Καρκίνος: Το Νο1 φρούτο που πρέπει να τρώτε για να μειώσετε τον κίνδυνο

Τα οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση ακτινιδίων

Parallaxi
καρκίνος-το-νο1-φρούτο-που-πρέπει-να-τρ-1095635
Parallaxi

Ψάχνετε έναν εύκολο τρόπο για να βελτιώσετε την υγεία σας; Ένας γιατρός αποκάλυψε ότι ένα συγκεκριμένο φρούτο μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου και να επιβραδύνει τη γήρανση. Σύμφωνα με τον ειδικό, αυτή η τροφή μπορεί να είναι το μυστικό όπλο για την πρόληψη του καρκίνου και την αντιγήρανση.

Η Νο1 τροφή που μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου, σύμφωνα με γαστρεντερολόγο

Το Νο1 φρούτο που προστατεύει από τον καρκίνο, σύμφωνα με γιατρό

Ο Dr. Kunal Sood αποκάλυψε ποιο είναι το φρούτο που πρέπει να προσθέσετε στη διατροφή σας για να βελτιώσετε την υγεία σας. Ο ειδικός ισχυρίζεται ότι το συγκεκριμένο φρούτο μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου και να επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης.

Σε ένα βίντεο στον λογαριασμό του στο TikTok, ο ειδικός επιβεβαίωσε ότι τα ακτινίδια μπορούν να προστατεύσουν το DNA σας. «Αυτό είναι αλήθεια. Έχει αποδειχθεί ότι τα ακτινίδια όχι μόνο επιδιορθώνουν τη βλάβη του DNA, αλλά παράλληλα διεγείρουν την επιδιόρθωση του DNA και υπάρχουν έρευνες που το υποστηρίζουν».

«Είμαι ογκολόγος και αυτό είναι το μοναδικό είδος τροφής που δεν τρώω ποτέ» – Τι πρέπει να αποφεύγετε για την πρόληψη του καρκίνου, σύμφωνα με γιατρό

Τα οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση ακτινιδίων

Ο Dr. Sood εξήγησε ότι η Βιταμίνη C και Ε που βρίσκεται στα ακτινίδια είναι αντιοξειδωτικά. «Αυτό σημαίνει ότι μειώνουμε τον κίνδυνο καρκίνου, επιβραδύνουμε τη διαδικασία γήρανσης, ενισχύουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα και προστατεύουμε τον εγκέφαλό μας», σημείωσε ο ειδικός.

Τα ακτινίδια είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, σημειώνει ο Dr. Sood, επικαλούμενος μελέτες που υποδηλώνουν ότι μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο δυσκοιλιότητας.

Βλάβη του DNA: Μια απειλή για την υγεία μας και ο ρόλος των αντιοξειδωτικών

Μια μελέτη της Suzanne Clancy, PhD, τονίζει τον τρόπο με τον οποίο το DNA μπορεί να υποστεί βλάβη και τη σημασία της επιδιόρθωσής του: «Επειδή το DNA είναι η αποθήκη της γενετικής πληροφορίας σε κάθε ζωντανό κύτταρο, η ακεραιότητά και η σταθερότητά του είναι απαραίτητες για τη ζωή.

Ωστόσο, το DNA δεν είναι αδρανές. Αντιθέτως, είναι μια χημική οντότητα που δέχεται επιθέσεις από το περιβάλλον και εάν δεν επιδιορθωθεί οποιαδήποτε βλάβη προκύψει, αυτό θα οδηγήσει σε μετάλλαξη και ενδεχομένως σε ασθένεια.

Ίσως το πιο γνωστό παράδειγμα της βλάβης στο DNA που προκαλείται από το περιβάλλον οδηγώντας σε ασθένεια είναι ο καρκίνος του δέρματος, ο οποίος μπορεί να προκληθεί από την υπερβολική έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία με τη μορφή του ηλιακού».

Επιπλέον, ενισχύοντας τις οδηγίες του Dr. Sood, ένα άλλο ερευνητικό έγγραφο στην Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας την ΗΠΑ αναφέρει: «Τα αντιοξειδωτικά μικροθρεπτικά συστατικά μπορεί να ευθύνονται για τις ευεργετικές επιδράσεις των φρούτων στην ανθρώπινη υγεία».

Ενώ οι επιστήμονες έχουν συνδέσει τα αντιοξειδωτικά των φρούτων με την προστασία του DNA, μελέτες εστιάζουν στα ακτινίδια. Αυτά τα πλούσια σε αντιοξειδωτικά φρούτα, υπόσχονται να μειώσουν την οξειδωτική βλάβη στο DNA, συμβάλλοντας στη διατήρηση της καλής υγείας.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα