Υγεία

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί για «φάρμακα» για την αρθρίτιδα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο

Ο ΕΟΦ αναφέρει πως τα συγκεκριμένα σκευάσματα διαφημίζονται και διακινούνται παράνομα στη χώρα μας.

Parallaxi
ο-εοφ-προειδοποιεί-για-φάρμακα-για-τ-436426
Parallaxi

Προειδοποίηση προς τους ασθενείς να μην χρησιμοποιήσουν ορισμένα σκευάσματα που διακινούνται στο διαδίκτυο ως «φάρμακα» για την αρθρίτιδα, απευθύνει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ο ΕΟΦ αναφέρει ότι τα προϊόντα Hondrostrong και Hondrostrong forte δεν είναι εγκεκριμένα φαρμακευτικά σκευάσματα. Επομένως, δεν έχει αξιολογηθεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητά τους. Ωστόσο, αυτό δεν εμποδίζει να διαφημίζονται στο διαδίκτυο ως φάρμακα για την ανακούφιση και αντιμετώπιση των πόνων των αρθρώσεων, για την αποκατάσταση του κατεστραμμένου χόνδρου, για την πρόληψη της φλεγμονής στις αρθρώσεις, στην σπονδυλική στήλη κ.λπ.

Ο ΕΟΦ αναφέρει πως τα συγκεκριμένα σκευάσματα διαφημίζονται και διακινούνται παράνομα στη χώρα μας μέσω ιστοσελίδων, όπως ενδεικτικά:

Επιπλέον, η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία τους ή τη διακίνησή τους στην ελληνική αγορά είναι άγνωστη.

Για όλους αυτούς τους λόγους, ο οργανισμός ζητά από τους καταναλωτές να βρίσκονται σε επαγρύπνηση. Εάν περιέλθουν στην κατοχή τους τα σκευάσματα  Hondrostrong ή  Hondrostrong forte, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τις υπηρεσίες του.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα