Ομορφιά

Tα σκήπτρα της κλινικής μεταμόσχευσης μαλλιών εντός και εκτός συνόρων

Ένα δυναμικό success story περνάει εντυπωσιακά ξανά τα σύνορα της χώρας.

Parallaxi
tα-σκήπτρα-της-κλινικής-μεταμόσχευσης-391431
Parallaxi

Η DHI Ιδρύθηκε από τον Κων/νο Γιώτη πριν 48 χρόνια στο Paolo Alto τις Καλιφόρνια. Από τότε μέχρι και σήμερα διέγραψε μία εντυπωσιακή πορεία, που την κατέστησε ένα από τα πιο δυνατά success stories της ελληνικής και παγκόσμιας αγοράς. 

Μπορεί όλα να ξεκίνησαν στην Καλιφόρνια αλλά όταν ο κ. Γιώτης είδε την ευκαιρία στην Ελλάδα όπου δεν υπήρχε καν κάποιο εξειδικευμένο κέντρο για έρευνα, διάγνωση και θεραπεία της τριχόπτωσης επέστρεψε στην πατρίδα του με στόχο να ξεκινήσει από εδώ η μεγάλη πορεία του Group.

Στη συνέχεια, στις αρχές τις δεκαετίας του ’80 και για τα επόμενα 30 χρόνια βρέθηκαν δίπλα του ο γαμπρός του Ντίνος Κοτταρίδης και η αδελφή του Βίκη Κοτταρίδη οι οποίοι διατέλεσαν διευθυντές της κλινικής της Αθήνας και παράλληλα ήταν οι πυλώνες στην ανάπτυξη στην Ελληνική αγορά με απώτερο σκοπό να μπορέσει ο κ. Γιώτης να εστιάσει στην επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρίας στο εξωτερικό.

Έτσι και έγινε, με την DHI σήμερα να πρωτοπορεί στην έρευνα διάγνωση και θεραπεία της τριχόπτωσης εντός και εκτός συνόρων αποτελώντας τη μεγαλύτερη κλινική στον χώρο της αποκατάστασης των παθήσεων του τριχωτού του κεφαλιού παγκοσμίως.

Με αφορμή το άνοιγμα της 69ης κλινικής της στην Ολλανδία, ο κ. Κοτταρίδης Γιώργος, Διευθυντής των κλινικών Θεσσαλονίκης, Σκωτίας και Ολλανδίας απαντάει στις ερωτήσεις μας σχετικά με το Group που με όπλα του την καινοτομία, την κατάρτιση και την υψηλή τεχνολογία, αποτελεί το πιο φωτεινό παράδειγμα ελληνικής επιτυχίας με παγκόσμια εμβέλεια αυτή την στιγμή.

Ποια είναι η παρουσία του Ομίλου εκτός συνόρων;

Αυτή την στιγμή η DHI αποτελεί την μεγαλύτερη κλινική στο χώρο της αποκατάστασης των παθήσεων του τριχωτού σε παγκόσμιο επίπεδο, με παρουσία σε πάνω από 68 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Με κλινικές σε Amsterdam, Γλασκώβη, Λονδίνο, Παρίσι και πολλές άλλες πόλεις, η Ευρώπη είναι η αιχμή του δόρατος στην ανάπτυξη της εταιρίας. Η ζήτηση φυσικά είναι μεγάλη και στην Ασία με πάνω από 20 κλινικές στην Ινδία και την Μέση Ανατολή.

Δεδομένης της δημοφιλίας που χαίρουν γενικότερα οι ιατρικές επιστήμες που αφορούν στην αισθητική, τι είναι αυτό που έκανε την DHI να φέρει “επανάσταση” στο πεδίο της μεταμόσχευσης μαλλιών; 

Μα φυσικά το γεγονός ότι ποτέ δεν είδαμε το αντικείμενο αυτό σαν μια ακόμα πράξη αισθητικής! Εστιάσαμε στο ιατρικό κομμάτι της αποκατάστασης του τριχωτού αλλά και ακόμα περισσότερο στους ψυχολογικούς παράγοντες που επηρεάζουν κατά πολύ στην απώλεια μαλλιών. Η αφοσίωση μας μόνο στην έρευνα, διάγνωση και θεραπεία της τριχόπτωσης είναι αυτό που έφερε την επανάσταση στον χώρο μας.

Ποιο είναι το μυστικό, ή αν θέλετε καλύτερα, το “κλειδί” της επιτυχίας δεδομένης της δύσκολης συγκυριακά στιγμής για την ελληνική επιχειρηματικότητα;

Είναι λίγο κλισέ αλλά μυστικά δεν υπάρχουν για την επιτυχία! Αν μπορούμε να τα θεωρήσουμε «μυστικά», για εμάς είναι η αφοσίωση και η αγάπη για αυτό που κάνουμε. Έχουμε εστιάσει στο πως θα παρέχουμε τις καλύτερες ιατρικές υπηρεσίες σε παγκόσμιο επίπεδο, με επίκεντρο τον ασθενή. Η επιτυχία μας στηρίζεται σε 3 πολύ σημαντικές αρχές μας. Ασφάλεια, Εκπαίδευση και αυστηρά Πρωτόκολλα για όλες μας τις κλινικές.

Ποια χαρακτηριστικά της DHI πιστεύετε πως έπαιξαν βασικό ρόλο στην αγάπη και την προτίμηση που έδειξε και δείχνει το κοινό; Και τι μπορεί να βιώσει – απολαύσει όποιος επισκέπτεται αυτή την στιγμή μία από τις κλινικές σας;  

Βασικό ρόλο σίγουρα έχει παίξει ότι η DHI είναι ο ηγέτης στο χώρο για σχεδόν 50 χρόνια. Το γεγονός ότι μόνο η DHI συνεργάζεται με Πανεπιστήμια στην Ελλάδα και το εξωτερικό για την εκπαίδευση του ιατρικού προσωπικού μας αλλά και για την έρευνα, σίγουρα έχουν κάνει την διαφορά στην συνείδηση όλων αυτών που ψάχνουν το καλύτερο. Ξέρετε στις μέρες μας δεν αρκεί απλά να κάνεις ότι κάνουν οι άλλοι για να είσαι καλός και η DHI οδηγεί τον δρόμο των εξελίξεων ώστε να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι. Οι υπηρεσίες και τα αποτελέσματα που θα βιώσει ένας ασθενής στην DHI είναι μοναδικά!

Ποια είναι τα μεγαλύτερα “όπλα” σας σε σχέση με τον ανταγωνισμό, στην αγορά του εξωτερικού; 

Δυστυχώς όπως και στην Ελλάδα έτσι και στο εξωτερικό οι περισσότερες κλινικές και ιδιώτες ιατροί δεν ασχολούνται καθόλου με την έρευνα και την διάγνωση και συνεπώς μειονεκτούν κατά πολύ σε τεχνικές, εργαλεία, πρωτόκολλα και πολλά άλλα. Σε αυτά η DHI είναι και θα συνεχίσει να είναι πρωτοπόρος και για αυτό έχουμε ένα τεράστιο συγκριτικό πλεονέκτημα με τον ανταγωνισμό σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ποιο είναι το όραμα για την 69η κλινική που ανοίγει στην Ολλανδία; 

Η Ολλανδία είναι μια αγορά την οποία εξετάζουμε προσεκτικά πολύ καιρό και σίγουρα είναι μια πολλά υποσχόμενη αγορά . Η ομάδα μας έχει κάνει σωστή ανάλυση της αγοράς και της δυναμικής που έχει και πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα μπορεί να γίνει μια από τις μεγαλύτερες κλινικές του Group.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδια του Ομίλου; Πόσο ψηλότερα μπορεί να φτάσει -δεδομένης της ήδη μεγάλης επιτυχίας του; 

Η DHI έχει ετοιμάσει ένα πλάνο ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια ξεκινώντας από την Ολλανδία για το 2019 και το οποίο περιλαμβάνει επέκταση των δραστηριοτήτων μας στην Αμερική καθώς και νέες κλινικές σε Ρωσία, Γερμανία, Ισπανία και Ασία. Παράλληλα θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην έρευνα και στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και προϊόντων για την θεραπεία της τριχόπτωσης.

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα