Ταξίδι στη δύση

0
2484

Μπορεί να μη θεωρείται το κέντρο της Θεσσαλονίκης και ένα από τα τουριστικά της σημεία, το δυτικό κομμάτι της πόλης όμως, έχει να σου χαρίσει γευστικά πράγματα για τον ουρανίσκο και το στομάχι.

Η στάση γράφει Ηλιούπολη. Η απόσταση από το κέντρο είναι περίπου 15 λεπτά. Η τελευταία συνοικία πριν από την έξοδο στην περιφερειακή οδό και εκεί όπου παλιά, ως απέραντο χωράφι, οι κυνηγοί έδιναν το καθημερινό πρωινό τους ραντεβού για το καθιερωμένο κυνήγι.

Πλεον η συνοικία της Ηλιούπολης αριθμεί πάνω από 20.000 κατοίκους, με γείτονες τη Σταυρούπολη, τον Εύοσμο και την Πολίχνη.

Το καλύτερο σουβλάκι στα δυτικά θα το βρείς στην Ωραιοκάστρου και στο Σαββιδάκο. Βρίσκεται εκεί για περίπου πάνω από 3 χρόνια.

Σε μια γωνία ενός μίνι μάρκετ κάθε Πέμπτη ο Σαββιδάκος έβαζε ένα μικρό μαγκάλι και άρχιζε να ψήνει. Η αγάπη του για το ψήσιμο φαινόταν στο αποτέλεσμα που έβγαζε. Το 2014 η «κάθε Πέμπτη» έγινε κάθε μέρα και το μαγκάλι έγινε μια μεγάλη ψησταριά στην Ωραιοκάστρου. Ο Σαββιδάκος όμως έφυγε από τη ζωή 3 μέρες πριν την έναρξη του μαγαζιού. Συνεχιστές τα παιδιά του, στις ποδιές των οποίων θα βρεις το πρόσωπο του αλλά και στο πρόσωπο τους, το μεράκι και την αγάπη για το καλό ψήσιμο!

Μέσα θα βρεις τους Γιώργο, Τριαντάφυλλο, Άγγελο και τον αγαθό γίγαντα τον Μπάμπη. Η πρώτη ερώτηση που θα σου κάνει μόλις σε γνωρίσει είναι τι ομάδα είσαι. Όλοι τους είναι εκεί για να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανισκό, από τις 19.00 το απόγευμα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Πρόταση μου να παραγγείλεις σουβλάκια, σουτζουκάκια (τεμάχια) και μια παγωμένη μπύρα.

Μη κάνεις το λάθος να ρωτήσεις για delivery.

Λίγο πιο πάνω και συγκεκριμένα στην οδό Συνταγμ. Δαβάκη θα βρεις το πιο groovy μαγαζί στα δυτικά. Η αδυναμία τους είναι ο λυκίσκος και δε το κρύβουν.

Ο “Λυκίσκος” ξεκίνησε τη λειτουργία του από ανθρώπους, που δεν είχαν ξαναδοκιμαστεί σε τέτοιου είδους εγχειρήματα.

Βρίσκεται εκεί από τον Σεπτέμβρη του 2012, προσελκύοντας αρχικά ανθρώπους που έως τότε δεν επέλεγαν για τη βόλτα τους μαγαζιά της περιοχής, ανθρώπους με ίδια φιλοσοφία με τη δική τους.

Μοναδικό κριτήριο των επιλογών τους ειναι να ικανοποιήσουν τις δικές τους απαιτήσεις, καταφέρνοντας, εδώ στα δυτικά της πόλης, να προτείνουν κάτι διαφορετικό και να το πετύχουν.

Σίγουρα θα έχεις ακούσει για τα συχνά events με jockeys από την Ελλάδα και το εξωτερικό!

Προσφέρουν μεγάλη ποικιλία σε μπύρες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι καλύτερες της ελληνικής μικροζυθοποιίας. Και πίστεψε με, είναι πολλες!

Επίσης δε πρέπει να ξεχάσεις ότι μπορει το φαγητό και η μπύρα να βρίσκεται στα δυτικά όλη τη διάρκεια του, το Flea Market & Street Food by Upnloud όμως επιστρέφει το Δεκέμβριο στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης, στο TOMS Flagship Thessaloniki. Στις 16 & 17 Δεκεμβρίου.

Πληροφορίες εδω:

Σαββιδάκος: https://www.facebook.com/Savvidakos1970/

Λυκίσκος: https://www.facebook.com/lukiskos/?ref=br_rs

Flea Market & Street Food: https://www.facebook.com/events/424973594584548/

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε το σχόλιό σας