Υγεία

Υπουργείο Υγείας: Υγειονομικά μέτρα πριν από το άνοιγμα των σχολείων στη Θεσσαλία

Tο Υπουργείο Υγείας εξέδωσε με εγκύκλιό του οδηγίες για τον καθαρισμό των σχολικών κτιρίων στη Θεσσαλία και την τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Parallaxi
υπουργείο-υγείας-υγειονομικά-μέτρα-π-1056616
Parallaxi

Εγκύκλιο για τη διενέργεια υγειονομικών ελέγχων και την ασφαλή έναρξη όλων των σχολείων στη Θεσσαλία εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας.

Tο Υπουργείο Υγείας εξέδωσε με εγκύκλιό του οδηγίες για τον καθαρισμό των σχολικών κτιρίων στη Θεσσαλία και την τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Η εγκύκλιος για την έναρξη λειτουργίας όλων των δομών εκπαίδευσης (σχολεία, βρεφονηπιακοί σταθμοί κλπ) στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στις πληγείσες περιοχές από τις πρόσφατες πλημμύρες, αναφέρει μεταξύ άλλων πως πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην καθαριότητα των εξωτερικών και εσωτερικών, όπως προαύλιοι χώροι, τυχόν παιδικές χαρές-παιχνίδια, αίθουσες διδασκαλίας, αποχωρητήρια, αίθουσες διδασκόντων, γυμναστήρια, κυλικεία, τραπεζαρίες, εστιατόρια, κ.λ.π.

Οι διευθύνσεις των εκπαιδευτηρίων πρέπει να μεριμνούν για την γενικότερη τήρηση της καθαριότητας όλων των χώρων, τον ανεφοδιασμό των αποχωρητηρίων με χαρτί, σαπούνι, αντισηπτικό διάλυμα, την τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων, την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων, τον τακτικό και επαρκή αερισμό όλων των χώρων, ούτως ώστε ο σχολικός πληθυσμός να δραστηριοποιείται σε υγιεινό περιβάλλον και να αποφεύγεται η δημιουργία ανθυγιεινών εστιών.

Ιδιαίτερη προσοχή -σημειώνει- πρέπει να δίνεται, επίσης, στα κυλικεία των σχολείων, στις καντίνες (σταθερές), στους αυτόματους πωλητές τροφίμων και ποτών και στους χώρους εστίασης των σχολείων, προκειμένου να διαπιστώνεται η τήρηση των όρων και των προϋποθέσεων των σχετικών Υγειονομικών Διατάξεων και εγκυκλίων.

Κρίνεται σκόπιμο να διεξάγονται Υγειονομικοί έλεγχοι και στις επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών, που λειτουργούν γύρω και σε μικρή απόσταση από τα σχολικά συγκροτήματα.

Τέλος, όπως υπογραμμίζεται στην εγκύκλιο, η Περιφέρεια μεριμνά στις περιπτώσεις όπου το νερό δεν είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση, τα σχολεία/εκπαιδευτικά ιδρύματα να έχουν κλειστές τις βρύσες και να γίνεται διανομή εμφιαλωμένου νερού για τις ανάγκες των παιδιών/μαθητών.

Πηγή: Γιάννα Σουλάκη / iatropedia.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα