Ελλάδα

Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στη Χαλκιδική

Τώρα σε εξέλιξη...

Parallaxi
σε-εξέλιξη-μεγάλη-πυρκαγιά-στη-χαλκιδ-219827
Parallaxi

Σε εξέλιξη είναι αγροτοδασική φωτιά στην περιοχή Μόλα Καλύβα, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 2.30 μετά το μεσημέρι, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Όπως έγινε γνωστό, αυτή τη στιγμή επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 22 οχήματα, όπως επίσης 17 άτομο πεζοπόρο τμήμα και εθελοντές. Στο σημείο αναμένεται να επιχειρήσουν από αέρος ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο.

Το έργο της πυρόσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Μεγάλη χαρακτήρισε στη φωτιά στην περιοχή της Μόλα Καλύβα, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Κασσάνδρας, Βασίλειος Κυρίτσης, ο οποίος είναι καθοδόν προς την περιοχή.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Η φωτιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις λόγω και των ισχυρών ανέμων που επικρατούν στην περιοχή, κατακαίγοντας δασική έκταση. Το μέτωπο της φωτιάς κινείται προς το Κασσανδρινό και τη Νέα Σκιώνη, ενώ οι φλόγες φαίνεται να πλησιάζουν σε αυλές σπιτιών.

Οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς. Επί τόπου επιχειρούν δεκάδες πυροσβέστες και εθελοντές, την ώρα που από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο κι ένα «Καναντέρ». Εξάλλου, χωματουργικά μηχανήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης βρίσκονται ή κατευθύνονται προς στην περιοχή συνδράμοντας το έργο της πυρόσβεσης.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα