Ο απόλυτος θρίαμβος του μπακαλιάρου

2
1035

Αν πιστεύετε ότι η νηστεία, ή έστω η αποχή από το κρέας σας στερεί τη χαρά ενός νόστιμου πιάτου είστε γελασμένοι. Μια σειρά γνωστοί σεφ της πόλης θα μας προτείνουν το επόμενο διάστημα πιάτα που ταιριάζουν απόλυτα στην εποχή και κυρίως θα σας ξετρελάνουν.

DSC_0729

Αν είναι να μαγειρέψετε μπακαλιάρο για την 25η Μαρτίου τολμήστε να το κάνετε διαφορετικά. Ο σεφ Δημήτρης Τασιούλας του εστιατορίου Thria στην Μαρία Κάλλας 1, στο Ποσειδώνιο μας δείχνει τον τρόπο.

Υλικά

1.200γρ βακαλάο (ξαρμυρισμένο)
250 ml γάλα
2500 ml κρέμα γάλακτος
1 σκελίδα σκόρδο
1 αστερειδη γλυκάνισο
1 κλαδάκι δεντρολίβανο
400γρ πατάτα (θα μπορούσε να είναι και περουβιανή πατάτα)

1/2 κουταλάκι του γλυκού τσίλι

Οδηγίες

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα τηγάνι, στο οποίο κατεβάζουμε αρκετά τη θερμοκρασία, αφού ξεκινήσει κανονικά ο βρασμός. Μετά από 20 λεπτά περίπου θα είναι έτοιμα ο βακαλάος και οι πατάτες. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο του τηγανιού στο θερμομίξ προσθέτουμε τα καρυκεύματα και το αφήνουμε να μαγειρεύεται πολύ αργά ώς που να δέσει σε έναν βελούδινο πουρέ. Σε αυτή τη φάση το μίγμα θα έχει χάσει πολλή από την υγρασία του και θα ζυγίζει περίπου 1 κιλό.

Στη συνέχεια πλάθουμε κεφτέδες με το την μπραντάδα. Τους πανάρουμε με αλεύρι, αυγό και γαλέτα, δύο φορές διαδοχικά, και είναι έτοιμοι να τους τηγανίσουμε στην φριτέζα.

DSC_0707

Shares

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Παιδιά, μήπως υπάρχει καμιά πιο μπελαλίδικη εκδοχή της συνταγής, γιατί αυτή την ετοιμάζω σε 5′ και δεν έχω τι να κάνω μετά; Κατά προτίμηση θα ήθελα μία με χρήση δοκιμαστικού σωλήνα και χημικού εργαστηρίου, γιατί τα έχω και πάνε χαμένα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ