Θεσσαλονίκη

Εργαζόμενοι Θεαγενείου: Φτάσαμε να υπάρχει μια νοσηλεύτρια στη νυχτερινή βάρδια

«Οι ελάχιστοι εργαζόμενοι, που δουλεύουν πάνω από τις δυνάμεις τους, επαρκούν μόνο για τα στοιχειώδη»

Parallaxi
εργαζόμενοι-θεαγενείου-φτάσαμε-να-υπ-546597
Parallaxi

Για τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, αναφέρονται σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του ΑΝΘ Θεαγένειου, καλώντας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας το πρωί της Τετάρτης στους αύλειους χώρους του νοσοκομείου.

Στην ανακοίνωση τους σημειώνουν:

Η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ αποτελούν σταθερή κρυφή απειλή για την ασφάλεια ασθενών, αλλά και του προσωπικού. Η κυβέρνηση ενδιαφέρεται να δώσει υπηρεσίες στον ιδιωτικό τομέα με την λογική των ΣΔΙΤ και όχι να στελεχώσει επαρκώς τα δημόσια νοσοκομεία.

Το ΑΝΘ Θεαγένειο έχει μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό σε όλες τις υπηρεσίες αφού έγιναν ελάχιστες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού τα τελευταία χρόνια και οι λιγοστές προσλήψεις επικουρικού προσωπικού που έγιναν τη περίοδο του covid δεν φτάνουν να καλύψουν τις συνταξιοδοτήσεις των τελευταίων τριών χρόνων. Πάνω από 200 κενές θέσεις σε όλες τις υπηρεσίες, από τις οποίες πάνω από 100 στη Νοσηλευτική Υπηρεσία. Φτάσαμε να υπάρχει μια νοσηλεύτρια στη νυχτερινή βάρδια! Οι ελάχιστοι εργαζόμενοι, που δουλεύουν πάνω από τις δυνάμεις τους, επαρκούν μόνο για τα στοιχειώδη. 

Παράλληλα η κυβέρνηση κρατάει σε εργασιακή ομηρεία χιλιάδας εργαζόμενους (πρόγραμμα ΟΑΕΔ, επικουρικοί, ΣΟΧ) οι οποίοι κράτησαν το ΕΣΥ όρθιο. Σε πολλούς από αυτούς (πρόγραμμα ΟΑΕΔ) οι οποίοι είναι στο 7ο έτος εργασίας δεν αναγνωρίζει ούτε την βαθμολογική εξέλιξη τους. Οι εργαζόμενοι αυτοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο ΕΣΥ. Αν αποχωρήσουν τότε είναι βέβαιο ότι τα δημόσια νοσοκομεία θα καταρρεύσουν. Είναι επιβεβλημένο και δίκαιο να μονιμοποιηθούν.

Οι εργαζόμενοι στην Υγεία επί δώδεκα χρόνια δεν έχουν δει καμία αύξηση στους μισθούς τους τη στιγμή που ο πληθωρισμός τρέχει με διψήφια νούμερα και τα είδη πρώτης ανάγκης έχουν φτάσει στα ύψη.

Η κυβέρνηση σε μια προεκλογική κίνηση διέρρευσε ότι θα αυξήσει ελάχιστα το ανθυγιεινό επίδομα στους υγειονομικούς. Η ΚΥΑ, που δεν έχει υπογραφεί ακόμα μετά από 40 ημέρες, περιέχει πολλαπλές αδικίες καθώς υποβαθμίζει διάφορους κλάδους σε χαμηλότερες κατηγορίες. Εργαζόμενοι που κάνουν την ίδια εργασία και στις ίδιες ανθυγιεινές συνθήκες θα λαμβάνουν διαφορετικό επίδομα ή ακόμη κάποιοι από αυτούς δεν θα το λαμβάνουν καθόλου. 

Ακόμα και οι εφημερίες, οι υπερωρίες, τα νυχτερινά – εξαιρέσιμα που θεωρούμε ότι είναι αυτονόητο να πληρώνονται στην ώρα τους, καθυστερούν προκλητικά. Στο νοσοκομείο μας έχουν να πληρωθούν από τον μήνα Νοέμβριο και απαιτούμε την άμεση πληρωμή τους. 

Οι υγειονομικοί δεν είναι επαίτες. Θέλουμε πραγματικές αυξήσεις μισθών που να μας επιτρέψουν να ζούμε με αξιοπρέπεια.

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Α.Ν.Θ ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ καλεί όλους τους εργαζομένους του νοσοκομείου μας να συμμετέχουν στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Μαρτίου στον αύλειο χώρο του Θεαγενείου στις 08:00 π.μ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
  • Μονιμοποιήσεις συμβασιούχων 
  • Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς
  • Διπλασιασμός και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος
  •  Ένταξη των υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά
  • Αύξηση της χρηματοδότησης για την Υγεία
  • Δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα