Ελλάδα

O Γιάννης Μπουτάρης και η Victoria Hislop Επίτιμοι Διδάκτορες του Πανεπιστημίου του Sheffield στη Θεσσαλονίκη

Ευχαρίστησαν ο καθένας με την σειρά του το πανεπιστήμιο για αυτή τη μεγάλη τιμή.

Parallaxi
o-γιάννης-μπουτάρης-και-η-victoria-hislop-επίτιμοι-δ-384111
Parallaxi

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκε η μεγαλοπρεπής Τελετή Αποφοίτησης του Διεθνούς Τμήματος του Πανεπιστημίου του Sheffield CITY College το Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2018, στο κατάμεστο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Στα πλαίσια της Τελετής ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης και η βρετανίδα συγγραφέας κα Victoria Hislop αναγορεύθηκαν Επίτιμοι Διδάκτορες του Πανεπιστημίου του Sheffield, κι ευχαρίστησαν ο καθένας με την σειρά του το πανεπιστήμιο για αυτή τη μεγάλη τιμή.

Στον σύντομο λόγο του, ο κ. Μπουτάρης απευθυνόμενος στους αποφοίτους μίλησε για την αξία της αλήθειας και τους παρότρυνε να είναι αληθινοί σε οτιδήποτε κάνουν λέγοντας: «Στην ζωή μου έχω μία βασική αρχή, αυτή της αλήθειας. Ό,τι λέω κι ό,τι κάνω πρέπει να είναι αληθινό. Η αλήθεια καμιά φορά πληγώνει. Στα 76 χρόνια της περιπετειώδους ζωής η εμπειρία μου έχει δείξει – πολλές φορές με επίπονο τρόπο- ότι το να λέω την αλήθεια στον εαυτό μου και στους άλλους πάντα ανταμείβει.» Στην συνέχεια προέτρεψε τους αποφοίτους να μην σταματήσουν ποτέ να ονειρεύονται: «Χωρίς όνειρα γίνεσαι μόνο μία μηχανή. Και οι άνθρωποι δεν είναι μηχανές.»

Ανεβαίνοντας στο βήμα μετά την απονομή της, η φιλέλληνας συγγραφέας Victoria Hislop, γνωστή για το βιβλίο της ‘Το Νησί’, μίλησε για την ιδιαίτερη αγάπη που τρέφει προς την πόλη της Θεσσαλονίκης και για το πώς αυτή αποτελεί για μία ιδιαίτερη έμπνευση για το συγγραφικό της έργο.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το βρετανικό τελετουργικό της αποφοίτησης του Πανεπιστημίου του Sheffield. Απόφοιτοι των προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών προγραμμάτων του Διεθνούς Τμήματος CITY College από την Ελλάδα και το εξωτερικό παρέλασαν στη σκηνή του Μεγάρου και παρέλαβαν τα πτυχία τους, χειροκροτούμενοι από τους 1.500 περίπου καλεσμένους της εκδήλωσης. Ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου του Sheffield, Professor Wyn Morgan απένειμε τους πτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους στους αποφοίτους ενώπιον της Αναπληρώτριας Πρυτάνεως Professor Gill Valentine. Τον Αντιπρύτανη του βρετανικού πανεπιστημίου συνόδευαν κι άλλα μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού που συμμετείχαν στην τελετή.

Στη αρχή της εκδήλωσης τον λόγο πήρε η Βρετανίδα Πρέσβης στην Ελλάδα κυρία Kate Smith, η οποία ανέφερε ότι η πόλη της Θεσσαλονίκης είναι ένας σημαντικός εκπαιδευτικός προορισμός κι ότι το Πανεπιστήμιο του Sheffield, μέσω του Διεθνούς του Τμήματος CITY College που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη, ενισχύει τους δεσμούς της Βρετανίας και της Ελλάδας και την προώθηση της αριστείας στην ανώτατη εκπαίδευση.

Την εντυπωσιακή τελετή τίμησαν με την παρουσία τους οι οικογένειες και οι φίλοι των αποφοίτων, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων της Θεσσαλονίκης και των γειτονικών χωρών, διακεκριμένες προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό, ακαδημαϊκό και πολιτικό κόσμο και πλήθος φίλων του Κολεγίου μεταξύ των οποίων: η Βρετανίδα Πρέσβης στην Αθήνα, κα Kate Smith, η κα Μαρία Τσακάλη, Επίτιμη Πρόξενος της Βρετανίας στη Θεσσαλονίκη, η κα Καλυψώ Γούλα, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Θεσσαλονίκης, o κ. Σπύρος Πέγκας, Αντιδήμαρχος Τουρισμού & Διεθνών Σχέσεων, η κα Άννα Αγγελίδου, Αντιδήμαρχος Οικονομικών, ο Δρ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Δρ Enver Hoxhaj, Αναπληρωτής Πρωθυπουργός του Κοσόβου, ο κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Βουλευτής, ο κ. Ιωάννης Σαρίδης, Βουλευτής, ο κ. Παναγιώτης Xασάπης, Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΘ, o κ. Doncho Barbalov, Αντιδήμαρχος Οικονομικών στο Δήμο Σόφιας και πολλοί άλλοι.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα