Επικαιρότητα

Τζακόπουλος: Εφαρμόστε το νόμο στις βάρδιες της Καθαριότητας

Ο δημοτικός σύμβουλος καλεί το δήμο Θεσσαλονίκης να μη παραβιάζει τη νομοθεσία στο πενθήμερο και στο ωράριο των εργαζομένων

Parallaxi
τζακόπουλος-εφαρμόστε-το-νόμο-στις-βά-908532
Parallaxi

Επιστολή στην Γενική Διεύθυνση του δήμου Θεσσαλονίκης σχετικά με την απασχόληση τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, των εργαζομένων στην Καθαριότητα, έχει αποστείλει ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Σάκης Τζακόπουλος, καλώντας τη διοίκηση να αποκαταστήσει τη νομιμότητα.

Να σημειώσουμε ότι το θέμα της απασχόλησης των εργαζομένων στην Καθαριότητα του δήμου τις Κυριακές και τις αργίες, έχει αναδείξει ήδη με σχετικό ρεπορτάζ της η Parallaxi, σύμφωνα με το οποίο οι εργαζόμενοι αντιδρώντας στο παράτυπο καθεστώς, καθώς δεν αμείβονται με τις αποζημιώσεις που προβλέπονται, έχουν αποφασίσει να απέχουν από την Κυριακάτικη εργασία.

Στην επιστολή του ο Σάκης Τζακόπουλος καλεί τη διοίκηση του δήμου να εφαρμόσει τον σχετικό νόμο και αναφέρει πως μετά από επίσκεψη στους χώρους της Καθαριότητας του γνωστοποιήθηκε πως δεν υπάρχει σχετική απόφαση σε εφαρμογή του άρθρου 36 του νόμου 3584/07 που καθορίζει τα ωράρια σε βάρδιες και την εργασία Σαββάτου, Κυριακής ή αργίας στην λειτουργία της υπηρεσίας Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης».

Τονίζει δε, πως η σωστή εφαρμογή της Νομοθεσίας θα έχει αποτελέσματα στην ασφάλεια των εργαζομένων και στην οργάνωση της υπηρεσίας Καθαριότητας, καθώς και στην εξυπηρέτηση της καθημερινότητας των Θεσσαλονικέων.

307495442-111859848340441-7074441766924257924-n.jpg

Αναφέρει δε πως ο νόμος 3584/07, περιγράφει με συγκεκριμένο τρόπο πως λαμβάνονται οι σχετικές αποφάσεις, ώστε να μην υπάρχει καταστρατήγηση του πενθήμερου και του ωραρίου και να μην εφαρμόζεται κατευθυνόμενη υποχρεωτική εργασία τα Σαββατοκύριακα, και τονίζει πως η διοίκηση είναι υπεύθυνη για την έκδοση της απόφασης, όπως έχει γίνει και σε άλλους δήμους.

Να σημειωθεί ότι η αποχή των εργαζομένων στην Καθαριότητα του δήμου Θεσσαλονίκης από την εργασία της Κυριακής, είχε προκαλέσει το προηγούμενο Σαββατοκύριακο συσσώρευση των απορριμμάτων σε πολλά σημεία της πόλης. Οι εργαζόμενοι θα απέχουν από την εργασία της Κυριακής, και την επόμενη Κυριακή 28/9, και επιφυλάσσονται να κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους, με αποχή κάθε Κυριακή, από την αποκομιδή των σκουπιδιών.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα