Γευση

Τρεις 3 ωραίες γαστρονομικές προτάσεις στην πόλη

Ανακάλυψε όσα ωραία έρχονται στην πόλη τις επόμενες μέρες

Parallaxi
τρεις-3-ωραίες-γαστρονομικές-προτάσει-886183
Parallaxi

Μία γνωριμία με τον συναρπαστικό κόσμο του κρασιού, ένα cocktail battle αλλά και μία απολαυστική γαστρονομική βραδιά με πρωταγωνιστές American Beef πιάτα, σου επιφυλάσσει αυτή εβδομάδα σε αγαπημένα σημεία της πόλης.

Γνωριμία με τον κόσμο του κρασιού από τη Wine Plus

Είσαι λάτρης της οινοποσίας αλλά θέλεις να εντρυφήσεις περισσότερο στο αγαπημένο σου αυτό ποτό; Ξέρεις ποιες είναι οι βασικές ελληνικές και κοσμοπολίτες ποικιλίες σταφυλιών; Ποιες είναι οι μέθοδοι παραγωγής του λευκού, του ροζέ, του ερυθρού κρασιού; Ποιες πληροφορίες μας δίνει η ετικέτα ενός κρασιού; Τι σημαίνουν οι λέξεις που χρησιμοποιούμε στη γευστική δοκιμή του; Με ποια σειρά σερβίρουμε τα διαφορετικά κρασιά στη διάρκεια του γεύματος; Ποια είναι η ιδανική θερμοκρασία και τα ποτήρια του σερβιρίσματος;

Αυτά και άλλα πολλά θα μάθεις μέσα από το δίωρο βασικό σεμινάριο της Wine Plus με τίτλο «Γνωριμία με τον κόσμο του κρασιού»!

Με οδηγό την χημικό-οινολόγο, δημοσιογράφο οίνου-συγγραφέα Μαρία Νέτσικα θα πάρεις απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα πριν περάσεις στην πράξη δοκιμάζοντας 5 εκλεκτά ελληνικά κρασιά.

Το σεμινάριο «Γνωριμία με τον κόσμο του κρασιού», απόσταγμα 25ετούς εμπειρίας, είναι ιδανικό για όσους ενδιαφέρονται για το κρασί και θέλουν να μάθουν περισσότερα γι’ αυτό, αλλά και για εκείνους που θέλουν να εμπλουτίσουν τις βασικές τους γνώσεις πριν έρθουν στις τακτικές συναντήσεις του Wine Club THESSALONIKI’96.

Καθώς το σεμινάριο θα υλοποιηθεί ακολουθώντας συγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλο, θα τηρηθεί ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων, οι οποίοι φέρουν έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης.

*Σεμινάριο «Γνωριμία με τον κόσμο του κρασιού», την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022, 5μμ – 7μμ, στο The Met Hotel Thessaloniki, Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής επικοινώνησε με τη Wine Plus: τηλ. 2310 888311, info@wineplus.gr, www.wineplus.gr

Trolley Vs Trolley Cocκtail Battles στο Cin Cin

Τρεις κορυφαίοι bartenderts της πόλης “κονταροχτυπιούνται” και σε περιμένει μία βραδιά με ιδιαίτερες fine drinking μάχες αυτή την Τετάρτη, στο Cin Cin. Από το βραβευμένο Casablanca Social Club, σε ένα από τα πιο αγαπημένα διατηρητέα διώροφα της Βασιλίσσης Όλγας, o Head Bartender Γιάννης Οικονόμου και ο Βartender Άκης Τουρσουνίδης, έρχονται ως Guests στο Cin Cin, για να αναμετρηθούν με τoυς Residents, Head Bartender Κύριλλο Παντελίδη και Bartender Γιάννη Χονδρογιάννη.

Casablanca Social Club: ※ BUT FIRST CROISSANT: Ρούμι αρωματισμένο με Κρουασάν, Λευκή Σοκολάτα, Κάστανο, Μοσχοκάρυδο, Μέσο Όξυνσης ※ MEXICAN BUTTERFLY: Λευκή Τεκίλα εμποτισμένη με Παρμεζάνα, Σόδα από Μύρτιλα και Βατόμουρα ※ DATE TIME: Johnnie Walker μαύρο, Χουρμάς, Campari, Γλυκό Vermouth, Αμύγδαλο, Μέσο Όξυνσης

Cin Cin: ※ ΣΑ΄ΠΑΝ – ΣΆ ΚΑΤ: Απόσταγμα από Σταφύλι, Cordial από Ασσύρτικο Κρασί, Σόδα ※ SUBMARINE: Βότκα, Λικέρ από Φρούτα του Πάθους, φρέσκος Πουρές από Φρούτα του Πάθους, Βανίλια Υποβρύχιο, Prosseco ※ JOHNSON – NO MORE TEARS: Zacapa 23, Cordial από Πορτοκάλια, αλκοολούχα Σόδα από Κεράσια

Εσύ ποιο trolley θα επιλέξεις για να δοκιμάσεις μοναδικά και γευστικά cocktails;

*Προσέλευση μετά τις 7μμ, στο Cin Cin, Ικτίνου 22, Τ. 231 022 3350

Project “American Beef Bar” στο Apallou

To Apallou συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία τα talk of the town events του και αυτή η Παρασκευή μπορείς να απολαύσεις το πιο γευστικό Beef menu, με burgers εμπνευσμένα από Αμερική, και σε ρυθμούς rock n roll. Κροκέτα από μοσχαρίσια μάγουλα με πουρέ μήλου, Mac n Cheese με ραγού από μοσχαρίσια ουρά, σουβλάκι από rib eye με τηγανιτές γλυκοπατάτες και hot sauce λαχανικών αλλά και η κορυφαία pizza παπουτσάκι με μοσχαρίσιο κιμά black angus, είναι κάποια από τα πιάτα που μπορείς να δοκιμάσεις και σίγουρα θα σε εντυπωσιάσουν!

*Την Παρασκευή 21/02/22, στο Apallou, Καρ. Ντηλ 10 & Μητροπόλεως 51, Τ. 231 022 8898

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα