Υγεία

Η Παγώνη προσκαλεί τον Τάιλερ στο ΕΣΥ: Να έρθει να μας βοηθήσει

«Λένε ότι είναι καλός νοσηλευτής» τονίζει η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας (ΕΙΝΑΠ).

Parallaxi
η-παγώνη-προσκαλεί-τον-τάιλερ-στο-εσυ-ν-672180
Parallaxi

Καλεσμένη στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου ήταν σημερα, η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη και μεταξύ άλλων τοποθετήθηκε για όσα είπε ο κ. Κασσελάκης μετά την επίσκεψή του στον Ευαγγελισμό.

Ειδικότερα, ανέφερε ότι «Οι παρατηρήσεις είναι ευπρόσδεκτες όμως ο κ. Τάιλερ είναι εκπαιδευμένος σε μονάδες Εντατικής. Στην Ελλάδα τα νοσοκομεία έχουν ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού, να έρθει στο ΕΣΥ να μας βοηθήσει».

Συγκεκριμένα η Ματίνα Παγώνη δήλωσε, αναλυτικά τα εξής:

«Ευπρόσδεκτες οι παρατηρήσεις, όμως ο κ. Τάιλερ είναι εκπαιδευμένος σε μονάδες Εντατικής. Στην Ελλάδα τα νοσοκομεία έχουν ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού. Γίνονται προσπάθειες για προσλήψεις και έχουμε πετύχει να είναι τα ποσοστά να είναι 2 νοσηλευτές ανά ασθενή – ενώ τα ευρωπαϊκά είναι 4 ανά ασθενή. Υπάρχουν άλλα νοσοκομεία που έχουν 0,33 νοσηλευτές ανά ασθενή. Και στην Ευρώπη και στην Αμερική έχουν πρόβλημα αν δεν τον ξέρει. Να έρθει στο ΕΣΥ να μας βοηθήσει».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 έκανε αναφορά στην επίσκεψη που πραγματοποίησε με τον σύντροφό του Τάιλερ Μακμπέθ στον Ευαγγελισμό και τις συνθήκες που αντίκρυσαν. ‘Οπως είπε συγκεκριμένα: «(…) Και πάμε στον Ευαγγελισμό πριν δυο μήνες και βλέπουμε μια αναλογία νοσηλευτή-ασθενών και λες δεν είναι δυνατόν να ελέγξεις τη μόλυνση. Αρα ο Τάιλερ όσο και να ειρωνεύονται οι γηγενείς Ελληνες το παίρνει προσωπικά. Σου λέει ρε παιδιά τι είναι αυτό το πράγμα; Λέει τι σόι χώρα είμαστε, με τη χλιδή στη Μύκονο αν αυτή είναι η Αθήνα. Πόσο μάλλον η περιφέρεια».

πηγή ieidiseis

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα