Η Πιερία του ονείρου

0
222

IMG_7459

Ήταν ένα ωραίο Σαββατοκύριακο και μια ευκαιρία γνωριμίας με τις άγνωστες ομορφιές της Πιερίας.

Η διοργάνωση από το Επιμελητήριο Πιερίας του ταξιδιού για 15 δημοσιογράφους και travel bloggers από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Γερμανία και τη Ρουμανία, ήταν άψογη.

Ένας ευλογημένος τόπος ιδανικός για κάθε εποχή του χρόνου, που διαθέτει τοπία, χωριά παραλίες και δραστηριότητες θερινές και χειμερινές εκπληκτικές.
IMG_7472

Μέρη που γνωρίζεις περνώντας την εθνικό οδό αλλά και περιοχές  άγνωστες που τώρα βγαίνουν στο φως χάρη στο ευρωπαϊκό επιδοτούμενο πρόγραμμα Leader.

Ο Όλυμπος, το μυθικό βουνό, οι τόποι προσκυνήματος, όπως η Μονή Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω, με το Μουσείο που διαθέτει σπουδαία εκθέματα και λείψανα αγίων, η φοβερή κουζίνα του Λιτοχώρου, η ολοζώντανη Κατερίνη μέσα από τα μάτια του πρόεδρου του επιμελητηρίου Ηλία Χατζηχριστοδούλου και του δήμαρχου της πόλης Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, που μας πληροφόρησαν για την προσβασιμότητα του νομού και τη δυναμική των  38.200 κλινών που την κατατάσει 2η στην Ελλάδα αλλά και οι παραθαλάσσιοι προορισμού του Αιγινίου και του Κολιδρού και του ορεινού Παλιού Παντελεήμονα και το ταξίδι σε μοναδικές γεύσεις που γευτήκαμε και μας χάρισαν ένα πάνθεον της τοπικής κουζίνας.

Η Πιερία που είδαμε και ζήσαμε ήταν μια αποκάλυψη. Ήταν ένας λόγος να βγεις στην Εθνική οδό και να ζήσεις το αιώνιο παραμύθι της.

κολ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ