Ελλάδα

Το κρητικό κρασί πέταξε για Νέα Υόρκη!

Στη Νέα Υόρκη το Δίκτυο Οινοποιών του νησιού για την προώθηση του κρητικού κρασιού.

Parallaxi
το-κρητικό-κρασί-πέταξε-για-νέα-υόρκη-208130
Parallaxi

Για πέμπτη διαδοχική χρονιά, το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης -Wines of Crete- βρέθηκε στη Νέα Υόρκη για μια ακόμη προωθητική δράση του κρητικού κρασιού.

Κατά τη διάρκειά της διοργανώθηκε ένα εκπαιδευτικό Master class για το κρητικό κρασί και η όλη παρουσίαση του κρητικού αμπελώνα και της γευσιγνωσίας απευθυνόταν αποκλειστικά σε εισαγωγείς, επαγγελματίες του είδους και δημοσιογράφους οίνου. Συγχρηματοδοτήθηκε από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους με σκοπό, τη γνωριμία επαγγελματιών του οίνου με τα κρασιά του νησιού που φέρουν τις ενδείξεις ΠΟΠ και ΠΓΕ αλλά και προέρχονται από τις αυτόχθονες ποικιλίες σταφυλιών της Κρήτης.

Η παρουσίαση για τον κρητικό αμπελώνα, όπως ανέφερε το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης έγινε στο εστιατόριο «The Redbury», από τον δημοσιογράφο οίνου Levi Dalton. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πάνω από 100 άτομα, από το χώρο της εισαγωγής, εμπορίας και διακίνησης, εστιάτορες, sommeliers και master sommeliers, δημοσιογράφοι από σημαντικά περιοδικά οίνου όπως το «Wine Enthusiast», καθώς και bloggers. Εκεί επίσης παραβρέθηκε το στέλεχος του γενικού προξενείου Νέας Υόρκης της Ελλάδας, Γεώργιος Μιχαηλίδης.

«Συνεχίζοντας τον στρατηγικό σχεδιασμό για την προώθηση του Κρητικού Αμπελώνα μέσα από προγράμματα συγχρηματοδότησης, οι οινοποιοί της Κρήτης μένουν πιστοί στο ετήσιο ραντεβού στη Νέα Υόρκη, διατηρώντας τις παλιές συνεργασίες και αναπτύσσοντας νέες κάθε χρόνο. Αυτό, μάλιστα δείχνει και η σταθερή αύξηση των εξαγωγών στις ΗΠΑ και η αύξηση της αναγνωρισιμότητας του Κρητικού Αμπελώνα σε επαγγελματίες του χώρου» τονίζει χαρακτηριστικά το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Επίσης: Το κρασί στις πηγές του και Κρασί και Ελλάδα.Τα πολλά πρόσωπα μιας παθιασμένης σχέσης!

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα