Όλοι Μαζί. All Together

0
162
2-img_7504.jpg

Του Μελέτη Κεχαϊδη
Εικόνες: Ορχάν Τσολάκ από την συγκέντρωση στις 5 Φεβρουαρίου

Πριν 3,5 χρόνια, τον Μάιο 2011, είχαμε ξανακατεβεί στις πλατείες σε όλη τη χώρα. Ήταν αλλιώς τότε, πιο άγρια τα πράγματα. Άλλη κυβέρνηση, λιγότερη ανεργία, ήμασταν ακόμη στην αρχή και τα είχαμε χαμένα.

Είχε γράψει τότε ένας πολύ γνωστός Θεσσαλονικιός ανώνυμα στο μπλογκ των Aganaktistas:

“Γνωρίζαμε ότι το σύνθημα «ξυπνήσαμε» αναφερόταν λανθασμένα σε κάτι που μπορεί να μην ειπώθηκε ποτέ από τους Ισπανούς … Αλλά πήγαμε! Στο κάτω κάτω τόσα πράγματα στην ιστορία βασίστηκαν σε ένα ψέμα … Μία ήταν η αλήθεια … ότι χτυπούσε κέντρο στην κοιμισμένη συνείδηση μας…”

Τα αποτελέσματα εκείνου του αυθόρμητου κινήματος τα ζούμε τώρα. Πλήρης ανατροπή του πολιτικού σκηνικού και σκληρές διαπραγματεύσεις σε μια Ευρώπη που θέλει αλλά δεν μπορεί ή μπορεί αλλά δεν θέλει.

Τότε, θυμωμένοι θέλαμε να μιλήσουμε, να διαφωνήσουμε, να τα σπάσουμε. Τώρα, θέλουμε να αναλάβουμε δράση. Όχι μόνοι μας βέβαια. Όλοι Μαζί. All Together.

Μπορεί ο καθένας να αντιπροσωπεύει τον εαυτό του και μόνον αυτόν, αλλά ήρθε η ώρα να υπερασπιστούμε το Κοινό Συμφέρον. Η παιδεία, η υγεία, ο πολιτισμός, οι κοινές υποδομές είναι κοινά ζητούμενα για μια κοινωνία και ήρθε η ώρα να τα διεκδικήσουμε.

Φαίνεται ότι το Eurogroup δεν έχει την ίδια γνώμη.

Αύριο, Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου στις 6μμ θα μαζευτούμε στον Λευκό Πύργο, στο Σύνταγμα και σε περίπου 40 πόλεις στην Ελλάδα και 20 πόλεις σε όλη την Ευρώπη. Μέχρι και στην Βραζιλία έκανε κάποιος ηλεκτρονικό κάλεσμα!

Το κάλεσμα έγινε από 5 ανθρώπους της πόλης, που γνωρίστηκαν στις πλατείες του 2011. Κανένα κόμμα δεν κρύβεται από πίσω, καμία οργάνωση. Όλα γίναν φιλικά και αυθόρμητα. Το ίδιο έγινε και στο πρώτο κάλεσμα, μαζί Σύνταγμα και Λευκός Πύργος, το οποίο και αυτό το ξεκίνησε Θεσσαλονικιός (η κεντρική σελίδα έχει σχεδόν 70.000 “θα παρεβρεθώ”).

Αν κάποιοι μηχανισμοί και κόμματα θέλουν να τα επιβουλευτούν όλα αυτά τα αυθόρμητα καλέσματα, με γεια τους και χαρά τους. Εμείς θα είμαστε εκεί να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας, τα παιδιά μας, τη γειτονιά μας, την πόλη και τη χώρα μας.

Παράτα τις γκρίνιες, άσε τις δικαιολογίες, κλείσε τον υπολογιστή για λίγο και έλα στο ετερόκλητο πλήθος. Ναι δεν είμαστε ίδιοι, πρέπει να το πάρουμε απόφαση. Κάτι καλό θα βγει και πάλι.

Αν το σκέφτεσαι ακόμη, απλά σκέψου τους 200.000 νέους που μετανάστευσαν, τους εκατομμύρια άνεργους, τα εκατοντάδες χιλιάδες λουκέτα, τους εκατομμύρια φτωχούς που δυσκολεύονται ακόμη και να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Την ίδια ώρα που η Ευρώπη θα αποφασίζει για εμάς, πρέπει να είμαστε στις πλατείες. Να μας βλέπουν, να μας νιώθουν.

Δεν είμαστε στατιστικές, είμαστε άνθρωποι.

Όλοι Μαζί. All Together.

* Ο Μελέτης Κεχαϊδης είναι ένας από τους 5 διαχειριστές της σελίδας καλέσματος της Θεσσαλονίκης – All Together

Πληροφορίες στο fb:
https://www.facebook.com/events/1555015281403199/?fref=ts

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ