Θεσσαλονίκη

Αλήθειες και ψέμματα γύρω από ένα πάρκο

Μια ανακοίνωση με ψευδή στοιχεία που δεν τιμά το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Γιώργος Τούλας
αλήθειες-και-ψέμματα-γύρω-από-ένα-πάρκ-14370
Γιώργος Τούλας

Λίγες μέρες πριν η parallaxi δημοσίευσε εδώ ως όφειλε ένα κείμενο περιγραφής της ατυχούς κατάληξης μιας πρωτοβουλίας που αναπτύξαμε στη δυτική πλευρά της πόλης για τη δημιουργία ενός πάρκου βασισμένου σε ανακυκλωμένα υλικά. Το πάρκο εγκαταλείφθηκε πλήρως στη μοίρα του από τις αρμόδιες αντιδημαρχίες και υπηρεσίες του Δήμου μετά τη δημιουργία του και σε αυτό είναι κάτι που μπορεί να διασταυρώσει κανείς και με τις μαρτυρίες των κατοίκων της οδού Λαγκαδά. Η parallaxi ανέλαβε τότε να βρει τα ανακυκλωμένα υλικά, να εκπονήσει τα σχέδια, να έρθει σε επαφή με τους κατοίκους, να εργαστεί χειρωνακτικά για την υλοποίηση του και να επιστρέφει κατά τακτά χρονικά διαστήματα για εξωραϊσμό πράγμα που έκανε.

Σήμερα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τεχνικών έργων εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Ανακοίνωση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος σχετικά με το οικόπεδο στη διασταύρωση των οδών Λαγκαδά και Αγ. Πάντων 15 Φεβρουαρίου 2018 – 15:51 Με αφορμή δημοσίευμα του ιστότοπου parallaximag.gr, που αναφέρεται στην κοινή προσπάθεια Δήμου και εθελοντών για τη διαμόρφωση χώρου στη διασταύρωση των οδών Λαγκαδά και Αγίων Πάντων, ως εναλλακτικού και αυτοδιαχειριζόμενου πάρκου γειτονιάς, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος, Θανάσης Παππάς, προχώρησε στην ακόλουθη ανακοίνωση:

«Στις 20 Απριλίου 2013, στο πλαίσιο της δράσης ‘’Made in Thessaloniki 2’’, με πρωτοβουλία του περιοδικού ‘’Παράλλαξη’’ και έπειτα από σχετικό αίτημα μιας ομάδας εθελοντών, αποφασίστηκε από τον Δήμο Θεσσαλονίκης να παραχωρηθεί για χρήση στους παραπάνω το οικόπεδο 500 τ.μ. στη διασταύρωση των οδών Λαγκαδά και Αγίων Πάντων, με την προϋπόθεση να δημιουργηθεί ένας χώρος πρασίνου στην περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, η συμφωνία προέβλεπε την ανάληψη δράσεων εκ μέρους της ομάδας, μεταξύ των οποίων διαμόρφωση χώρου πρασίνου, αντικατάσταση και αναβάθμιση του αρδευτικού και ηλεκτρολογικού συστήματος, εγκατάσταση φυτικού υλικού, μέριμνα για την ασφάλεια και φύλαξη του χώρου, ενεργοποίηση της γειτονιάς, απομάκρυνση ακατάλληλου εδαφικού υλικού (μπάζα) και εμπλουτισμό και βελτίωση του υλικού που θα χρησιμοποιηθεί (λίπασμα, τύρφη).

Παρόλες τις παραπάνω δεσμεύσεις και εκτός από τις απαιτούμενες γραφειοκρατικές ενέργειες ο Δήμος Θεσσαλονίκης (Δημοτική Κοινότητα, Οικονομική Επιτροπή, Περιφέρεια, ΕΥΑΘ κ.λπ.) προχώρησε με αποκλειστικά δικά του συνεργεία στον καθαρισμό του χώρου από μπάζα και ανεπιθύμητη βλάστηση, καθώς και στη διάστρωση εδαφικού υλικού και χαλικιού τουλάχιστον επτά φορτηγών. Επιπλέον, διέθεσε το σύνολο των φυτευτικών, δηλαδή 500 θάμνους, πολυετή ποώδη και ετήσια ανθοφόρα φυτά. Εργαζόμενοι του Δήμου συμμετείχαν μαζί με τους εθελοντές τόσο στην εγκατάσταση των ελαστικών, όσο και στις φυτεύσεις που έγιναν στο χώρο. Σε ό,τι αφορά τη συντήρηση και σε μια περίοδο με ελάχιστα μέσα, εργαζόμενοι της Υπηρεσίας επιχείρησαν τουλάχιστον δέκα επεμβάσεις καθαρισμού και άρδευσης. Από τα παραπάνω συνάγεται με βεβαιότητα ότι από την όλη προσπάθεια δεν ήταν ο Δήμος αυτός που απουσίαζε.

Δυστυχώς, όμως -και εδώ θα συμφωνήσουμε με το δημοσίευμα- η εικόνα του χώρου δεν είναι αυτή που και εμείς θα θέλαμε. Αυτό οφείλεται τόσο στην έλλειψη συντήρησης, αλλά κυρίως στην ακαταλληλότητα ορισμένων υλικών που χρησιμοποιήθηκαν, καθώς και στη μη ολοκλήρωση των κατασκευών που προβλέπονταν.

Για όλους του παραπάνω λόγους, ο Δήμος Θεσσαλονίκης συμπεριέλαβε στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2018 την ανάπλαση και τον επανασχεδιασμό του χώρου πρασίνου με προϋπολογισμό 500.000€, ώστε αυτός να δοθεί προς χρήση στους δημότες ολοκληρωμένος και ασφαλής.

Σε κάθε περίπτωση, ως δημοτική Αρχή θεωρούμε ότι σε μια συλλογική προσπάθεια πάντα ελλοχεύει το ενδεχόμενο της μη επιτυχούς κατάληξης, που μπορεί να οφείλεται σε πλείστες αιτίες και παράγοντες. Μια αποτυχία, ωστόσο, δεν πρέπει να μας αποθαρρύνει, αντίθετα μπορεί να αποτελέσει εργαλείο και εμπειρία για μελλοντικές συνεργασίες με ομάδες και δράσεις εθελοντών και πολιτών, που ενδιαφέρονται πραγματικά για τον δημόσιο χώρο της πόλης.

Το συγκεκριμένο περιοδικό και οι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται γύρω από αυτό αποτελούν για μας μια αντίστοιχη ομάδα και θα είμαστε πάντα ανοιχτοί και θα στηρίζουμε όλες τις προσπάθειες που θα κάνουν την καθημερινότητα των συνδημοτών μας αισθητά καλύτερη.

Το ανάθεμα εύκολα αποδίδεται. Δεν μπορεί όμως ούτε να συσκοτίζει τα πραγματικά περιστατικά, ούτε να αμαυρώνει την προσπάθεια που γίνεται για τη συντήρηση και ανάπτυξη του πρασίνου από τη διοίκηση του Δήμου και τις αρμόδιες Υπηρεσίες».

Είναι καθήκον και υποχρέωση μας ως ένα έντυπο με ιστορία 28 χρόνων στην πόλη αλλά και ως ενεργών πολιτών να απαντήσουμε σε ορισμένα ζητήματα που αφορούν τη συγκεκριμένη ανακοίνωση.

Το πάρκο αυτό σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Μακρίδης σε συνεργασία με την parallaxi και δεν ήταν αυτοσχέδιο πυροτέχνημα όπως παρουσιάζεται από τον κ. Αντιδήμαρχο. Το αίτημα στο δήμο Θεσσαλονίκης δεν έκανε ποτέ όπως ισχυρίζεται ο κ. αντιδήμαρχος μια ομάδα εθελοντών, αλλά το ιστορικό free press parallaxi στο πλαίσιο της δράσης του Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς. Για την υλοποίηση του συνεργάστηκε με τον αρχιτέκτονα πρασίνου κ. Νίκο Μυσιρλή ο οποίος είχε και την συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες πρασίνου του δήμου.

Η όλη εκκίνηση της ιδέας έγινε με αυτή την επιστολή στον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη που την αποδέχτηκε και αποδυκνείει για ποια πράγματα δεσμευτήκαμε εμείς και ποια ήταν υποχρέωση του δήμου, διαψεύδοντας 100% τα λεγόμενα του κ. Παπά.

Η επιστολή με την οποία έστειλε η parallaxi στο δήμο Θεσσαλονίκης στις Θεσσαλονίκη, 14 Φεβρουαρίου 2013 

Προς: Γραφείο Δημάρχου κ. Μπουτάρη , Αντιδημαρχία αστικού περιβάλλοντος κ. Κουράκη , Αντιδημαρχία Ποιότητας ζωής κ. Ζέρβα , Αντιδημαρχία πολιτισμού κ. Χρυσίδου. έγραφε επί λέξη για το τι αναλαμβάνει η parallaxi 

Made in Thessaloniki2 : Μεταμορφώνοντας το δημόσιο χώρο.

Με την παρούσα επιστολή και μετά από την προφορική μας επικοινωνία για τη συνεργασία μας στο πλαίσο του πρώτου project του τρίτου χρόνου δράσης του Θεσσαλονίκη Αλλιώς, σας στέλνω την πρόταση για τη διοργάνωση ‘’Made in Thessaloniki’’ που είναι αφιερωμένη στην παρέμβαση στο δημόσιο χώρο.Η διοργάνωση έχει θέμα τη μεταμόρφωση του δημόσιου χώρου και σκοπεύουμε ευαισθητοποιώντας δημιουργούς, designers, γραφίστες αλλά και κορυφαία αρχιτεκτονικά γραφεία της πόλης και τους επίσημους φορείς που εμπλέκονται, να λειτουργήσουμε επεμβατικά στην πόλη, δημιουργώντας τις συνθήκες της συνδιαλλαγής με το χώρο, την ιστορία και τα κτήρια που δεσπόζουν στον κεντρικό αστικό ιστό, σε πεζόδρομους, παιδικές χαρές και σημεία απόκεντρα.Με τη χρήση χώρων που σήμερα παραμένουν νεκροί ή ανενεργοί για μεγάλα χρονικά διαστήματα, παρεμβάσεις σε όψεις κτιρίων, σε νέους πεζόδρομους, εκθέσεις με θέμα εμπνευσμένο από τα σύμβολα της πόλης (Οι τρεις πύργοι της), workshops πάνω στη δημιουργία από ειδικούς, εκδηλώσεις στους χώρους που θα ζωντανέψουν και για πρώτη φορά μια συνεργασία με μια εβδομάδα design του εξωτερικού, το περίφημο Design Week του Βελιγραδίου, με το διευθυντή του οποίου ήρθαμε σε επαφή το καλοκαίρι και συμφωνήσαμε σε συνεργασία.

➢ Δημιουργία Αστικού κήπου με μελέτη από εξειδικευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο, σε ένα οικόπεδο στην περιοχή της οδού Λαγκαδά ώστε να αξιοποιηθεί και να παραδοθεί στους κατοίκους και να λειτουργεί με ασφάλεια και με την ευθύνη της γειτονιάς. Ανάγκες από το δήμο: 1) Άδεια εκτέλεσης εργασιών. 2) Εξασφάλιση φυτών, περίφραξης, εργαλείων, κατάλληλου χώματος και όλων των υπόλοιπων απαιτούμενων υλικών, τα οποία θα διευκρινιστούν σε επόμενη επιστολή μας. 3) Εγκατάσταση κατάλληλου φωτισμού και ύδρευσης στο χώρο του κήπου. 4) Τεχνική βοήθεια από τις υπηρεσίες του Δήμου. 5) Κάλυψη εξόδων κατασκευής. 6) Ενημέρωση της γειτονιάς.

Θα σας ενημερώσουμε για περαιτέρω εξελίξεις και ανάγκες που θα προκύψουν. Είμαι στη διάθεση σας για περαιτέρω συζήτηση.

Με εκτίμηση,

Για την Parallaxi και την δράση ‘’Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς’’

Γιώργος Τούλας

Κατά τις αρχικές εργασίες υλοποίησης των πρόδρομων έργων από την πλευρά του δήμου, ήταν η απομάκρυνση παρανομούντων που είχαν καταλάβει το χώρο, χωματόστρωση, χαλικόστρωση κλπ διαπιστώσαμε με έκπληξη πως τα αυλάκια ποτισμού που ανοίχτηκαν από τα συνεργεία του δήμου, έκλεισαν στην πορεία δίχως να τοποθετηθούν τα κατάλληλα ποτιστικά σώματα, κάτι που θα καταδίκαζε τα φυτά σε μαρασμό, κάτι που επισημάναμε μετ΄επιτάσεως εξ αρχής. Το χώμα που μεταφέρθηκε από την εργολαβία της νέας παραλίας στο ύψος του αγάλματος του Κ. Καραμανλή εκεί ήταν εξαρχής λιγοστό και σε επισήμανση μας τότε η απάντηση ήταν δεν υπάρχει άλλο χώμΗ προσπάθεια ευαισθητοποίησης μιας γειτονιάς που δυστυχώς ο δήμος Θεσσαλονίκης αποδεδειγμένα έχει ξεχάσει ξεκίνησε από την parallaxi ένα μήνα πριν ξεκινήσουν οι εργασίες στο πάρκο και ολοκληρώθηκε οκτώ μήνες μετά. Ο δήμος φυσικά ήταν απών διότι δεν βρίσκεται κάτι τέτοιο στις προτεραιότητες του.

Η parallaxi τήρησε όλα τα συμφωνηθέτα, με εθελοντική εργασία πολλών ημερών και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις αναγκάστηκε λόγω αδυναμίας συνεννόησης μεταξύ αντιδημαρχιών, να διαμεσολαβήσει μεταξύ τους, ώστε να προχωρήσει το έργο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η επιστολή αυτή που στάλθηκε τον Οκτώβριο του 2013 από μας προς τον κ. Παππά.

Θεσσαλονίκη, 17 Οκτωβρίου 2013

Αξιότιμο κ. Αντιδήμαρχο

Αγαπητέ κ. Παππά Με την παρούσα επιστολή και μετά από την προφορική μας επικοινωνία, για τη συνεργασία μας στο πλαίσιο του project της Parallaxi και του Θεσσαλονίκη Αλλιώς, στη δημιουργία ενός πάρκου στο εγκαταλειμμένο οικόπεδο του Δήμου στη διασταύρωση των οδών Λαγκαδά και Αγ. Πάντων, θα σας παρακαλούσαμε για την παραχώρηση ενός φορτηγού καθώς και για την παρουσία ενός οδηγού και ενός εργάτη, απαραίτητων για τη μεταφορά των φυτών που προσφέρει η Αντδημαρχία Πρασίνου, για τις ανάγκες του πάρκου.

Το φορτηγό θα πρέπει να βρίσκεται στο φυτώριο του Δήμου στην Ευαγγελίστρια την Κυριακή 20/10/2013 στις 10.00 π.μ. και θα εξυπηρετήσει στη φόρτωση, τη μεταφορά και την ξεφόρτωση, 400 μικρών φυτών στο οικόπεδο που βρίσκεται στη γωνία των οδών Αγίων Πάντων και Λαγκαδά. Θα ήταν μεγάλη μας χαρά να συνεργαστούμε για μία ακόμη φορά και είμαστε στη διάθεση σας για κάθε διευκρίνιση.

Όπως και αντίστοιχη επιστολή στον κ. Ανδρέα Κουράκη, αντιδήμαρχο τότε Αρχιτεκτονικού

Αγαπητέ κ. Κουράκη,Ένα parking γίνεται αστικός κήπος

Η Parallaxi μέσα από την δράση της «Η Θεσσαλονίκη αλλιώς» έχει αναπτύξει έντονο ενδιαφέρον για την περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης που ο πολιτισμός δύσκολα επισκέπτεται. Τον περασμένο Νοέμβριο με την δράση «Η Μουσική μαλακώνει τις καρδιές» σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή και τον ΟΜΜΘ σολίστ ερμήνευσαν αποσπάσματα από γνωστές όπερες στην εκκλησία των Αγίων Πάντων. Τον Απρίλιο, στα πλαίσια του «Μade in Thessaloniki 2- επεμβαίνοντας στον δημόσιο χώρο» και σε συνεργασία με το British Council προσκαλέσαμε στην Θεσσαλονίκη τον διάσημο Βρετανό street artist Cedar Lewisohn, ο οποίος μαζί με τους σπουδαστές γραφιστικής της ΑΚΤΟ, ζωγράφισαν το σήμα κατατεθέν της περιοχής, την γέφυρα των Αγίων Πάντων.

Αυτό το Σαββατοκύριακο επιστρέφουμε για τρίτη φορά, για να επέμβουμε σε μεγαλύτερη κλίμακα στην περιοχή σε μια προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Η μελέτη γίνεται από μεγάλο αρχιτεκτονικό γραφείο, στο πρότυπο που λειτουργούν οι κοινόχρηστοι κήποι της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου (public community gardens). Πρόκειται για ένα οικόπεδο 1,5 στρεμμάτος που  παραχωρεί για χρήση ο Δήμος Θεσσαλονίκης στην περιοχή της οδού Λαγκαδά ώστε να αξιοποιηθεί και να παραδοθεί στους κατοίκους  και να λειτουργεί με ασφάλεια και με την ευθύνη της γειτονιάς. Σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Ποιότητας Ζωής.

Σας παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες και να τοποθετηθούν οι αναμονές των φωτιστικών σωμάτων.

Σας αποστέλλουμε τα σχέδια καθώς και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο 1-2 Ιουνίου 2013 και θα θέλαμε οι ηλεκτρολογικές εργασίες να πραγματοποιηθούν την Πέμπτη και την Παρασκευή 30-31 Μαίου.

*Οδός Λαγκαδά με Αγίων Πάντων γωνία

Ενδιαφέρον έχει η σημερινή παρέμβαση του τότε αντιδημάρχου Πρασίνου κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα μετά την ανακοίνωση του κ. Παππά, καθώς ο κ.Ζέρβας σήκωσε το μεγαλύτερο τότε βάρος της υλοποίησης.

Οι συνεργασίες μεταξύ δήμου, φορέων, και ενεργών πολιτών τέθηκε από το 2011 ως βασικός στόχος σχεδιασμού και δράσεων της νέας τότε διοίκησης Μπουτάρη.

Ιδιαίτερα στον τόσο ευαίσθητο τομέα του περιβάλλοντος, του ελάχιστου πρασίνου, του κακοποιημένου ελεύθερου χώρου στο Δήμο μας.

Ετσι στη διάρκεια της περιόδου που είχα την πολιτική ευθύνη στον τομέα αυτό αποδέχθηκα με χαρά το 2013 την πρόταση της «Παράλλαξης» και των συνεργατών της για την αξιοποίηση ενός ελεύθερου χώρου στην οδό Λαγκαδά της 2ης Κοινότητας του Δήμου μας.

Ο σχεδιασμός  έγινε στη λογική ενός pocket park. Με άμεση και χωρίς κόστος εφαρμογή.

Ηταν ένα πρώτο βήμα για να αξιοποιήσουμε το χώρο και να αποδοθεί στη γειτονιά, με συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στην ανάπλαση και συντήρηση. Η κατάσταση του χώρου πριν την παρέμβαση ήταν άθλια με μπάζα, βρωμιά, και κάθε είδους οχήματα (κάποιος μάλιστα το αξιοποιούσε καταπατώντας το και ως μάντρα αυτοκινήτων).

Το επόμενο βήμα ήταν η εξέλιξη του. Υπάρχουν πετυχημένα παραδείγματα με χρήση αυτών των υλικών σε άλλες πόλεις. Δυστυχώς όμως μετά την ολοκλήρωση της 1ης φάσης του project το 2013 η συμμετοχή της γειτονιάς, των εθελοντών, αλλά κυρίως του Δήμου στη συντήρηση και βελτίωση του χώρου δεν είχε συνέχεια. Όπως επίσης λίγους μήνες μετά σταμάτησε και ο δικός μου ρόλος, μη έχοντας πλέον τη θεσμική αρμοδιότητα να συντονίσω την (όποια) βελτίωση του.

 Δεν θα μπω στη διαδικασία της σημερινής ανακοίνωσης του κ. Αντιδημάρχου στη λογική του «πόσα μας υποσχεθήκατε και τί κάνατε» ή «τί κάναμε εμείς και τι εσείς» απέναντι στην «Παράλλαξη».

Σ’ αυτές τις συνεργασίες τη μερίδα του λέοντος στη διαδικασία αδειοδοτήσεων, στη διοικητική υποστήριξη και στην εκτέλεση ενός project έχει προφανώς ο Δήμος με την εμπειρία των στελεχών του και τα μέσα που διαθέτει.

Να θυμίσω ακόμη ότι εκείνη την περίοδο η αντιδημαρχία Ποιότητας Ζωής δεν είχε σχετική εργολαβία σε εξέλιξη, τεχνικό πρόγραμμα και πόρους ώστε να μπορέσει να προχωρήσει στην αξιοποίηση αυτού του χώρου και όλα έγιναν με χορηγίες, ίδια μέσα, εθελοντική εργασία και με τα στελέχη της Διεύθυνσης. Δεν ισχυρίζομαι ότι έγινε κάτι τέλειο, έγινε όμως μια σημαντική προσπάθεια. Χωρίς να κοστίσει στο Δήμο ένα Ευρώ! Το ζητούμενο είναι γιατί από την 1/9/2014 δηλ 3,5 χρόνια και υπό την πολιτική επίβλεψη του σημερινού αντιδημάρχου δεν έχει γίνει καμία διαδικασία συντήρησης ή βελτίωσης του συγκεκριμένου και αντ’ αυτού περίμενε το τεχνικό πρόγραμμα 2018, (δηλ. ολοκλήρωση στην καλύτερη των περιπτώσεων το 2019!) για να υλοποιηθεί ένας «ολοκληρωμένος και ασφαλής χώρος πρασίνου», όπως αναφέρει. Ειδικά τώρα που η διοίκηση έχει πρόσβαση σε χορηγίες της τάξης πολλών εκατομμυρίων Ευρώ από Ιδρύματα και σε fast track αναθέσεις σε μελετητές και αναδόχους.

 Στα λόγια και τις ανακοινώσεις υποθέτω έχουμε όλοι υψηλή επάρκεια. Ο δημότης μπορεί να κρίνει και να αξιολογεί τις προθέσεις και την αποτελεσματικότητα του καθενός. Ελπίζω πάντως, έστω και σήμερα, να υπάρξει ο σχεδιασμός και να αποδοθεί, όσο οργανωμένα απαιτείται, ένας χώρος πράσινου στη δυτική πλευρά του Δήμου μας, που τόσο τον έχει ανάγκη.

Είναι εμφανής η εμπάθεια της ανακοίνωσης του κ. αντιδημάρχου κ. Παππά απέναντι στην parallaxi και στον εθελοντισμό. Άλλωστε πρόσφατα κατηγόρησε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου την parallaxi για Γκαιμπελικές πρακτικές. Στη θέση του θα ήμασταν πιο προσεκτικοί σε παρόμοιες ανακοινώσεις. Η σχέση της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης με παραδοσιακές ομάδες εθελοντικών δράσεων από τους Φίλους της Νέας Παραλίας έως την Ένωση Πεζών και από τους εθελοντές του 2012 που αναγκάστηκαν να διαλυθούν έως το Θεσσαλονίκη Αλλιώς είναι δυστυχώς ανύπαρκτη έως και εχθρική. Προφανώς χωρίς την υπευθυνότητα των ομάδων αλλά της αλαζονείας της διοίκησης. Ευχόμαστε κάθε τύχη στο πάρκο, υπενθυμίζουμε ότι με ανακοίνωση του το περσινό καλοκαίρι ο αντιδήμαρχος κ. Παππάς είχε εξαγγείλει την μετατροπή για τον περασμένο φθινόπωρο που δεν υλοποιήθηκε. Στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου τα σχέδια που καταθέσαμε ολοκληρωμένα τότε καθώς και όλη η αλληλογραφία που διαψεύδει εκ των πραγμάτων, όπως και οι μαρτυρίες των υπολοίπων αντιδημάρχων τα λεγόμενα του κ. Παππά. Άλλωστε το πάρκο πήρε μια φορά φωτιά κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων λόγω της εγκατάλειψης του δήμου και μετατράπηκε εστία μόλυνσης της γειτονιάς.

Υ.Γ. Λυπηρό για μένα περιστατικό αποτελεί η στάση ορισμένων ΜΜΕ και συναδέλφων που επέλεξαν να δημοσιεύσουν μια ανακοίνωση χωρίς ως όφειλαν λόγω δημοσιογραφικής δεοντολογίας να ζητήσουν τη γνώμη και των υπολοίπων εμπλεκομένων τότε αντιδημάρχων αλλά και της parallaxi. 

Διαβάστε όλο το χρονικό του πάρκου εδώ 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα