Oι “Θεατρικοί Βηματισμοί” μας οδηγούν στα ανατολικά

0
400

Μια στοχευμένη ενέργεια καλλιτεχνικής αποκέντρωσης, ένας “θεατρικός βηματισμός” προς τα ανατολικά επιχειρείται στα πλαίσια των θεατρικών κύκλων East End, του Δήμου Καλαμαριάς με μια προσπάθεια μεταφοράς της θεατρικής σκηνής της πόλης από το κέντρο, ανατολικότερα στην Καλαμαριά. 

Taken by Beatrice Murch (blmurch)Ο θεσμός του East End, κάθε χρόνο τέτοια εποχή αναδεικνύει την Καλαμαριά πρωταγωνίστρια σε μια θεατρική γιορτή σ ένα θέατρο, το θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» ιδανικό χώρο υλοποίησης μιας τόσο φιλόδοξης προσπάθειας μα συνάμα και όμορφης προσπάθειας.

Ένας απο τους κύριους στόχους της εκδήλωσης είναι η κοινωνικοποιήση στα πλαίσια του θέατρου αλλά και εκτός αυτού, όπως τονίζεται και στην σχετική ανακοίνωση, “Θέατρο σημαίνει γνωριζόμαστε και εμείς αυτές τις 15 ημέρες περίπου, 15 ημέρες γεμάτες καλές θεατρικές παραστάσεις, αυτό θα επιδιώξουμε”.

Οι θεατρικές παραστάσεις ξεκινούν την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθούν την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου. Στα πλαίσια του φεστιβάλ θα παρουσιαστούν οι παραστάσεις: “La cocinera”, “Faith”, “Mετά την Βάρκιζα”, “Οι αταίριαστοι”, Μαγνητοσκοπημένη προβολή της παράστασης “Μένγκελε”, “Το αμάρτημα της μητρός μου”, “Στουρνάρα και Πατησίων Γωνία”.

Πέμπτη 2 & Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, Ώρα: 21.00

lacocinera2“La cocinera” σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Παπαδόπουλου με τους:  Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Μπάμπη Χατζιδάκη, Μίλτο Σαμαρά, Μαρία Δερεμπέ, Δώρα Θωμοπούλου. Η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου πρωταγωνιστεί σε ένα έργο για την ιστορία της Κούβας μετά την Επανάσταση μέσα από τον αγώνα μιας γυναίκας. 

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, Ώρα: 21.00 & Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, Ώρα: 19.00

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Faith” σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη με τους Ζέτα Δούκα και Παναγιώτη Μπουγιούρη. Το  πρωτοποριακό για την εποχή του έργο της Kate Robin σε απόδοση και σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη, έρχεται για να μας αποδείξει ότι όλα είναι δυνατά στην αγάπη και τον έρωτα!

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, Ώρα: 21.00

metathnbarkiza“Μετά την Βάρκιζα” της Σοφίας Αδαμίδου με τους Θεοδώρα Σιάρκου, Τσαμπίκα Φεσάκη, Ειρήνη Πολυδώρου, Μάνο Κωστή, Σάββα Πογιατζή, Κωστή Σαββιδάκη. Λίγο πριν ξεσπάσει επίσημα ο εμφύλιος πόλεμος, μια μάνα-χήρα, βρίσκεται αντιμέτωπη με τις διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις των δυο γιών της. Προσπαθεί να συμφιλιώσει τα παιδιά της, τους συστήνει ουδετερότητα, παροτρύνει τον μεγάλο γιό να υπογράψει Δήλωση για να μην τον κυνηγούν, παρακαλεί τον μικρό να δεχθεί τις διαφορετικές ιδέες του αδελφού του, ενώ συμβουλεύει τη μικρή της κόρη να μην ανακατεύεται.

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, Ώρα: 21.00

atairiastoi“Οι αταίριαστοι” σε σκηνοθεσία του Μιχάλη Μητρούση με αφηγητή τον Μιχάλη Μητρούση και τους Μαρία Φραγιουδάκη και Γιώργο Μπόγο. Η μουσικοθεατρική ομάδα «Μιούζικαλ Τσέπης» του Μιχάλη Μητρούση παρουσιάζει την παράσταση: «Μαίριλυν – Μίλλερ: οι αταίριαστοι» οπού θα συγκινηθείτε, θα μάθετε τα πάντα (σχεδόν!) για τη μικρή Νόρμα-Τζην (κατά κόσμον Μαίριλυν Μονρό) και την σχέση της με τον τεράστιο συγγραφέα Άρθουρ Μίλλερ. 

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, Ώρα: 20.00

mengkeleΜαγνητοσκοπημένη προβολή της παράστασης Μένγκελε” του Θανάση Τριαρίδη με τους Λάζαρο Γεωργακόπουλο και Μυρτώ Αλικάκη. Ακολουθεί συζήτηση με τον συγγραφέα της παράστασης Θανάση Τριαρίδη. 

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, Ώρα: 21.00

αμαρτημα“Το αμάρτημα της μητρός μου” του Γ. Βιζυηνού σε σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη με την Αγάπη Μανουρά και τον Θεμιστοκλή Καρποδίνη. «Το Αμάρτημα της Μητρός μου» του Γεωργίου Βιζυηνού είναι ένα από τα αριστουργηματικά διηγήματα της ελληνικής πεζογραφίας κι ένα σπάνιο κείμενο για την παγκόσμια λογοτεχνία, από το οποίο εμπνεύστηκε για ακόμα μια φορά ο ταλαντούχος Δήμος Αβδελιώδης. Tο έργο αυτό του Βιζυηνού, έχει τη δομή ενός αρχαίου δράματος, εμπλουτισμένου με τα πρώιμα ψυχαναλυτικά στοιχεία που αφομοίωσε κατά τη διάρκεια των σπουδών του στη Γοτίγγη της Γερμανίας και ενσωμάτωσε δημιουργικά στο έργο του, xωρίς να χάνει καθόλου τον γειωμένο λαïκό χαρακτήρα του .

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, Ώρα: 21.00

στουρναρα“Στουρνάρα & Πατησίων γωνία” σε σκηνοθεσία του Θοδωρή Γκώνη και μουσική επί σκηνής του Γιώργου Ανδρέου. Με τις Γιώτα Νέγκα, Ελένη Κοκκίδου, Κορίνα Λεγάκη και Μυρτώ Γκώνη. Ο Θοδωρής Γκόνης (ένας Νότιος που θητεύει στο Βορρά) κι ο Γιώργος Ανδρέου (ένας Βόρειος που θητεύει στο Νότο) διατηρούν εδώ και χρόνια συνομιλία (δημόσια κι ιδιωτική) με καρπούς κείμενα, στίχους και μουσικές. Αποφάσισαν λοιπόν (επειδή το καλάθι βάρυνε) να δεχτούν μια πρόταση της Μαργαρίτας Μυτιληναίου και να παρουσιάσουν ένα χορταστικό κομμάτι από την κοινή τους δημιουργική παραγωγή.

*Τιμές εισιτηρίων παραστάσεων: 13 ευρώ γενική είσοδος, 10 ευρώ φοιτητικό- ανέργων, Δωρεάν είσοδος σε Α.Μ.Ε.Α, Προπώληση εισιτηρίων: Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», Τ. 2310458591, Πληροφορίες- Κρατήσεις : Αρβανιτίδου Χρύσα, Τ. 2310-257218

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ