Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση σχολικών ειδών για το σχολείο των προσφυγόπουλων !

Δείτε τα σχολικά είδη που συγκεντρώνονται και τα σημεία που μπορείτε να προσέλθετε.

Parallaxi
συγκέντρωση-σχολικών-ειδών-για-το-σχο-101351
Parallaxi

eidomenh_n

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης των πρωτοβουλιών αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες, το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ και το ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ έχουν ήδη δραστηριοποιηθεί στη διερεύνηση αναγκών και τη δικτύωση με άλλες δομές αλληλεγγύης ώστε να σχεδιαστούν κατάλληλες δράσεις τόσο στο άμεσο όσο και στο μεσοπρόθεσμο διάστημα.

Μέσα από την επαφή που έγινε με το Κέντρο Φιλοξενίας Διαβατών και τις οργανώσεις που παρεμβαίνουν εκεί, αποφασίσαμε να δώσουμε έμφαση καταρχήν στις ανάγκες των παιδιών. Διαπιστώσαμε , επίσης, την προσπάθεια που γίνεται για το στήσιμο ενός σχολείου στις δύο βασικές γλώσσες που μιλούν οι πρόσφυγες, τα αραβικά και τα φαρσί. Είναι μια αξιόλογη προσπάθεια που χρειάζεται την ενίσχυσή μας.

Από τις πληροφορίες που συγκέντρωσαν οι δομές του ΚΕΘΕΑ, το σχολείο αυτό έχει άμεση ανάγκη από: Στυλό Μολύβια Τετράδια απλά Μπλοκ Ζωγραφικής Μαρκαδόρους Ζωγραφικής Ξύστρες και Σβήστρες

Ακόμη, υπάρχει ανάγκη σε παπούτσια ( σε πολύ καλή κατάσταση) και κάλτσες όλων των ηλικιών.

Σημείο συγκέντρωσης: Εναλλακτικό Σχολείο ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ, 09.00- 15.00 Ρεμπέλου 7 , 1ος και ΚΕΘΕΑ ΑΝΑΔΥΣΗ , 5ος όροφος . Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2310 221382, 2310 253534.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα