Ομορφιά

Πέντε διαφορετικά workouts που δεν θα βαρεθείτε ποτέ!

Οι διαφορετικοί τρόποι indoor εκγύμνασης στην πόλη. Ποιοι είναι, τι ακριβώς γυμνάζεις και πού θα τους βρεις.

Parallaxi
πέντε-διαφορετικά-workouts-που-δεν-θα-βαρεθεί-87999
Parallaxi

Οι διαφορετικοί τρόποι indoor εκγύμνασης στην πόλη. Ποιοι είναι, τι ακριβώς γυμνάζεις και πού θα τους βρεις.

Συγκεντρώσαμε 5 workouts προγράμματα που αποδεικνύονται τα δημοφιλέστερα καθώς το πρόγραμμά τους στηρίζεται στην βάση του διαφορετικού και ταυτόχρονα αποδοτικού, γεγονός που τα κάνει εξαιρετικά χρήσιμα σε όλους όσοι τόσα χρόνια δεν έχουν καταφέρει να ολοκληρώσουν τις συνδρομές τους στο γυμναστήριο εξαιτίας της πλήξης.

Crossfit

crossfit-fuengirola-slide03

Tι είναι : Aποτελεί ουσιαστικά ένα αγώνισμα που βασίζεται στις πολυαρθρικές ασκήσεις κατά κανόνα, περιέχοντας ασκήσεις της ολυμπιακής άρσης βαρών, της ενόργανης γυμναστικής, του power lifting, του στίβου,  κοινώς μία άσκηση που συνδυάζει ποδήλατο τρέξιμο ή και κολύμπι σε μικρές, μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις, οι οποίες επιλέγονται και εκτελούνται συνδυάζοντας λειτουργικές κινήσεις σε όλο το σώμα, συνεχές αλλαγές αυξομείωσης έντασης, με βασικό αντίπαλο τον χρόνο. Το crossfit περιλαμβάνει και προσανατολίζεται σε δέκα παραμέτρους: ακρίβεια, ισορροπία, συντονισμό, ευλυγισία, ευκαμψία, σθένος, καρδιοαναπνευστική αντοχή, ταχύτητα, ισχύ και δύναμη χαρακτηριστικά που πρέπει να κατακτήσει κάποιος για να θεωρείται fit . Απευθύνεται σε όλους τους τύπους ασκούμενου, από τους αρχάριους μέχρι τους προχωρημένους πάντα όμως σε συνδυασμό με τον κατάλληλο και πιστοποιημένο εκπαιδευτή ο οποίος και θα προσαρμόσει το πρόγραμμα στον εκάστοτε ενδιαφερόμενο σύμφωνα με τις απαιτήσεις και τις δυνατότητες του καθένα ξεχωριστά.

crossfit-fuengirola-slide01

Τι γυμνάζεις : Με το crossfit συμφωνούν άπαντες πως βλέπεις απτά αποτελέσματα στο σώμα σου σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα σε σύγκριση με άλλες συμβατικότερες μεθόδους άσκησης. Το CrossFit αυξάνει πολύ περισσότερο την δύναμή, την αντοχή, δημιουργεί ένα σώμα με σωστές αναλογίες και καλά γυμνασμένο ομοιόμορφα σε όλα του τα σημεία. Κατά την διάρκεια εκγύμνασης γίνεται καύση λίπους, τονώνεται η αντοχή, η δύναμη και φυσικά η μυϊκή μάζα.

8d36d287a5abfbf_495982

Πού το βρίσκεις : Crossfit Thessaloniki , Cf Revolution, Crossfit 16Reebok CrossFit Thess Niki, Crossfit Revolution

Spinning

Fitness-at-50.-Spin-class-review.-SoulCycle-New-York-2011.-Corbis-42-49083358

Τι είναι : Aεροβική, ίσως η πιο έντονη μορφή αεροβικής σήμερα, σε στατικό ποδήλατο ανεβοκατεβάζοντας παλμούς και πάντα με την χρήση σφυγμομετρητή καθώς υποχρεωτικά χαλαρώνεις αν αγγίξεις τους 150. Βασικό στοιχείο της ταυτότητάς του, η συνεχής παρουσία εκπαιδευτή ο οποίος είναι και εκείνος που κατευθύνει τις κινήσεις και την αυξομοίωση της έντασης. Απαραίτητη προϋπόθεση για να συμμετέχετε σε πρόγραμμα τύπου spinning είναι να μην έχετε ποιστοποιημένα από καρδιολόγο κανένα καρδιαγγειακό πρόβλημα, όπως επίσης, δεν πρέπει να έχετε ορθοπεδικά προβλήματα μέσης και γονάτων.

Τι γυμνάζεις : Αυξάνει τις καύσεις καίγοντας το λίπος και συσφίγγει πόδια γλουτούς κοιλιακούς και μπράτσα ενώ σε ένα μόλις spinning session θα κάψεις γύρω στις 500-600 θερμίδες. Το spinning προκαλεί απώλεια κιλών και καλύτερη φυσική κατάσταση με 2-3 sessions εβδομαδιαία.

spinning-indoor-cycling-class-2

Πού το βρίσκεις : Πρόγραμμα spinning θα βρείτε στα μεγάλα γυμναστήρια αρκεί να θυμάσαι ότι στα περισσότερα πρέπει να κλείνεις τηλεφωνικά θέση για ποδήλατο.

Αerial Yoga

Aerial-Yoga_antigravityfitness.com_

Τι είναι: Εναέρια γιόγκα ουσιαστικά με κλασικές στάσεις της γιόγκα και τις απαραίτητες αναπνοές, σε συνδυασμό με ακροβατικές κινήσεις με τη βοήθεια του ειδικού υφάσματος, εξαιρετικά ανθεκτικού δημιουργώντας εναέριες υφασμάτινες αιώρες που κρέμονται από το ταβάνι.

Happenings_AerialYoga

Τι γυμνάζεις : Ευθυγραμμίζεται το σώμα και βελτιώνεται η στάση του, ανακούφιση από μυοσκελετικούς πόνους και συστηματικά αποκτάς μια καλλίγραμμη και αδύνατη φιγούρα. Γυμνάζονται οι κοιλιακοί οι ώμοι και τα χέρια κάθε φορά που αιωρείστε γιατί θα πρέπει να χρησιμοποιείς το κέντρο σας η θα καλείστε να σηκώσετε το σώμα σας ψηλά, μειώνεται το βάρος και σμιλεύεται το κορμί.

IMG_3088_000

Που το βρίσκεις : Ευζειν, ΑΝΑΗΑΤΑ ΥΟGA, TOUMPAS TRAINING CENTER, Aerial Yoga Thess, Aerial Arts

Πίστες Αναρρίχησης

23_2

Τι είναι : Η αναρρίχηση σε εσωτερικό χώρο, σε indoor κάθετη πίστα προσομοίωσης βράχου ή βουνού με την ανάβαση να γίνεται χρησιμοποιώντας τις εσοχές και τα βατά σημεία της πίστας με τα πατήματα να είναι βιδωμένα στον τεχνητή επιφάνεια αναρρίχησης και την δυσκολία της διαδρομής να εξαρτάται από την κλίση και την ποιότητα του πεδίου.

Climbing_Wall_1609Τι γυμνάζεις : Μια διαδικασία που χρειάζεται συγκέντρωση και συντονισμό βοηθάει στην ευλυγισία, την καλή φυσική κατάσταση καθώς όσο πιο πολύ σκαρφαλώνεις, τόσο βελτιώνεται η τεχνική σου αλλά και αυξάνεται η δύναμή σου βελτιώνεται η αντοχή και η αναπνοή σου. Πέρα από τα πόδια που φαινομενικά κάνουν όλη τη δουλειά, στην ανναρίχηση γυμνάζονται κυρίως ο κορμός, η πλάτη και τα χέρια.

82bcb729758b01a3b426e9fd607b8145

Που το βρίσκεις: PXP climbing wallWEExtremegym

Zumba Dance

Zumba-Fitness-Class

Τι είναι : Συνδυάζει το χορό με τη γυμναστική κάνοντας ένα mix από λάτιν και hip – hop κινήσεων με αεροβική. Σε μία χορογραφία zumba μπορεί να δεις λίγο από salsa, hip hop και merengue μέχρι samba και flamenco αλλά και πολεμικές τέχνες. Εκτείνεται σε μεγάλο εύρος κινήσεων και χορογραφιών βασιζόμενη στις εναλλαγές ρυθμού και έντασης σε συνδυασμό με την ευχαρίστηση του χορού.

tutoriales-de-zumbaΤι γυμνάζεις : Κατά κύριο λόγο γυμνάζεσαι χωρίς να το καταλάβεις καθώς μοιάζει περισσότερο με ατελείωτες χορευτικές κινήσεις σε καλογραμμένη χορογραφία μουσικού βίντεο. Έχουν γίνει μόνο δύο έρευνες Πανεπιστημίων για την συμβολή της zumba ως μέθοδος εκγύμνασης, ενώ αμφότερες κατέληξαν πως με ένα 40λεπτο περίπου χορού zumba θα κάψετε από 360 μέχρι και 400 συνολικά θερμίδες.

zumba-pop_4000Πού την βρίσκεις : Σχεδόν όλα τα γυμναστήρια και μερικές σχολές χορού έχουν ενσωματώσει προγράμματα zumba dance. Ενδεικτικά στην Θεσσαλονίκη ένας χώρος αφιερωμένος στο zumba dance,  Z Dance .

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα