Featured

Βόλτα στην Πολίχνη – 6 στάσεις που πρέπει να κάνεις

Tην επόμενη φορά που θα βρεθείς στα δυτικά, επιβάλλεται να σταματήσεις στο ψηλότερο σημείο του Δήμου Παύλου Μελά.

Νίκος Γκάγιας
βόλτα-στην-πολίχνη-6-στάσεις-που-πρέπ-759184
Νίκος Γκάγιας

Έχω μεγαλώσει στην Πολίχνη, έχω χαθεί στα στενά της και έχω περπατήσει τις ατελείωτες ανηφόρες της. Πολλές φορές βαριέμαι και σκέφτομαι που θα ήθελα αλλού να ζήσω. Μα κάθε φορά που φεύγω είτε για διακοπές είτε για δουλειά από εδώ, περιμένω τη στιγμή που θα γυρίσω για να βρεθώ στα μέρη που έχω ζήσει και αγαπώ. 

Για να φτάσεις στην Πολίχνη πρέπει να πάρει την γραμμή 29 του ΟΑΣΘ από το κέντρο. Ή αν βρίσκεσαι δυτικά μπορεί να σε βολέψει και η γραμμή 1. Πάρε τα αθλητικά σου και την φωτογραφική σου μηχανή και ξεκίνα την εκδρομή σου.

Εδώ σου έχω μαζέψει τις must στάσεις που πρέπει να κάνεις στην Πολίχνη!

Στάση No.1 – Τρίγωνο Πολίχνης (ή αλλιώς καφετέριες)

Προχωρώντας στην οδό Λαγκαδά και στρίβοντας στην οδό Δαβάκη, σιγά σιγά πλησιάζεις σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της περιοχής, στις καφετέριες ή αλλιώς Τρίγωνο, όπως θα ακούσεις πολλούς να το ονομάζουν. Το μέρος που πρωί και βράδυ, μικροί και μεγάλοι δίνουν σημείο συνάντησης για τις εξόδους τους. Εκεί που ακούς γέλια δυνατά και ανθρώπους να χαμογελάνε απολαμβάνοντας τον καφέ τους ή τον ποτό τους. Ένα από τα μέρη κατατεθέν της Πολίχνης.

Στάση No.2 – Παλιό Δημαρχείο Πολίχνης

Ανεβαίνοντας την ανηφόρα της Αγνώστου Στρατιώτη στα δεξιά σου, θα συναντήσεις το κτίριο που για δεκαετίες ήταν το Δημαρχείο της Πολίχνης. Πλέον ο Δήμος Παύλου Μελά έχει για δημαρχείο το κόκκινο κτίριο της Σταυρούπολης.

Στο εξωτερικό μέρος του Δημαρχείου υπάρχει μία μεγάλη αυλή με δέντρα, παγκάκια και παιδική χαρά. Με αποτέλεσμα άνθρωποι κάθε ηλικίας να επισκέπτονται το συγκεκριμένο μέρος αρκετά συχνά, ειδικά τις ηλιόλουστες μέρες.

Στάση No.3 – Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο

Συνεχίζοντας την ατελείωτη ανηφόρα της Αγνώστου Στρατιώτη, λίγα χιλιόμετρα πιο πάνω θα φτάσεις στα ΔΑΚ.

Μία μεγάλη έκταση με γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, τένις και beach volley. Ακόμα και να μην είσαι λάτρης των αθλημάτων και της fit ζωής, τα ΔΑΚ είναι ένα σημείο που αν βρεθείς στη Πολίχνη πρέπει σίγουρα να επισκεφθείς. Ακόμα υπάρχει και ένα μεγάλο γήπεδο, στο οποίο άνθρωποι κάνουν την βόλτα τους ή τρέχουν και αθλούνται. Αν όμως, όλα αυτά σου φαίνονται βαρετά μπορείς απλά να κάτσεις σε ένα παγκάκι και να απολαύσεις την ηρεμία σου.

Φυσικά αν είσαι τυχερός και βρεθείς εκεί στη δύση του ήλιου, η θέα θα σε ανταμείψει με τον καλύτερο δυνατό τρόπου.

Στάση No.4 – Βυζαντινοί Νερόμυλοι

Λίγο πιο πάνω από τα ΔΑΚ, πλησίον της περιφερειακής οδού, θα συναντήσεις τον χώρο Βυζαντινών Νερόμυλων (Βυζαντινό Μυλοτόπι). Στον συγκεκριμένο χώρο θα βρεις το Ανοιχτό Θέατρο Βυζαντινών Νερόμυλων, το οποίο αξιοποιείται για συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις, καθώς και το αναψυκτήριο που λειτουργεί για όσους θέλουν να απολαύσουν τον καφέ τους.

Εικόνα: Θοδωρής Δημοσχάκης

Στάση No.5 – Θερινό σινεμά Τζένη Καρέζη – Πάρκο

Ίσως ένα από τα αγαπημένα μου σημεία στη περιοχή. Αγαπώ το θερινό σινεμά, πόσω μάλλον όταν βρίσκεται κυριολεκτικά μέσα στα πόδια σου. Μπορεί το τελευταίο διάστημα να στερηθήκαμε τις αγαπημένες μας προβολές στη μεγάλη οθόνη. Όμως δεν χάνουμε την ελπίδα μας πως το καλοκαίρι που έρχεται θα καταφέρουμε να παρακολουθήσουμε φιλμ κάτω από το φως των αστεριών.

Φυσικά για όσους δεν επιθυμούν να δουν κάποια προβολή, μπορούν να απολαύσουν την βόλτα τους συζητώντας στα παγκάκια, που υπάρχουν στον χώρο.

Στάση No.6 – Κρύα βρύση

Ακριβώς απέναντι από το παραπάνω πάρκο, υπάρχει η Κρύα Βρύση. Ένα ακόμα πάρκο της περιοχής από τα πολλά, στο οποίο μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου ή να φας κάτι στο αναψυκτήριο που υπάρχει.

Μία όαση δροσιάς, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, μιας και το πράσινο της φύσης και ο ανοιχτός χώρος προσφέρει ένα ωραίο δροσερό αεράκι σε όσους βρεθούν εκεί. Ένας τεράστιος χώρος για παιχνίδι με μπάλες, βόλτα με το  ποδήλατο, καθώς και κούνιες, τσουλήθρες για να διασκεδάσουν τα παιδιά.

Διαβάστε επίσης:

Μέρη που αγαπήσαμε στα δυτικά εν μέσω lockdown

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα