To πιο ενδιαφέρον Ασιατικό φαγητό της Αθήνας

0
466

_DSC9128

Το εμβληματικό νεοκλασικό της οδού Δηληγιάννη 54 στο Κεφαλάρι, ένα ιδανικό το σπίτι για να στηθεί ένα περιβάλλον αυθεντικού ασιατικού  σκηνικού, είναι το σπίτι του Oozora. Σε υποδέχεται με έναν εξαιρετικό δάσος μπαμπού που φέρνει στο νου εκείνο του Κυότο.

_DSC9145-Edit

_DSC9159 (2)

Το μπαμπού άλλωστε κυριαρχεί και εντός που μαζί με το μετάξι και το χαρτί, τα μάρμαρα, τον εντυπωσιακό όνυχα και τα πετρώματα που χρησιμοποιούνται σε επιλεγμένα σημεία του χώρου, συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό.

Στην πραγματικότητα δεν είναι μόνο ένα εστιατόριο αλλά  ένας πολύ-χώρος εστίασης, ψυχαγωγίας και διασκέδασης υψηλού επιπέδου. Η καρδιά του είναι το εστιατόριο του “Oozora the Restaurant”, και πλαισιώνεται από το μπαρ “Oozora the Bar”, τη διάσημη αυλή του “Oozora the Garden”, ενώ στον επάνω όροφο άνοιξε ένα υπέροχο Club – το Club 54. Το όνομα του στα γιαπωνέζικα παραπέμπει στον ουρανό και τον παράδεισο.

_DSC7884

Η κουζίνα του Oozora φέρει την υπογραφή του πολυβραβευμένου Chef Γιώργου Βενιέρη και θα είναι μια αυθεντική ασιατική εμπειρία (Asiatique). Οι κουζίνες της Ασίας, οι γεύσεις, τα αρώματα, αυτό το εκρηκτικό μείγμα των σπουδαίων πολιτισμών της, θα εκφράζονται μέσα από τα πιάτα του chef  ο οποίος συνοψίζει τη φιλοσοφία του στα εξής:

”Όταν στο γουοκ σοτάρεις ταξίδια δεκαπέντε χρόνων στην Ασία, μαζί με δεκάδες αγορές , υπαίθρια μικρά εστιατόρια , τροπικά υλικά και πάθος για την μαγειρική , το αποτέλεσμα είναι μια καινούργια υβριδική κουζίνα εμπειριών που δύσκολα μεταφράζεται .

Το ότι ένας Ιάπωνας δεν μπορεί να συνομιλήσει με έναν Ταϊλανδό στην ίδια γλώσσα δεν σημαίνει ότι ένα μπολ αχνιστά edamame δεν μπορούν να συνομιλήσουν με ένα διακριτικό chilly paste , όπως επίσης μια καλοδουλεμένη σάλτσα φυστικοβούτυρου κάνεις δεν φαντάζεται ότι μπορεί να αγκαλιάσει με τρυφερότητα ένα φρέσκο dumpling γαρίδας από το Σετσουάν . Η μαγεία μεγαλώνει όταν ανάμεσα στα εντυπωσιακά maki rolls με σολομό συναντάς βιετναμέζικα ρολλάκια (nem) με μαριναρισμένα σε γλυκιά σόγια χοιρινό ή όταν οι φίνες ιαπωνικές τεμπούρες αφήνουν χώρο σε crab cakes με μπόλικο κόλιανδρο.”

_DSC7376 _DSC2801-Edit

Και είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πως οι σκέψεις γίνονται πράξη με ένα μοναδικό τρόπο. Μια κάρτα που φλερτάρει με πολλές περιοχές της Ασίας εναρμονισμένα από ένα μαέστρο της κουζίνας που βρίσκεται σε ένα απίστευτο κρεσέντο. Από το ασιατικό streed food των Μητροπόλεων της Άπω ανατολής στην σπιτική ασιατική κουζίνα των αυτοκρατόρων και τις fusion εμμονές του σεφ που απογειώνουν το αποτέλεσμα.

_DSC6969 _DSC6997-Edit

Η περιπέτεια του ουρανίσκου σε αυτό το γευστικό ταξίδι συμπεριλαμβάνει σταθμούς που θα θυμάστε για καιρό και ξανασυστήνει κουλτούρες που αξίζει να γνωρίσεις. Δοκιμάσαμε επική tempura με τόνο και καβούρι, απίθανα niji maki rolls, μια συλλογή nigiri από λαυράκι, σολωμό, akami και hamachi, ένα αληθινά grispy kalamari, το μοναδικό tuna tataki, τα μύδια με το κάρι, τα σπαράγκια σολωμού, λαβράκι usuzukuri με σος ponzu και τρούφας.

_DSC7284 _DSC7341

Τα κοκτέιλ που λανσάρει φέτος είναι πραγματικά κάτι καινούργιο στο χώρο του signature drinking από το Σπύρο Κερκύρα.

_DSC7365 _DSC7413-Edit-Edit

Είναι μια αληθινή εμπειρία το Oozora στο Κεφαλάρι. Ένα από κείνα τα πράγματα που σου συμβαίνουν και χαίρεσαι που η γαστρονομία στην Ελλάδα περπατά θριαμβευτικά πια στο μέλλον. Η Ασία σε όλο το μεγαλείο της.

_DSC7623 IMG_2054-Edit

*Δηληγιάννη 54, τηλ 21 0801 8515, www.oozora.gr και στο fb 

Find us on Facebook
Shares

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ