Uncategorized

Πυλαία: Αντιδράσεις για τα εγκαίνια Κεραμέως σε προκάτ σχολεία

Καϊτεζίδης: Δίνουμε λύσεις στη σχολική στέγη – Αντιπολίτευση: Ο δήμος δεν χρειάζεται φιέστες εγκαινίων, αλλά πραγματικά σχολεία.

Φίλιππος Δεργιαδές
πυλαία-αντιδράσεις-για-τα-εγκαίνια-κε-904050
Φίλιππος Δεργιαδές

Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει μεταξύ των δημοτών και των γονέων στο δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, το θέμα των εγκαινίων των προκάτ νηπιαγωγείων στα Κωνσταντινοπολίτικα, παρουσία της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως.

Οι γονείς ανησυχούν για τις συνθήκες φιλοξενίας των παιδιών και θεωρούν ότι η εγκατάσταση προκάτ σχολείων δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, που αντιμετωπίζει τεράστια έλλειψη σχολικής στέγης.

Η δημοτική αντιπολίτευση μάλιστα εγκαλεί την διοίκηση του δήμου ότι επιχειρεί με προκάτ κατασκευές να κατασκευάσει μία ψευδή εικόνα για τη σχολική στέγη στο δήμο, την ώρα που οι μαθητές στοιβάζονται σε υπερπλήρεις αίθουσες, στέγες σχολείων καταρρέουν και μαθητές δημοτικού μεταφέρονται σε σχολεία στην περιοχή του αεροδρομίου.

img-20220916-141824.jpg

Ωστόσο από την πλευρά του ο δήμος Χορτιάτη Πυλαίας, υποστηρίζει πως πρόκειται για ένα σχολικό συγκρότημα που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις τις περιοχής και πληροί όλες τις προδιαγραφές. «Το σημαντικότερο είναι ότι τα μικρά παιδιά κάνουν τα πρώτα τους μαθητικά βήματα δίπλα στα σπίτια τους, στη γειτονιά τους και τις οικογένειές τους, στον φυσικό τους χώρο» σημείωσε στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

img-20220916-142025-6N0FL.jpg

Τα δύο νηπιαγωγεία περιλαμβάνουν 4 αίθουσες διδασκαλίας, 2 αίθουσες γραφείων, τουαλέτες και βοηθητικούς χώρους, καθώς και τον πλήρη εξοπλισμό τους σε θρανία, πίνακες κλπ για τις ανάγκες της δίχρονης προσχολικής υποχρεωτικής εκπαίδευσης των μικρών μας παιδιών. ο έργο προϋπολογισμού 515.000 ευρω υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ο δήμος διαμόρφωσε τον αύλειο χώρο με δικές του δαπάνες δημιουργώντας τον απαραίτητο παιδότοπο.

Ο Ι. Καϊτεζίδης, επίσης ανακοίνωσε ότι ο δήμος περιμένει την ολοκλήρωση της πρωτοβουλίας των Υπουργείων Παιδείας και Υποδομών που θα προικίσει την περιοχή συνολικά με 3 ολοκαίνουργια μεγάλα σχολεία χάρη στην επανεκκίνηση του προγράμματος ΣΔΙΤ των σχολείων όλων των δήμων του Νομού Θεσσαλονίκης.

Όπως τόνισε στην Parallaxi, η αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Πυλαίας Χορτιάτης, Ελένη Γιαννούδη, «τα δύο νηπιαγωγεία έχουν κατασκευαστεί βάσει των προδιαγραφών που έχει εγκρίνει και εφαρμόζει το υπουργείο Παιδείας και είναι άρτια εξοπλισμένα με τον κατάλληλο και απαραίτητο εξοπλισμό».

Τόνισε δε πως ο δήμος Πυλαίας Χορτιάτη αντιμετωπίζει πρόβλημα «υπερπληθυσμού» τα τελευταία χρόνια και αυτό έχει αυξήσει κατακόρυφα τον αριθμό των μαθητών. «Είμαστε καλά σε επίπεδο δημοτικών σχολείων αλλά έχουμε ένα ζήτημα στη δευτεροβάθμια παιδεία αλλά αυτό θα το λύσουμε με το 3ο Γυμνάσιο – Λύκειο Πυλαίας που φιλοδοξούμε σύντομα να κατασκευάσουμε».

“Οι επικοινωνιακές φιέστες δε καλύπτουν το κενό που υπάρχει στη σχολική στέγη”

Διαφορετικά όμως περιγράφει την κατάσταση η αντιπολίτευση. Η αντιπρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων, δημοτική σύμβουλος Πυλαίας Χορτιάτη Γεωργία Βουλγαρίδου τονίζει πως «οι επικοινωνιακές φιέστες δε καλύπτουν το κενό που υπάρχει στη σχολική στέγη. Η διοίκηση του δήμου πρέπει να αφήσει τα πανηγυρικά εγκαίνια παραρτημάτων σχολείων και να δημιουργήσει νέα σχολεία».

img-20220916-141920-wGNvS.jpg

Ανάλογα και ο Κώστας Καρπούζης επικεφαλής της παράταξης «Δημιουργική Αλλαγή» σημειώνει πως η δημιουργία των δύο προκατ νηπιαγωγείων μπορεί να προσφέρει λύσεις στην περιοχή, αλλά συνολικά ο δήμος χρειάζεται άμεσα τουλάχιστον 3 νέα δημοτικά σχολεία, ένα νέο νηπιαγωγείο και ένα γυμνάσιο λύκειο, ώστε να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα υπερπληθυσμού στα σχολεία ή και η μεταφορά μαθητών σε σχολεία στην περιοχή του αεροδρομίου.

Επίσης αναφέρει στην Parallaxi, ότι ο δήμος φέρει ευθύνες για την εγκατάλειψη και το σταμάτημα της κατασκευής του νέου δημοτικού σχολείου στην Εξοχή, όπως και για το χρέος, εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, του δήμου για τη θέρμανση των σχολικών μονάδων.

Η μάχη στα social media

Τα εγκαίνια πάντως παρουσία, της υπουργού Παιδείας αλλά και πολλών κυβερνητικών στελεχών προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στα social media.

Από το κυβερνητικό στρατόπεδο πανηγυρική ήταν η ανάρτηση της αντιδημάρχου Παιδείας Ελένης Γιαννούδη.

Πολλοί όμως δημότες της περιοχής δεν είδαν με καλό μάτι τα πανηγυρικά εγκαίνια των δύο προκάτ νηπιαγωγείων. Τα σχόλια στο διαδίκτυο είναι ενδεικτικά:

screenshot-2022-09-16-at-17-54-07-edw-pilaia-facebook-8Q1i5.jpg
img-20220916-141854.jpg
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα