Γευση

Τρεις ωραίες γαστρονομικές προτάσεις αυτή την εβδομάδα στην πόλη

Η σούπερ γαστρονομική ατζέντα της εβδομάδας σε περιμένει να την ανακαλύψεις!

Parallaxi
τρεις-ωραίες-γαστρονομικές-προτάσει-919332
Parallaxi

Μοναδικά γαστρονομικά projects με εξαιρετικά πιάτα και καλό κρασί σε περιμένουν κι αυτή την εβδομάδα σε αγαπημένα σημεία της πόλης. Ανακάλυψέ τα!

Κάθε Τρίτη το  “Gusto Italiano” σε περιμένει στη Signora Trattoria

signora-0zdnz.jpg

H Signora Trattoria, το ιταλικό εστιατόριο που στολίζει με την ιταλική φινέτσα του το δρόμο της Παύλου Μελά, έρχεται με μια νέα γαστρονομική πρόταση.

Ο λόγος για το «Gusto Italiano», το γευστικό event που κάθε Τρίτη σε ταξιδεύει σε ιταλικές πόλεις, φέρνοντας την παράδοση της εκάστοτε τοπικής κουζίνας με ένα ξεχωριστό set menu και wine pairing, αποτελώντας την τέλεια σύνθεση ανάμεσα στην απόλαυση του φαγητού, την παράδοση μιας πόλης και τη γοητεία όλων όσων το περιβάλλουν: από την επιλογή των υλικών μέχρι την προετοιμασία ενός πιάτου.

Πρώτος γευστικός προορισμός σήμερα είναι η Σικελία. Pasti, antipasti και prim σύμφωνα με τη γαστριμαργική παράδοση της αγαπημένης ιταλικής πόλης, συνδυάζονται αρμονικά με τα κατάλληλα κρασιά και αποκτούν ταυτότητα, προσφέροντας μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία. 

Η απλότητα και η γευστική φυσικότητα της ιταλικής κουζίνας αποκτά πλέον άλλη διάσταση ικανή να «ξυπνήσει» την όρεξη μιας ολόκληρης πόλης. Επόμενες στάσεις: Βενετία, Σικελία, Μιλάνο, Τοσκάνη και πολλές ακόμα περιοχές.

Η επίσκεψη στη Signora Trattoria είναι μια επίσκεψη σε όλη την Ιταλία και στην φιλοσοφία της αυθεντικής Ιταλικής κουζίνας της κάθε πόλης. Το μόνο που μένει είναι να τη γευτείς! Ti sto aspettando (=Σε περιμένω)!

* Σήμερα και κάθε Τρίτη, στο Signora Trattoria, Παύλου Μελά 38, Θεσσαλονίκη, Τηλέφωνο Κρατήσεων: 2310-238233

Sea Food and Wine Project Κάθε Τετάρτη στο Apallou

apallou-psaras.jpg

Kάθε Τετάρτη ξεφεύγεις από την καθημερινότητά σου και ταξιδεύεις σε νέα μέρη που μυρίζουν καλοκαίρι! Είσαι λάτρης των θαλασσινών γεύσεων και εξορμήσεων; Ήρθε το Fish and Wine menu με μοναδικά Raw προϊόντα που θα σε ξετρελάνουν. Κάθε Τετάρτη έχεις την ευκαιρία να γευτείς ό,τι πιο φρέσκο υπάρχει στις ελληνικές θάλασσες – που προμηθεύει ο εξαιρετικός Πσαράς-μαγειρεμένα με τέχνη και συνοδεία εκλεκτών κρασιών. Μην το χάσεις!

*Τετάρτη 13 Απριλίου και κάθε Τετάρτη στο Apallou, Καρόλου Ντηλ 10 & Μητροπόλεως 51, T. 231 022 8898

Σύγκρουση Κόκκινων Γιγάντων την Παρασκευή στο Thria

thria-1204.jpg

Η ομάδα του εστιατορίου Thria παρουσιάζει ένα Pairing με 3 από τα καλύτερα Κρασιά του Βορειοελλαδίτικου Αμπελώνα! Θα έχεις την σπάνια ευκαιρία να απολαύσεις τα 3 καλύτερα κρασιά από τα 3 Εμβληματικά κτήματα της Βορείου Ελλάδος.

Μενού ΔΙΑΠΟΡΟΣ” Κτήμα Κυρ Γιάννη, 2017 Πεκορίνο με τρούφα σε 3 υφές. Το καλύτερο και ισως πιο ακριβό τυρί του κόσμου σε 3 διαφορετικές παρασκευές.

ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ Alpha One, 2016 Μάγουλα αγριόχοιρου, με ταρταρ καραμελωμένου δαμάσκηνου πράσσο σε 2 υφές.

Ευάγγελος κτήμα Γεροβασιλείου. Φιλέτο Πάπια με κρέμα καρότο αρωματισμένη με βανίλια και άγρια φρούτα του δάσους. Γλυκό: 8 υφές σοκολάτας.

Κόστος 55 ευρω / άτομο

*Παρασκευή 15 Απριλίου, στο Thria, Μαρία Κάλλας 1, Τηλέφωνο κρατήσεων: 231 082 1120

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα