Μάθετε τα πάντα για σπουδές στα Γαλλικά Πανεπιστήμια

0
317

Η Πρεσβεία της Γαλλίας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Campus France, διοργανώνουν στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης την Έκθεση Γαλλικών Πανεπιστημίων και Ανώτατων Σχολών, υπό τον τίτλο «Journée des Talents 2017 ».

γαλλικοΚύριος σκοπός της έκθεσης είναι η ενημέρωση του κοινού (μαθητές, φοιτητές, απόφοιτοι, γονείς, εκπαιδευτικοί, υπεύθυνοι ΣΕΠ και ΚΕΣΥΠ) από εκπροσώπους Πανεπιστημίων και Grandes Ecoles, για τις δυνατότητες προπτυχιακών, μεταπτυχιακών σπουδών και έρευνας στη Γαλλία.

Εκπρόσωποι 10 γαλλικών Ιδρυμάτων, διεθνούς κύρους, τα οποία προσφέρουν μερικά από τα πιο αξιόλογα και καινοτόμα προγράμματα σπουδών, άμεσα συνδεδεμένα με την αγορά εργασίας, θα είναι στη διάθεση του κοινού για να παρέχουν σχετικές πληροφορίες και να ενημερώνουν κάθε ενδιαφερόμενο για τις προοπτικές σπουδών στη Γαλλία. Επιπλέον, εκπρόσωποι του Γαλλικού Ινστιτούτου θα ενημερώνουν γενικότερα για σπουδές αλλά και για τη ζωή στη Γαλλία.

γαλλικο2Τα Ιδρύματα που συμμετέχουν είναι:

Πανεπιστήμια :
Université d’Artois
Université Paris I
Université Paris XIII
Université Paul Valery Montpellier 3

Σχολές οικονομικών και διοίκησης επιχειρήσεων  / Business Schools :
ESSEC Business School
IESEG School of Management

Πολυτεχνεία :
Ecole Nationale des Ponts et Chaussées – Ponts Paris Tech
Ecole d’ingénieurs CESI
Ecole d’ingénieurs H.E.I-Yncréa
Polytech Nantes

Θα πραγματοποιηθεί επίσης, από τις 13.30 έως τις 14.30, παρουσίαση σχετικά με τις σπουδές στη Γαλλία (επιλογή προγράμματος σπουδών, διαδικασία εγγραφής, κόστος ζωής και διαμονή) και πρώην σπουδαστές θα μοιραστούν με το κοινό τις δικές τους εμπειρίες.

*Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, Ώρα: 10.30- 17.30, Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, Αίθουσα Αλλατίνη- Ντασώ, Λεωφόρος Στρατού 2Α, Είσοδος Ελεύθερη.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ