close search results icon

Life

Ο Βασίλης Κεκάτος στο αμερικάνικο Variety για τη νέα σειρά που ετοιμάζει

Ο Έλληνας σκηνοθέτης που κέρδισε Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες, μίλησε για τα σχέδια του.

Ο Βασίλης Κεκάτος στο αμερικάνικο Variety για τη νέα σειρά που ετοιμάζει
  • ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
  • fb
  • twi
Εικόνα: Facebook

Ο Βασίλης Κεκάτος, που κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα και τον Queer Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών το 2019 για την ταινία μικρού μήκους «Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό κι εμάς», πρώτος μετά τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο που βραβεύτηκε το 1998, ετοιμάζει μια τηλεοπτική σειρά για το Mega channel με επίκεντρο μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη σε μια επαρχιακή ελληνική πόλη και μίλησε επίσημα γι’ αυτό, στο αμερικάνικο περιοδικό Variety που έδειξε ενδιαφέρον για την καλλιτεχνική δραστηριότητα του Έλληνα σκηνοθέτη.

Στο «Milky Way”, όπως θα είναι ο τίτλος της νέας σειράς των οκτώ επεισοδίων, πρωταγωνίστρια είναι η 17χρονη Μαρία, τελειόφοιτη γυμνασίου και με όνειρα να γίνει χορεύτρια. Τα σχέδια της όμως για το μέλλον, σταματούν όταν μένει έγκυος από τον φίλο της Τάσο, ένα νεαρό που δουλεύει στο μοναδικό βενζινάδικο της πόλης. Αν και η οικογένεια και οι φίλοι δείχνουν γρήγορα την υποστήριξή τους – αναμένοντας ότι θα κάνει αυτό που περιμένουν όλοι και θα γίνει μαμά – η Μαρία πρέπει να αποφασίσει μόνη της αν θέλει να τερματίσει την εγκυμοσύνη αντί να εγκαταλείψει τη ζωή που πάντα φανταζόταν για τον εαυτό της.

Στον πυρήνα του, όπως είπε ο Κεκάτος στο Variety, το «Milky Way» είναι η ιστορία του πώς μια έφηβη «αντιτίθεται σε αυτό που ο περίγυρός της προσπαθεί να της επιβάλει ως σωστό και ηθικό, για να βρει τελικά τον δικό της δρόμο στη ζωή, διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμα στην αυτοδιάθεση».

Κατά την ανάπτυξη της πρώτης του σειράς, ο Κεκάτος εμπνεύστηκε την ιστορία από τα παιδικά του χρόνια στην Κεφαλονιά, έναν τόπο μακριά από τα έντονα φώτα και την παλλόμενη ζωή της Αθήνας, όπου ο χρόνος σταματάει κάθε χρόνο με την έναρξη του χειμώνα.

Ο σκηνοθέτης θυμήθηκε ότι περιστοιχιζόταν από άλλους ονειροπόλους σαν αυτόν, ανάμεσά τους και συμμαθήτριες των οποίων τα σχέδια για το μέλλον συχνά σταματούσαν από ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες. «Δεν σταμάτησα ποτέ να τους σκέφτομαι», είπε. «Πάντα σκεφτόμουν ό,τι τους αφαιρέθηκε, και όταν συναντάμε ο ένας τον άλλον μετά από χρόνια, βλέπω όλες αυτές τις αχρησιμοποίητες δυνατότητες να χορεύουν γύρω τους».

Το «Milky Way» είναι παραγωγή της Foss Productions, σε συνεργασία με τις παραγωγές plays2place και σε συμπαραγωγή με το Mega TV. Η σειρά βρίσκεται στην προπαραγωγή, με τα πρώτα γυρίσματα να ξεκινούν τον Δεκέμβριο.

Ο Κεκάτος είπε ότι η σειρά θα αντιμετωπίσει αυτό που θεωρεί έλλειψη στην ελληνική τηλεόραση, όπου τόσο οι οικονομικοί περιορισμοί όσο και τα συντηρητικά κοινωνικά ήθη έχουν εμποδίσει την άνθηση του «νεανικού και τολμηρού περιεχομένου».

«Θα ήθελα η σειρά μας να το αλλάξει αυτό», είπε. «Από εδώ και πέρα, θα ήθελα άτομα της ηλικίας μου, ή ακόμα και νεότεροι, άνθρωποι με πρωτοποριακές ιδέες, να πάρουν το πράσινο φως για να εκπληρώσουν το όραμά τους. Θα ήθελα η βιομηχανία να εμπιστευτεί τη νέα γενιά, αυτή που έρχεται με την ορμή να αλλάξει αυτό που ξέραμε. Γιατί το κοινό έχει αποδείξει ότι είναι εκεί. Ανοιχτός σε όλες τις προτάσεις, πρόθυμο να ακούσει, να δει, να νιώσει».

Στο ίδιο άρθρο, υπάρχει αναφορά και στην πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Κεκάτου που ετοιμάζει με τίτλο «Our Wildest Days». Η παραγωγή θα είναι από την Greek’s Blackbird Production και τη France’s Tripode Productions και η ιστορία ακολουθεί μια νεαρή γυναίκα που εγκαταλείπει τη δυσλειτουργική οικογένειά της για να ενταχθεί σε μια ομάδα ρομαντικών σε μια κατεστραμμένη Ελλάδα. Ο Κεκάτος, ο οποίος περιέγραψε την ταινία ως «μια τραχιά αλλά ρομαντική ιστορία ενηλικίωσης», ελπίζει να ξεκινήσει τα γυρίσματα το Φθινόπωρο του 2022.