Agenda

Τρία υπέροχα γαστρονομικά events σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις

Τρείς ωραίες ιδέες που δεν πρέπει να χάσεις.

Parallaxi
τρία-υπέροχα-γαστρονομικά-events-σε-περιμέ-849815
Parallaxi
Εικόνα: Unsplash

Τρία νέα γαστρονομικά events έρχονται στην πόλη, για να ικανοποιήσουμε ακόμα και τους πιο απαιτητικούς. Εμείς, όπως κάθε εβδομάδα, τα συγκεντρώσαμε και σας τα παρουσιάζουμε!

#1 Italian Risotto Week

Risotto Week από τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου έως τη Κυριακή 5 Δεκεμβρίου το εστιατόριο Navona σας περιμένει να απολαύσατε 6 ξεχωριστά risotto.

Ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα παγκοσμίως, το προϊόν του πλούσιου ιταλικού βορρά παντρεύεται με ενδιαφέροντα υλικά και η γεύση του απογειώνεται. Κρεμώδες, βουτυράτο, χορταστικό σας περιμένει να το απολαύσετε στο εστιατόριο Navona με θέα το απέραντο μπλε, συνοδεία με το αγαπημένο σας κρασί είτε μια σαλάτα από το πλούσιο κατάλογο του εστιατορίου.

Τα πιάτα :

11€ Risotto Con Mozzarella, Zucchini, Zeste Di Limone Μοτσαρέλα, λεμόνι, κολοκύθι

12€ Risotto Rapa Rossa, Crema Di Gorgonzola E Basilico Παντζάρι, γκοργκοντζόλα, βασιλικός

12.5€ Risotto Ai Funghi Con Tartufo Μανιτάρια, κρεμμύδι, παρμεζάνα, ταρτουφάτα

13€ Risi e bisi Καπνιστή πανσέτα, σπαράγγι, αρακάς, παλαιωμένη παρμεζάνα

13€ Risotto Milanese Σιγομαγειρεμένο μοσχάρι, σαφράν, σχοινόπρασο

15€ Risotto Alle Vongole, Cozze, Gin, Bottarga Αχιβάδες, μύδια, καρότο, σέλερι, τζιν, αυγοτάραχο

Για περισσότερες πληροφορίες ή κρατήσεις καλέστε 231 089 7444, Μεγ. Αλεξάνδρου 2, τκ. 54640, Θεσσαλονίκη

#2 Οι 3 guest chefs των Χριστουγέννων

Έπειτα από τις συνταγές του Αλέξανδρου Τσιωτίνη, Γκίκα Ξενάκη και Άνταμ Κοντοβα, οι οποίες αγκαλιάστηκαν τόσο από όλους τους φίλους των bao buns αλλά και από τους ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν μέσα από τέτοιες ενέργειες χαμόγελα στα παιδιά, (μεγάλο μέρος των εσόδων διατέθηκε στην Μέριμνα για το παιδί Θεσσαλονίκης ) η ενέργεια συνεχίζεται και έτσι για αυτό τον μήνα τα χαμόγελα θα πάνε στο Make a Wish Greece με στόχο να πραγματοποιηθούν οι ευχές από τους μικρούς μας φίλους.

Ο Πάνος Ιωαννίδης, ο Βασίλης Μουρατίδης και ο Γρηγόρης Χέλμης, είναι οι 3 καλεσμένοι chefs που υποστηρίζουν την ενέργεια που τρέχει από 25 Νοεμβρίου στα καταστήματα Thessbao και θα διαρκέσει για όλη την περίοδο των γιορτών. 3 διαφορετικές συνταγές με Bao burger.

Ο Πάνος Ιωαννίδης

Head Chef “Ovio”, “Stellar Gastro Cinema &OZ37” έρχεται με ένα Bao Burger με μοσχαρί και Κατσικίσιο τυρί Chevre, καραμελωμένα κρεμμύδια ,μαγιονέζα μαύρης τρούφας,ψητό σικορέ και αντίβ.

Ο Βασίλης Μουρατίδης

Executive Chef “Danai beach resort & Villas” , Κριτής “Game of Chefs” μας ετοίμασε μια συνταγή με Bao Burger με κροκέτα θαλασσινών. Αρωματισμένη με μοσχολέμονο / μαγιονέζα σέλινο /ταραμάς , λαχανικά και φρέσκα μυρωδικά.

Και ο Γρηγόρης Χέλμης – R&D Chef MeZen

Με ένα καταπληκτικό Πρόβειο Burger με green curry mustard, Κέτσαπ λιαστής τομάτας με μαύρο σκόρδο / Labneh με φρέσκο δυόσμο και τραγανό Iceberg.

#3 Canteen – Gastronomy Festival 2021

Ένα μοναδικό «μαγειρικό ταξίδι» υπόσχεται να χαρίσει στο Canteen στις 1 Δεκεμβρίου, ο chef Ιωάννης Παρίκος.

Ο chef έχει τιμηθεί με Χρυσό Σκούφο από το 2007 έως και το 2019 ανελλιπώς, και τα δυο τελευταία χρόνια έχει λάβει δυο βραβεύσεις για την «Καλύτερη Ελληνική Κουζίνα» ενώ σήμερα η σύγχρονη γευστική αισθητική του αποτυπώνεται στα πιάτα του εμβληματικού Βαρούλκο με 1 αστέρι *Michelin στον Πειραιά, στο οποίο είναι σεφ ενώ συνεχίζει με πάθος και αγάπη να υπηρετεί την μαγειρική τέχνη. Οι μαγειρικές του αρχές είναι ένα μείγμα δημιουργικής Μεσογειακής κουζίνας με επιρροές από την κλασική Γαλλική ,πάντοτε με σεβασμό στην ισορροπία μεταξύ των γεύσεων και ενός καλαίσθητου οπτικού αποτελέσματος.

The Menu

TARTATE DE CAMARAO

Ταρτάρ γαρίδας μαριναρισμένη με εσπεριδοειδή, γουακαμόλε, μαγιονέζα, χαλαπένιο και βασιλικό + Τέχνη Αλυπίας λευκό, Sauvignon Blanc / Ασύρτικο

PASTELS EL GAUCHO

Γεμιστά πιττάκια από σιγομαγειρεμένο αρνί με κονφί τομάτας και γαλάκτωμα με λάδι δύοσμου + Τέχνη Αλυπίας ροζέ, Syrah

ATUN A LA PARRILLA

Τόνος ψητός με φύκια, τοματίνια, ρόκα και σαλάτα σόγιας + Ήδυσμα Δρυός, Ασύρτικο

PICANHA BRASILEIRA

Πικάνια με ψητό μαρούλι με πίκλα μουστάρδας + Τέχνη Αλυπίας Ερυθρό, Cabernet Sauvignon, Αγιορίτικο

BANANA GRUJIENTE

Τραγανή μπανάνα με παγωτό καρύδας, μους από καραμελωμένο γάλα και ρούμι + Apostagma Technis

Μενού 55€ / Μενού + Wine Pairinh 70€

Επιμέλεια Wine Pairing: Sommelier Βασίλη; Γαλανός

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα