Το πιο αναπάντεχο αίθριο μερικά μέτρα κάτω από τη γη στην Τσιμισκή!

3
14887

 

FullSizeRender (86)

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι μερικά μέτρα κάτω από τη γη της οδού Τσιμισκή μπορεί να κρύβεται ένα από τα πιο ενδιαφέροντα νέα-παλιά σημεία της πόλης;

Στα έγκατα λοιπόν του πιο πολυσύχναστου δρόμου της πόλης, στον υπόγειο χώρο που ήρθε να προστεθεί στο καφέ του Toms της στοάς Πελοσώφ κρύβεται το πιο εντυπωσιακό νέο μυστικό της πόλης.

Το υπόγειο της στοάς ανακαινίστηκε και διακοσμήθηκε στη φιλοσοφία του TOMS, με τη βοήθεια σπουδαίων αρχιτεκτόνων, των FORMrelated Studio και τη συμβολή στο φωτισμό των 157+173 designers.

Το αποτέλεσμα του εσωτερικού χώρου του υπογείου το είχαμε ήδη απολαύσει τους προηγούμενους μήνες. Με κάθε τρόπο. Έγινε σημείο συνάντησης για φίλους, τόπος δουλειάς για όσους θέλουν να εργαστούν με τον υπολογιστή, τόπος ανάγνωσης!

FullSizeRender (87)

Με σεβασμό στην ιστορία του κτιρίου και των αρχικών υλικών του, προσθέτει το στοιχείο της έκπληξης με το πως αξιοποιεί τώρα πια και το αίθριο δημιουργώντας ένα μυστικό κήπο στη μέση της Τσιμισκή.

Τα κύρια στοιχεία του κτηρίου, η στοά και το αίθριο, ζωντανεύουν με φώτα και με το πράσινο για να δημιουργήσουν μια νέα “πλατεία” στον ιστό της πόλης. Ο χώρος είναι δυναμικός, συνεχώς εξελίσσεται και διαμορφώνεται ανάλογα με τα events που φιλοξενούνται ενώ ο επισκέπτης νιώθει ελεύθερος να τον ανακαλύψει.

FullSizeRender_1 Το TOMS FLAGSHIP STORE & CAFE βρίσκεται στο ισόγειο του Διατηρητέου κτηρίου γνωστό και ως Παλιό Ταχυδρομείο στο Ιστορικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η ιδιαιτερότητά του έγκειται στο ότι η εμπειρία της αγοράς για έναν επισκέπτη εμπλουτίζεται και ολοκληρώνεται με την εμπειρία του café, στον ίδιο χώρο, σε απόλυτη αρμονία.

 

FullSizeRender_3 Στο χώρο του καφέ και του εστιατορίου του υπογείου ένα νέο εντυπωσιακό μενού γεμάτο από εξαιρετικές σαλάτες, φιλέτα, τόνο, σιουφιχτά μακαρόνια από την Κρήτη και πολλές άλλες εκπλήξεις ετοιμάζονται και θα προσφέρονται από τις 22 Ιουνίου σε ένα χώρο που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτε αντίστοιχους που θαυμάζεις στη νέα Υόρκη ή το Λονδίνο.

Κατέβα τα σκαλιά του πιο αναπάντεχου υπογείου της πόλης και βγες στον κήπο. Δεν θα το πιστεύεις αυτό που θα δεις!

FullSizeRender_6 FullSizeRender_5

FullSizeRender (89)

Τσιμισκή 22, 231 023 4222, ανοικτό μέχρι τη 1 το πρωί.

 

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ας μην τα αναγάγουμε όλα σε υπέροχα, πρωτοποριακά κλπ. Έχω πάει και είναι η απόλυτη μιζέρια, σε απόσταση λίγων μέτρων έχω είτε την ανοιχτωσιά της Αριστοτέλους είτε την πανέρμορφη θέα του Θερμαϊκού. Είναι δυνατόν να πάω στην υπόγα με δίχτυ πάνω από το κεφάλι για τις κουτσουλιές από τα περιστέρια?? Δεν έκαναν καν τον κόπο να βάψουν τις υγρασίες στον τοίχο, εκτός αν και αυτό θεωρείται εναλλακτικό…

  2. Δεν έχω πάει,οπότε η άποψη μου προκύπτει από το φωτορεπορτάζ.Ο επιχειρηματίας του χώρου ,θέλοντας να αξιοποιήσει και την τελευταία ευκαιρία από την οποία μπορεί να τα πάρει ,δημιούργησε έναν χώρο…στον οποίο θα πάνε όλοι οι …ψαγμένοι και θα τον αναγάγουν με οποιονδήποτε τρόπο σε must πρόταση.Στις επιλογές μας επαφίεται αν αυτό γίνει αποδεκτό ή μη.Η πόλη μας έχει πανέμορφες γωνιές και επιλογές,δεν νομίζώ λοιπόν πως θα υπάρξει και θα τεθεί δίλλημα για το παραπάνω δημιούργημα……

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ