Ελλάδα

Το ιστορικό μπαρ που κατέρρευσε στην Κω με τραγικό απολογισμό

Ένα ιστορικό μπαρ της Κω ήταν το σημείο που έχασαν τη ζωή τους 2 άνθρωποι και τραυματίστηκαν σοβαρά 7 άτομα και πολλοί άλλο ελαφρότερα.

Parallaxi
το-ιστορικό-μπαρ-που-κατέρρευσε-στην-κ-216024
Parallaxi
Εικόνα: Κώστας Αλεξίου – WHITE CORNER bar

Ο πάνω όροφος του μπαρ White Corner ήταν κλειστός αλλά όχι και το ισόγειο όπου βρέθηκαν οι άτυχοι νεκροί και τραυματίες. Πολλοί τραυματίστηκαν επίσης στον εξωτερικό χώρο όπου έπεσαν υλικά, οι περισσότεροι ελαφρά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες συνολικά 90 άτομα μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία του νησιού ελαφρά τραυματισμένα, στα 75 παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν.

Εικόνα: Δήμος Ζαμαγιάς

Το bar βρίσκεται στον κεντρικότερο δρόμο της Κω όπου όλα τα καταστήματα ανήκουν στον χώρο της εστίασης είτε ως μπαρ καφέ είτε ως εστιατόρια. Το συγκεκριμένο είναι το μόνο που κατέρρευσε προφανώς λόγω παλαιότητας. Ερωτήματα τίθενται για το αν έχουν ελεγχθεί τα παλαιά κτίρια της πόλης ως προς τα στατικά τους.

Εικόνα: Κώστας Αλεξίου
Εικόνα: Κώστας Αλεξίου

Ένα από τα πιο διάσημα μπαρ του Αιγαίου, τις τελευταίες δεκαετίες, συντρόφευσε ντόπιους και ξένους στις καλοκαιρινές διακοπές τους. Σε αυτό εργάστηκαν άλλωστε και δεκάδες παιδιά από διάφορα μέρη του κόσμου που μοιράστηκαν τις αναμνήσεις τους με λόγια και εικόνες.

Εικόνα: Κώστας Αλεξίου

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα