.

Περισσότερα από 1.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού στον Ισημερινό

Τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στον Ισημερινό ξεπέρασαν και πάλι το όριο των 1.000 μέσα σε μια ημέρα, με 1.061 να επιβεβαιώνονται το προηγούμενο 24ωρο και το σύνολο των μολύνσεων να φθάνει τις 222.567 στη χώρα της Λατινικής Αμερικής αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία, ανακοίνωσε χθες Τρίτη το υπουργείο Υγείας.

Το υπουργείο ανέφερε ακόμη πως άλλοι δέκα ασθενείς με τον COVID-19 υπέκυψαν, με το σύνολο των θανάτων να φθάνει επίσημα τους 9.610. Ωστόσο, ο πραγματικός απολογισμός πιστεύεται ότι βρίσκεται πιο κοντά στους 15.000 νεκρούς, καθώς άλλοι σχεδόν 4.600 θάνατοι εκτιμάται ότι οφείλονταν στη νόσο που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, κάτι όμως που δεν έχει καταστεί δυνατό να επαληθευτεί από τις υγειονομικές αρχές.

Οι στατιστικές υποδεικνύουν ταχείς ρυθμούς εξάπλωσης του ιού σε 13 από τις 24 επαρχίες του Ισημερινού, όπου καταγράφεται σταθερή αύξηση των μολύνσεων από τον Ιούνιο, όταν χαλάρωσαν τα περιοριστικά μέτρα που επιβάλλονταν για τρεις μήνες.

Η πρωτεύουσα Κίτο, επίκεντρο της πανδημίας στη χώρα τελευταία, έχει επιβεβαιώσει 71.989 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Περού: Για δεύτερο κύμα της πανδημίας μιλά πλέον η κυβέρνηση

Το Περού πλήττεται από δεύτερο κύμα της πανδημίας του νέου κορονοϊού, καθώς τις τελευταίες μέρες καταγράφεται μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων του SARS-CoV-2, τόνισε χθες Τρίτη η κυβέρνηση της χώρας της Λατινικής Αμερικής.

Το κράτος των Άνδεων υφίσταται «επιταχυνόμενη αύξηση» του αριθμού των μολύνσεων, «βρισκόμαστε στο δεύτερο κύμα», συνόψισε η υπουργός Υγείας Πιλάρ Μασέτι, η οποία εκφράστηκε κατά τη διάρκεια βιντεοδιάσκεψης με αντιπροσώπους του κόσμου των επιχειρήσεων.

«Βρισκόμαστε σε κατάσταση αβεβαιότητας, είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να δείξουμε ευσυνειδησία», πρόσθεσε η υπουργός.

Τα κρούσματα του SARS-CoV-2 και οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 αυξάνονται στο Περού από τα μέσα Δεκεμβρίου. Ο αριθμός των εισαγωγών ασθενών σε νοσοκομεία αυξήθηκε ραγδαία τις πέντε τελευταίες εβδομάδες, φθάνοντας από τους 3.800 στους 6.800, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Οι θάνατοι ξεπερνούν πλέον συχνά και πάλι τους 50 ανά 24 ώρες, ενώ είχαν περάσει κάτω από το όριο αυτό.

Το Περού ξεπέρασε το όριο του 1 εκατομμυρίου κρουσμάτων την 22η Δεκεμβρίου.

Η κυβέρνηση του μεταβατικού προέδρου Φραντσίσκο Σαγάστι δέχεται σφοδρές επικρίσεις διότι δεν έχει μπορέσει να εξασφαλίσει αγορές επαρκούς αριθμού εμβολίων. Παρέτεινε τον Νοέμβριο για 90 ημέρες, ως τις αρχές του Μαρτίου, την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για λόγους δημόσιας υγείας.

Ο υπουργός Οικονομίας Γουάλντο Μεντόσα δήλωσε χθες ότι η κυβέρνηση θα καταβάλει 26 εκατ. δολάρια για την αγορά μιας πρώτης παρτίδας εμβολίων της κινεζικής Sinopharm, στο πλαίσιο ευρύτερης συμφωνίας που προβλέπει την προμήθεια 38 εκατ. δόσεων.

Ο μεταβατικός πρόεδρος Σαγάστι δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η κυβέρνησή του διαπραγματεύθηκε και έκλεισε επίσης συμφωνία με την AstraZeneca Plc, η οποία έχει αναπτύξει το δικό της εμβόλιο σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Συνολικά, οι αρχές υπολογίζουν ότι το κόστος της εκστρατείας ανοσοποίησης θα φθάσει τα 2,7 δισεκ. δολάρια.

Το Περού συγκαταλέγεται στις χώρες της περιοχής της Λατινικής Αμερικής οι οποίες έχουν υποστεί τα πιο βαριά πλήγματα από την πανδημία του νέου κορονοϊού, με πάνω από 38.000 θανάτους και 1.037.350 μολύνσεις ως προχθές Δευτέρα, κατά τον επίσημο απολογισμό.

Περισσότερα από 13.700 νέα κρούσματα στην Αργεντινή

Το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 13.783 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ το ίδιο διάστημα υπέκυψαν άλλοι 194 ασθενείς με τον COVID-19.

Από την 3η Μαρτίου, όταν εκδηλώθηκε στη χώρα της Λατινικής Αμερικής η πανδημία του νέου κορωνοϊού, ο απολογισμός των θυμάτων ανέρχεται σε 44.848 νεκρούς επί συνόλου 1.744.704 μολύνσεων, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου.

Γερμανία-Covid-19: 1.060 θάνατοι και 19.600 κρούσματα σε 24 ώρες

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 19.600 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 1.953.426, δείχνουν σήμερα Τετάρτη τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.

Ταυτόχρονα, ακόμη 1.060 ασθενείς με τον COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να ανέρχεται πλέον σε 42.637 νεκρούς, κατά την ίδια πηγή.

Βέλγιο: Παρατείνονται τα μέτρα μέχρι 1η Μαρτίου

Μέχρι 1η Μαρτίου αποφάσισε να παρατείνει τα μέτρα που ισχύουν το Βέλγιο σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορωνοϊού.

H χώρα βρίσκεται σε lockdown από τις 2 Νοεμβρίου. Τα εμπορικά καταστήματα είναι ανοιχτά, ωστόσο κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής είναι κλειστά. Η αρμόδια επιτροπή για τον κορωνοϊό αναμένεται να συζητήσει εάν θα λειτουργήσουν ή όχι στην προσεχή σύσκεψη στις 22 Ιανουαρίου.

O μέσος όρος των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.020,4 την εβδομάδα από 2 εώς 8 Ιανουαρίου. Την ίδια ώρα έχει αυξηθεί ο αριθμός των τεστ κατά 59%, ενώ ο ρυθμός μετάδοσης του ιού βρίσκεται κάτω από 1, στο 0,94.

Ολλανδία: Παρατείνεται το lockdown έως τις 9 Φεβρουαρίου

Τα μέτρα για το lockdown στην Ολλανδία, συμπεριλαμβανομένης της αναστολής λειτουργίας σχολείων και καταστημάτων, θα παραταθούν για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, ώστε να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, αποφάσισε την Τρίτη η κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση ότι πρέπει να διατηρηθούν τα μέτρα για τον περιορισμό των κοινωνικών επαφών, επίσης λόγω της απειλής που θέτει το νέο στέλεχος του νέου κορωνοϊού που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη νότια Αγγλία.

Όλα τα σχολεία και πολλά καταστήματα σε όλη τη χώρα έκλεισαν στα μέσα Δεκεμβρίου, μετά το κλείσιμο όλων των μπαρ και εστιατορίων δύο μήνες νωρίτερα.

Ιορδανία: 33 θάνατοι και 1.176 κρούσματα κορωνοϊού σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας της Ιορδανίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες ακόμη 33 ασθενείς με τον COVID-19 υπέκυψαν, ενώ παράλληλα επιβεβαιώθηκαν 1.176 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στο χασεμιτικό βασίλειο έχει φθάσει μέχρι στιγμής τους 4.076 νεκρούς επί συνόλου 309.846 μολύνσεων, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου.

Τα επιλεγόμενα ενεργά κρούσματα είναι επί του παρόντος 13.666.

Κίνα-Κορωνοϊός: 115 κρούσματα σε 24 ώρες, η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση των τελευταίων 5 μηνών

Οι περισσότερες μολύνσεις καταγράφηκαν κοντά στο Πεκίνο, την πρωτεύουσα, ωστόσο και η επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ (βορειοανατολικά) επίσης κατέγραψε αύξηση των κρουσμάτων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Τη μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων του SARS-CoV-2 που έχουν επιβεβαιωθεί τους τελευταίους πέντε μήνες και πλέον ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της Κίνας, καθώς τρεις πόλεις έχουν τεθεί σε lockdown, τα τεστ έχουν πολλαπλασιαστεί και λαμβάνονται διάφορα μέτρα για να αποτραπεί νέο κύμα της πανδημίας στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Οι περισσότερες μολύνσεις καταγράφηκαν κοντά στο Πεκίνο, την πρωτεύουσα, ωστόσο και η επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ (βορειοανατολικά) επίσης κατέγραψε αύξηση των κρουσμάτων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με το υπουργείο, εντοπίστηκαν συνολικά 115 κρούσματα, από 55 την προηγουμένη. Πρόκειται για τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό από την 30ή Ιουλίου, όταν γινόταν λόγος για 127 μολύνσεις.

Κατά την ίδια πηγή, 107 μολύνσεις οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα. Η Χεμπέι, η επαρχία που περιβάλλει το Πεκίνο, κατέγραψε 90 από τα κρούσματα αυτά, ενώ η Χεϊλονγκτζιάνγκ εντόπισε 16.

Αν και ο αριθμός των μολύνσεων παραμένει μικρός σε σχέση με την κορύφωση της πανδημίας, στις αρχές του 2020, οι αρχές λαμβάνουν επιθετικά μέτρα για να αποτρέψουν τον κίνδυνο να υπάρξει νέο κύμα μολύνσεων σε εθνική κλίμακα.

Η Χεμπέι έχει θέσει τρεις πόλεις — την πρωτεύουσα Σιτζιαζουάν, τη Χινγκτάι και τη Λανγκφάνγκ — σε λοκντάουν για να αποτρέψει την εξάπλωση του ιού, ενώ οι αρχές στο Πεκίνο έχουν εντείνει τα μέτρα ελέγχου και πρόληψης για να αποκλείσουν τον κίνδυνο νέου ξεσπάσματος.

Ο αριθμός των ασυμπτωματικών φορέων του SARS-CoV-2 που εντοπίστηκαν (το Πεκίνο δεν τους συμπεριλαμβάνει στα επιβεβαιωμένα κρούσματα), μειώθηκε σε 38 από 81 την προηγουμένη.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας 784 ασθενείς με την COVID-19 νοσηλεύονται στα κινεζικά νοσοκομεία, οι 21 σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση.

Με βάση τον επίσημο απολογισμό, η Κίνα έχει καταγράψει ως αυτό το στάδιο 87.706 κρούσματα του SARS-CoV-2, εκ των οποίων 4.634 άνθρωποι υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19.

Νέο αρνητικό ρεκόρ ημερήσιων θανάτων στις ΗΠΑ

Στις ΗΠΑ συνετρίβη χθες Τρίτη το προηγούμενο τραγικό ρεκόρ θανάτων εξαιτίας του COVID-19 σε 24 ώρες, καθώς η χώρα θρήνησε άλλους σχεδόν 4.500 νεκρούς εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού μέσα σε μια μέρα, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Μέχρι χθες οι ΗΠΑ, που έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με φοβερή αναζωπύρωση της επιδημίας την οποία μοιάζουν να αδυνατούν να περιορίσουν μετά τον Νοέμβριο, δεν είχαν ξεπεράσει ποτέ το φράγμα των 4.000 θανάτων σε 24 ώρες, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Καταγράφηκαν πάνω από 235.000 κρούσματα του SARS-CoV-2 και 4.470 θάνατοι εξαιτίας του COVID-19, κατά τους αριθμούς της σχολής ιατρικής της Βαλτιμόρης, που συμβουλεύτηκε το πρακτορείο χθες στις 20:30 (τοπική ώρα· 03:30 σήμερα Τετάρτη ώρα Ελλάδας).

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία με συμπτώματα της νόσου που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός ξεπερνά τους 131.000, κατά το COVID Tracking Project, που αναλύει καθημερινά την επιδημιολογική κατάσταση.

Ο μέσος όρος των θανάτων σε επτά ημέρες ουδέποτε ήταν τόσο υψηλός αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία, σύμφωνα με την ίδια πηγή, καθώς ασθενείς χάνονται σε όλη τη χώρα, με τις υψηλότερες αυξήσεις θανάτων να καταγράφονται στο νότιο και στο δυτικό τμήμα της χώρας.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση και μετά την εμφάνιση νέων παραλλαγμένων στελεχών του νέου κορωνοϊού, πιο μολυσματικών σε ορισμένες περιπτώσεις, οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν χθες Τρίτη πως όλοι οι ταξιδιώτες που επιθυμούν να μεταβούν στις ΗΠΑ αεροπορικώς θα πρέπει να παρουσιάζουν, από την 26η Ιανουαρίου, βεβαίωση ότι υποβλήθηκαν σε τεστ για τον SARS-CoV-2 με αρνητικό αποτέλεσμα για να τους επιτρέπεται η επιβίβαση στην πτήση

Οι ΗΠΑ, όπου τα περιοριστικά μέτρα ως προς τις μετακινήσεις, τη χρήση μασκών και τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων ποικίλλουν ανά πολιτεία, πρακτικά έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στην εκστρατεία εμβολιασμού, που άρχισε στα μέσα Δεκεμβρίου, για να δοθεί τέλος στην πανδημία.

Όμως λιγότερο από το 3% του πληθυσμού έχει ανοσοποιηθεί ως αυτό το στάδιο, με 9,3 εκατομμύρια πολίτες να έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου τους. Ειδικοί επισημαίνουν ότι για να επιτευχθεί συλλογική ανοσία, θα χρειαστεί να εμβολιαστεί περίπου το 75% του πληθυσμού, κάτι που θα χρειαστεί μήνες για να γίνει.

Συνολικά ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα που υφίσταται το βαρύτερο πλήγμα στον πλανήτη από αυτήν σε απόλυτα μεγέθη έχει πλέον ξεπεράσει τους 380.000 νεκρούς επί συνόλου 22,8 εκατομμυρίων μολύνσεων.

Με αρνητικό τεστ κορωνοϊού η είσοδος στις ΗΠΑ από τις 26 Ιανουαρίου

Όλοι οι ταξιδιώτες που επιθυμούν να μεταβούν στις ΗΠΑ αεροπορικώς θα πρέπει να παρουσιάζουν από την 26η Ιανουαρίου βεβαίωση ότι υποβλήθηκαν σε τεστ για τον SARS-CoV-2 με αρνητικό αποτέλεσμα για να τους επιτρέπεται η επιβίβαση στην πτήση, ανακοίνωσαν χθες Τρίτη οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές.

Η εξέταση αυτή θα πρέπει να έχει γίνει το αργότερο τρεις ημέρες πριν από την αναχώρηση για τις ΗΠΑ. Οι αεροπορικές εταιρείες εντέλλονται να επαληθεύουν ότι πράγματι οι ταξιδιώτες έχουν υποβληθεί σε τεστ πριν από την επιβίβαση.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), η κυριότερη ομοσπονδιακή υπηρεσία δημόσιας υγείας στις ΗΠΑ, δικαιολόγησαν αυτή την αλλαγή πολιτικής επικαλούμενη ότι εντοπίζονται παραλλαγμένα στελέχη του νέου κορωνοϊού, ανάμεσά τους ορισμένα που αποκαλύπτεται ότι είναι πιο μολυσματικά.

Οι ΗΠΑ είχαν ήδη ανακοινώσει στα τέλη του Δεκεμβρίου την εφαρμογή αυτού του μέτρου για τους ταξιδιώτες που ήθελαν να μεταβούν στη χώρα από το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Τη στιγμή που οι ΗΠΑ είναι ήδη αντιμέτωπες με έξαρση (της πανδημίας), αυτή η υποχρέωση για τους επιβάτες αεροπορικών πτήσεων θα συμβάλλει να επιβραδύνουμε την εξάπλωση του ιού ενώ εργαζόμαστε για να εμβολιαστούν οι Αμερικανοί», επιχειρηματολογούν τα CDC στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν.

Οι Αρχές θυμίζουν εξάλλου τη σύστασή τους οι ταξιδιώτες να υποβάλλονται εκ νέου σε εξέταση τρεις ως πέντε ημέρες μετά την άφιξή τους στην αμερικανική επικράτεια και να τίθενται σε απομόνωση για επτά ημέρες μετά το ταξίδι.

«Τα τεστ δεν εξαλείφουν πλήρως τους κινδύνους, αλλά σε συνδυασμό με μια περίοδο καραντίνας στο σπίτι και καθημερινών προληπτικών μέτρων όπως η χρήση μάσκας και η κοινωνική απόσταση μπορεί να καταστήσουν τα ταξίδια πιο ασφαλή», συνόψισε ο Ρόμπερτ Ρέντφιλντ, ο διευθυντής των CDC.

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της επιχείρησης για τον εμβολιασμό του πληθυσμού

Ο Δρ. Μονσέφ Σλάουι, ο επικεφαλής της σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα με αντικείμενο τον εμβολιασμό του πληθυσμού των ΗΠΑ για τον νέο κορωνοϊό, που έχει βαφτιστεί «Επιχείρηση Ταχύτητα Δίνης», υπέβαλε την παραίτησή του, όπως του ζήτησε η ομάδα του Δημοκρατικού εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν, βάσει του σχεδίου της, που προβλέπει ότι θα παραμείνει στον ρόλο για περίπου έναν μήνα, ανέφερε χθες Τρίτη το τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

Ο Δρ. Σλάουι, ως τώρα επικεφαλής του προγράμματος, θα δει τον ρόλο του να μειώνεται μετά την 20ή Ιανουαρίου και να τερματίζεται περί τη 12η Φεβρουαρίου, εξήγησαν πηγές στο τηλεοπτικό δίκτυο

ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα