Στον Λευκό Πύργο τιμώντας τη Μέρα της Γενοκτονίας των Ποντίων

0
3107

Στις 18:00 μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων με αφορμή τη συμπλήρωση των 98 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Αριστοτέλους και μέσω της Λεωφόρου Νίκης θα κατευθυνθούν στον Λευκό Πύργο όπου θα χορέψουν ενώ θα υπάρχουν εκδηλώσεις πέριξ του Λευκού Πύργου. Εκεί θα πραγματοποιηθεί υποστολή της σημαίας από άγημα Ποντίων και θα ακολουθήσει ομιλία της Κύπριας Ευρωβουλευτού, Ελένης Θεοχάρους.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στις 22.30, με πορεία προς το Τουρκικό Προξενείο.

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, θα στις 18.30 θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Ποντιακού Ελληνισμού, στην πλατεία Αγίας Σοφίας.
Στις 19:00 στην Αγ. Σοφίας θα πραγματοποιήσουν για τον ίδιο λόγο τη δική τους συγκέντρωση μέλη της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας. Στις 22:30 θα πραγματοποιήσουν πορεία με κατάληξη του τουρκικό προξενείο.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Παρασκευή Πατουλίδου σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 21 Μαΐου 2017.

Κατά το φετινό εορτασμό της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουν προγραμματιστεί οι εξής εκδηλώσεις:

α.  Γενικός σημαιοστολισμός  σε ολόκληρη τη Διοικητική Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας από τις 8 το πρωί μέχρι τη δύση του ηλίου της 21ης Μαΐου 2017.

β.  Φωταγώγηση  όλων των  καταστημάτων του δημοσίου, των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 21ης Μαΐου 2017 μέχρι τις πρωινές ώρες της επόμενης ημέρας, σε ολόκληρη τη Διοικητική Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας.

γ. Ομιλίες –εκδηλώσεις σε όλα τα σχολεία της Περιφέρειας για τα δραματικά γεγονότα του διωγμού του Ποντιακού Ελληνισμού.

  1. Ειδικότερα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

– Ομιλίες και εκδηλώσεις σε ημέρα και ώρα που θα καθορισθούν από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Κυριακή 21 Μαΐου 2017

10.00 π.μ.:  Επιμνημόσυνη Δέηση  στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας

Ομιλία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα

11.00 π.μ.: Τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού (πλατεία Αγίας Σοφίας) από τους κ.κ.:

Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, Στρατηγό Διοικητή του Γ΄Σώματος Στρατού, Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Εκπροσώπους Ποντιακών Ομοσπονδιών και Παλιννοστούντων, καθώς και όποιον Εκπρόσωπο Νομικού Προσώπου επιθυμεί να τιμήσει την εκδήλωση για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

  1. Εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 21 Μαΐου 2017 και στις έδρες των υπόλοιπων Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων θα εκδοθεί με μέριμνα της κάθε Περιφερειακής Ενότητας, σε συνεργασία με τα Ποντιακά Σωματεία και τους οικείους Δήμους και θα περιλαμβάνει επίσημη επιμνημόσυνη δέηση, ομιλία του οικείου Αντιπεριφερειάρχη που θα εκφωνηθεί μετά το τέλος της επιμνημόσυνης δέησης, τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές, τα Ποντιακά Σωματεία και από όποιο Νομικό Πρόσωπο επιθυμεί να τιμήσει την ημέρα μνήμης, όπως ειδικότερα ορίζεται στα άρθρα 2 και 3 του Π.Δ. 99/1994 και στις ισχύουσες διατάξεις περί προβαδίσματος.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ