Θεσσαλονίκη: Ένα σεμινάριο για παιδιά πέραν των συνηθισμένων

0
1522

σεμινάριο για παιδιά κεντρική

Η εικαστικός Κωνσταντίνα Μαραγκού ετοιμάζεται να στήσει ένα διήμερο σεμινάριο για παιδιά, πέραν των συνηθισμένων. Δεν μιλάμε για χειροτεχνίες και απλά παιχνίδια αλλά για μία σύζευξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που φέρουν μαζί τους οι Τέχνες της. Έτσι, με την υποστήριξη αλλά και την ανάλογη εμπειρία της σχολής Καφαντάρη, στις 13/5 ώρα 6.30-8 στην Μελενίκου, θα λάβει χώρα το “Βήματα Μέσα στο Χρώμα“.

Το σεμινάριο θα περιέχει εργαστήρια για τα παιδιά, μαθήματα καλλιτεχνικής εκπαίδευσης και διαδραστικές παραστάσεις. Σκοπός του είναι να διερευνηθεί η σχέση μεταξύ χορού και της ζωγραφικής. Την επιμέλεια -διδασκαλία έχει η Μαραγκού Κωνσταντίνα μαζί με την οποία τα παιδιά θα εξερευνήσουν μια διαφορετική σύνδεση αυτών των δύο εννοιών η οποία είναι σχετική με τον πειραματισμό, την ανακάλυψη και την έκπληξη.

Πώς η κίνηση συναντάει την ζωγραφική και τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να πειραματιστούν σε ένα συνδυασμό από τέχνες.

Ο συνδυασμός αυτός βοηθά στην διεύρυνση του τρόπου σκέψης και αντίληψης των έργων τέχνης, της performance και των συναισθημάτων. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της εμπλοκής της ζωγραφικής με την κίνηση και την μουσική. Πρόκειται για δραστηριότητες οι οποίες λειτουργούν συνδυαστικά ακόμα και από τον κλάδο της επιστήμης της ψυχολογίας.

Ένας καινούργιος πειραματισμός για το παιδί χωρίς όρια και με μεγάλη ελευθερία για να εξερευνήσει και να διασκεδάσει με όλους τους τομείς της τέχνης μέσα από το παιχνίδι και τα βήματα κίνησης μέσα στο χρώμα. Βασικός στόχος είναι από μικρή ηλικία το παιδί να έρθει σε επαφή με τις τέχνες, μέσα από την ελευθέρια έκφρασης να τις γνωρίσει και να επηρεαστεί από τα καινούργια ερεθίσματα που θα νιώσει.

σεμινάριο για παιδιά 3

Ενδεικτικά τα παιδιά, θα έχουν την δυνατότητα να ξαπλώνουν για παράδειγμα πάνω σε χαρτί, με διαφορετική στάση το καθένα τους και η εικαστικός θα σχεδιάζει το περίγραμμά τους. Ανά σημεία θα ενώνονται και θα δημιουργούνται κουκκίδες τις οποίες αργότερα θα ζωγραφίσουν όλοι μαζί ενώ τέλος σε αυτά τα σημεία θα πρέπει να πατάνε με τα πέλματά τους προκειμένου να χορεύουν σύμφωνα με την μουσική που ακούν.

Ένα άλλο παράδειγμα θέλει το κάθε παιδί να πρέπει να κάνει μια κίνηση και γρήγορα να ξαπλώσει και να τη ζωγραφίσει, στη συνέχεια υπάρχει και η έννοια του κύκλου και του χοροπηδητού όπου τα παιδιά θα κινούνται σε κύκλο με ρυθμούς μέσα και έξω από αυτόν, σχεδιάζουν την κυκλική γραμμή γύρω τους δίνοντας την κιμωλία ο ένας στο άλλον.

“Αυτό που προσωπικά έχω διαπιστώσει μέσω της ενασχόλησης μου με την εκπαίδευση παιδιών στα εικαστικά είναι ότι σημασία έχει η δράση και όχι αναγκαστικά η διαδικασία/ αποτέλεσμα, έτσι αυτό που προσπαθώ να περάσω σε μικρές ηλικίες από 2.5-4 και από 4-8 είναι η ελεύθερη έκφραση και η ομαδικότητα μέσα απο διαδραστικά παιχνίδια και την ελευθερία της γραμμής.” Κωνσταντίνα Μαραγκού

σεμινάριο για παιδιά 4

 

Κόστος συμμετοχής: 

Για παιδιά ηλικίας 6 ετών και άνω: 5 ευρώ
Για παιδιά ηλικίας 2-6 και 1 συνοδό: 10 ευρώ

Για το σεμινάριο δεν χρειάζεται κάποιος εξοπλισμός και μέχρι τις 12 Μαϊου 2017 μπορούν να γίνονται τηλεφωνικά κρατήσεις στα τηλέφωνα των σχολών Καφαντάρη (Κ. Μελενίκου: 2310263147).

*Σάββατο 13 Μαΐου (Κ. Μελενίκου 43, Περιοχή Ροτόντα), 18.30-20.00

Η parallaxi γνωρίζει τη Θεσσαλονίκη καλύτερα. Αν θέλεις να ενημερώνεσαι για όλα τα θέματα που αφορούν την πόλη απλά κάνε like εδώ.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ