Parallax View

Τζαμπατζήδες να πεθάνετε

Ο κυνισμός της εξουσίας  την ώρα που το κόμμα της ΝΔ δημιουργεί κάθε μέρα 20.000 ευρώ επιπλέον χρέος στις τράπεζες.

Γιώργος Τούλας
τζαμπατζήδες-να-πεθάνετε-918771
Γιώργος Τούλας

Ο κ. Βασίλης Οικονόμου είναι ένας γυρολόγος των κομμάτων. Πέρασε από πολλά. 

ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΝΔ. Όπου έβλεπε φως έμπαινε. 

Ο κ. Οικονόμου εκφράζει το νέο κυνισμό που καθημερινά γιγαντώνεται, με δηλώσεις πολιτικών προσώπων που ξαναθέτουν τα όρια και γκρεμίζουν τις ψευδαισθήσεις. 

Ο κ. Οικονόμου είπε στο πόπολο πως ο τζάμπας πέθανε. Δεν νοείται να χρωστά μια ΔΕΗ που δεν συμφώνησε ποτέ να πληρώνει τόσο, αλλά του τη χρέωσαν χρυσάφι. 

Ο κ. Οικονόμου σύμφωνα με το Πόθεν Έσχες του που δημοσιεύεται στη βουλή δικαιούται να χρωστά όσα θέλει, εν προκειμένω 260.000 ευρώ στις τράπεζες. 

stighmiotipo-2022-04-28-91740-mm.png

Ο κ. Οικονόμου ανήκει σε ένα σύστημα πρόθυμων ανθρώπων που κουνούν καθημερινά το δάχτυλο σε όλους εκείνους που οφείλουν πλέον να ζήσουν ακόμα και χωρίς ηλεκτρικό. 

Ας θυμηθούμε τι έλεγε ο κ. Χατζιδάκις πρόπερσι: 

stighmiotipo-2022-04-28-94553-mm.png

Επιστροφή στο σήμερα. 

Να θυμίσω ότι δεν είναι πολλές οι ημέρες που ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε: «Είναι ύβρις να διαμαρτύρονται οι Έλληνες για ακρίβεια όταν πέφτουν βόμβες στην Ουκρανία» και μόλις μια μέρα πριν ο Μανώλης Κεφαλογιάννης πει: ”Εμείς έχουμε ένα επίπεδο διαβίωσης. Για κάντε σύγκριση με αυτά που έγιναν στο Ιράκ και τη Συρία”. 

Τα λόγια του κ. Οικονόμου είναι τμήμα αυτού του κυνισμού.

Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού κόβει σε 400 σπίτια κάθε μέρα το ρεύμα, για 300 ευρώ χρέος την ώρα που ο manager της παίρνει 35.000 ευρώ μισθό. Μαγκιά του. 

Από το από το 2018 μέχρι σήμερα η αύξηση στο μισθό των στελεχών της ΔΕΗ σαν τον κ. manager αγγίζει το 269%, ενώ έχουν προβλέψει και μπόνους και υπερμπόνους. 

Μόνο φέτος η αύξηση έφτασε το 65% την ώρα που πανηγυρίσουμε για το πενηντάρικο στο βασικό μισθό.

Να θυμίσω στο σημείο αυτό μια μικρή αλλά χαρακτηριστική λεπτομέρεια που επιβεβαιώνει αυτό που λέγεται, όταν χρωστάς πολλά σε αυτή τη χώρα να μη φοβάσαι:

Τα χρέη της Νέας Δημοκρατίας έχουν εκτοξευθεί κατά 118 εκατομμύρια ευρώ στο διάστημα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος ενώ συνολικά ο δανεισμός έχει εκτοξευθεί στο αστρονομικό ποσό των 343 εκατ. ευρώ. 

Η ΝΔ δημιουργεί κάθε μέρα 20.000 ευρώ επιπλέον χρέος. Είναι ένα από τα τρια κόμματα με τα μεγαλύτερα χρέη στην Ευρώπη.

stighmiotipo-2022-04-29-81357-pm.png
Τα χρέη μέχρι το 2019

Είναι λοιπόν ηθικό και νόμιμο να χρωστάς 343 εκ. ευρώ που δεν πρόκειται να πληρώσεις ποτέ, το έχει πει παλαιότερα ο κ. Αλμούνια, ευρωπαίος επίτροπος, ότι το χρέος της είναι πλέον μη εξυπηρετούμενο; 

Να οδήγησες μια χώρα σε μνημόνια μιας ολόκληρης ζωής εξαιτίας κακής διαχείρισης και να μη λογοδότησες ποτέ για αυτό;

 Να μεθοδεύεις την τακτοποίηση κάθε πικραμένου στελέχους σου και την εκποίηση κάθε σπιθαμής δημόσιας περιουσίας κοψοχρονιά σε ημέτερους και ταυτόχρονα να αποκαλείς τσαμπατζήδες αυτούς που τους έκοψες τη σύνταξη στο ένα τρίτο και πληρώνουν ακόμα και τον αέρα που αναπνέουν; 

Ξέρω θα με πουν λαϊκιστή τώρα για αυτά που έγραψα…

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα