Μοοvit: νέα έκδοση του app για την τυφλή κοινότητα

0
487

Moovit

Το Moovit, η εφαρμογή που κάνει πράξη την εύκολη και έξυπνη μετακίνηση σε 1.200 πόλεις ανά τον κόσμο αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο οι πολίτες προσεγγίζουν και μοιράζονται πληροφορίες για τις αστικές μετακινήσεις τους, ήρθε και στην Θεσσαλονίκη πριν από λίγο καιρό μετρώντας ήδη πολλούς φανατικούς χρήστες.

Το Moovit παρέχει εντελώς δωρεάν στους χρήστες του ένα τοπικό πλάνο μετακινήσεων με ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο για τις ώρες αναχώρησης και αφίξεων των Μέσων Μεταφοράς αλλά και ολοκληρωμένους χάρτες με τα σημεία στάσεων και σταθμών. Παρέχει όλες τις απαραίτητες ενημερώσεις και ειδοποιήσεις των υπηρεσιών που συνδέονται με την μετακίνησή σας στην πόλη και τις συνθήκες που την επηρεάζουν. Το κλειδί σε όλη την εφαρμογή, είναι το γεγονός πως όλα αυτά γίνονται πράξη με την βοήθεια της ίδιας της τοπικής κοινότητας και άλλων επιβατών.

Τώρα επανέρχεται με νέα πρόταση, έκδοση της εφαρμογής που αφορά στην συμμετοχή ακόμα και της τυφλής κοινότητας. Το Moovit λανσάρει την έκδοσή του με χαρακτηριστικά πρόσβασης για τη κοινότητα των τυφλών. Οι νέες δυνατότητες επικεντρώθηκαν στην προσβασιμότητα και επιτρέπουν στους τυφλούς χρήστες να πλοηγούνται στα μέσα μαζικής μεταφοράς σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή για τις συγκοινωνίες.

Το Moovit, η κορυφαία τοπική εφαρμογή για τις συγκοινωνίες παγκοσμίως, έχει κυκλοφορήσει την έκδοση για Android και iOS, με τη λειτουργία προσβασιμότητας που θα βοηθήσει την κοινότητα των τυφλών να ταξιδεύουν στα μέσα μαζικής μεταφοράς με μεγάλη ευκολία.

Παγκοσμίως, σχεδόν 40 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν με τύφλωση και πολλοί από αυτούς εξαρτώνται από τα μέσα μαζικής μεταφοράς για να μετακινηθούν. Με την ενσωμάτωση των λειτουργιών VoiceOver και TalkBack (για iOS και Android αντίστοιχα) περισσότεροι τυφλοί χρήστες σε όλο τον κόσμο θα εξυπηρετηθούν, από οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή μεταφορών. Για τους τυφλούς χρήστες που έχουν το VoiceOver και TalkBack ενεργοποιημένα στις συσκευές τους, κάθε οθόνη εντός της εφαρμογής Moovit θα είναι πλέον προσβάσιμη.

Η ομάδα του Moovit συνεργάστηκε με έναν τυφλό προγραμματιστή ενώ παράλληλα δημιουργούσε τις δυνατότητες προσβασιμότητας. Ο προγραμματιστής παρείχε την εμπειρία και τα σχόλια του που βοήθησαν να διασφαλιστεί ότι προϊόν θα είναι αποτελεσματικό και εύκολο στη χρήση για τους τυφλούς επιβάτες στις συγκοινωνίες.

Με τη νέα ενσωμάτωση των VoiceOver και TalkBack, οι τυφλοί χρήστες πρέπει απλώς να κρατήσουν το δάχτυλό τους στην οθόνη του τηλεφώνου τους για να ακούσουν ποιο κουμπί ή εικονίδιο είναι κάτω από αυτό, βοηθώντας τους να περιηγηθούν πιο ομαλά μέσα στην εφαρμογή και επιτρέποντάς τους να σχεδιάσουν ταξίδια στις δημόσιες συγκοινωνίες με ευκολία.

Με τα σχόλια των χρηστών παγκοσμίως να είναι διθυραμβικά, η εταιρεία έχει δεσμευτεί να παρέχει μια ομαλή εμπειρία μετακίνησης για όλους τους χρήστες και θα συνεχίσει να πειραματίζεται με περισσότερες δυνατότητες προσβασιμότητας στο μέλλον.

Εκτός από τη νέα δυνατότητα προσβασιμότητας, η νέα έκδοση της εφαρμογής περιλαμβάνει επίσης τη δυνατότητα στους χρήστες να συνδέουν τους λογαριασμούς τους στο Facebook ή Google για να συγχρονίζουν όλες τις αγαπημένες τους γραμμές, τοποθεσίες, πόντους & κατάταξη και άλλες προτιμήσεις της εφαρμογής στο σύννεφο για να είναι πάντα διαθέσιμες.

Διαβάστε Επίσης:

Μοοvit: Η έξυπνη μετακίνηση στην πόλη

Moovit: Τι ψηφίζουν οι Θεσσαλονικείς για τις αστικές μετακινήσεις τους; 

Τα πάντα για την αστική μετακίνηση της πόλης 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ