Διεθνή

Το πάρτι του Ζάεφ για την ένταξη στο ΝΑΤΟ

Χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν σε 15 πόλεις, όπου η κυβέρνηση έστησε "φιέστα".

Parallaxi
το-πάρτι-του-ζάεφ-για-την-ένταξη-στο-νατ-342617
Parallaxi

Μεγάλο πάρτι στήθηκε χθες στην πΓΔΜ με αφορμή την την πρόσκληση της έναρξης των ενταξιακών συζητήσεων των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν σε 15 πόλεις της χώρας προκειμένου να γιορτάσουν για όσα συζητήθηκαν αυτήν την εβδομάδα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ. «Η Μακεδονία δεν χρειάζεται γιορτές αλλά μία απολογία από την κυβέρνηση για τη συνθηκολόγηση», ανέφερε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE.

Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι “Η χώρα έχει λόγο να γιορτάζει”. Αναλυτικότερα ο ίδιος είπε: Είχαμε μεγάλα γεγονότα. Πετύχαμε τους κοινούς στρατηγικούς στόχους μας, τα κοινά μας όνειρα και τις ελπίδες μας. Σήμερα οι δυνάμεις που μας χωρίζουν δεν είναι τόσο ισχυρές όσο οι δυνάμεις που μας ενώνουν, για τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και την πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ. Αυτές οι δυνάμεις ανοίγουν το μέλλον μας. Ο κάθε πολίτης ανεξάρτητα αποφασίζει τη θέση του. Καλώ εσάς, αλλά και την αντιπολίτευση: ας διαλέξουμε το μέλλον της “Μακεδονίας”. Το κοινό μας μέλλον. Ας σταματήσουμε τα μίση”.

Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι οι συναυλίες του Σαββάτου είναι μια πρόσκληση ενότητας, παρά τις πολιτικές διαφορές που υπάρχουν.

Δείτε τις φωτογραφίες που ανήρτησε ο ίδιος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα