Ο δήμαρχος επέλεξε πιο αρεστές σε αυτόν λύσεις

2
951

 

Αυτή είναι η τελευταία του ομιλία του μέχρι σήμερα προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και πρώτου σε σταυρούς δημοτικού συμβούλου της Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Αβραμόπουλου μετά την απόφαση του δημάρχου να τον απομακρύνει από την προεδρία του δημοτικού συμβουλίου μη ανανεώνοντας την εμπιστοσύνη του σε αυτόν στις σημερινές δημαιρεσίες. 

DSC03561

Ευχαριστώ για την καλή συνεργασία τους επικεφαλής των παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο, τους δημοτικούς συμβούλους, τους συνεργάτες μου στη Διεύθυνση Πολιτικών Οργάνων, στο Τμήμα Δημοτικού Συμβουλίου και στο γραφείο μου. Ευχαριστώ και όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου με τους οποίους συνεργάστηκα με άψογο τρόπο όλα αυτά τα χρόνια.

Κυρίως ευχαριστώ τους συμπολίτες μας οι οποίοι με τίμησαν με την ψήφο και με την εμπιστοσύνη τους. Τους ευχαριστώ για την επαφή και την επικοινωνία. Η σχέση μου μαζί τους θα παραμείνει άρρηκτη.

Στις δύσκολες συνθήκες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης η πόλη έχει ανάγκη από συνθέσεις και όχι από συγκρούσεις. Γι αυτό και συνειδητά προσπάθησα όλα αυτά τα χρόνια να λειτουργήσω με πνεύμα σύγκλισης.

Να δημιουργώ ένα συναινετικό περιβάλλον στο δημοτικό συμβούλιο και να διαφυλάττω την ενότητα και την αποτελεσματικότητα της δημοτικής αρχής -γιατί αυτό όφειλα να κάνω.

Στήριξα όσες επιλογές θεωρούσα ότι συμβάλλουν στην ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, στη βελτίωση της ζωής των πολιτών και στην ανάδειξη της νέας ταυτότητας της πόλης.

Όμως, από απόλυτο σεβασμό στην προσπάθεια που είχαμε αναλάβει και η οποία οδήγησε δύο φορές στην εκλογή του Γιάννη Μπουτάρη στη θέση του δημάρχου, επέλεξα, επίσης, να διατυπώνω με ευθύτητα την κριτική μου θέση και τις αντιρρήσεις μου για επιλογές ή παραλείψεις της δημοτικής αρχής.

Ιδιαιτέρως όταν αυτές ερχόταν σε αντίθεση με όσα είχαμε διακηρύξει ή ακύρωναν την προσδοκία που είχαμε δημιουργήσει στους Θεσσαλονικείς.

Θυμίζω ενδεικτικά την υπόθεση του ακινήτου Αλλατίνη και τη ευθεία ανάμειξη σε αυτήν παραγόντων της διοίκησης του δήμου, τις υποθέσεις των διαγωνισμών της καθαριότητας οι οποίες ελέγχονται σήμερα από τη δικαιοσύνη, τις κριτικές μου παρεμβάσεις για την άσκηση σοβαρής και αποτελεσματικής κοινωνικής πολιτικής καθώς και για τα ζητήματα της προστασίας του δημόσιου χώρο και, βεβαίως, τον έλεγχο των πράξεων του επικεφαλής, όταν αυτές βρίσκονται σε ευθεία αντίθεση με τον προγραμματικό λόγο της παράταξής μας και την πολιτική της φυσιογνωμία.

Αυτό είναι κάτι που φυσικά θα συνεχίσω να κάνω και στα χρόνια που ακολουθούν.

Ο δήμαρχος αποφάσισε να μην με προτείνει για πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου εκ νέου και επέλεξε πιο αρεστές σε αυτόν λύσεις.

Αυτό είναι προφανώς βολικό για τα σχέδια και τις επιδιώξεις του.

Δικαίωμά του και επ’ αυτού κρίνεται.

Δεν αποδέχτηκα τη θέση αντιδημάρχου που μου πρότεινε. Η συμμετοχή μου στα κοινά δεν καθορίζεται από θέσεις ή από αξιώματα, ιδιαιτέρως όταν αυτά απαιτούν την αφωνία και την εγκατάλειψη των ιδεών μου.

Παναγιώτης Αβραμόπουλος

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το πρόβλημα ποιό είναι;οτι ο Αβραμόπουλος ήθελε προεδρια δημοτικου συμβουλίου και τίποτα άλλο.Μηπως ήθελε και θέση δημαρχου γιατί ο Μπουτάρης παραγέρασε και δεν αντέχει και καλά;παιχνίδι για την καρέκλα γίνεται και τα υπόλοιοα είναι για γέλια…

  2. Ο κ. Αβραμόπουλος μου είναι εξαιρετικά συμπαθής και ειλικρινά λυπάμαι για την απομάκρυνσή του από τη θέση του προέδρου του Δ.Σ. Όμως, αλήθεια, για ποιο λόγο να προτιμά με τέτοια επιμονή την πολιτικά ανώδυνη (και, για να είμαστε ειλικρινείς, μάλλον διακοσμητική) θέση του Προέδρου του Δ.Σ. και όχι μια θέση αντιδημάρχου, όπου μπορεί να παραγάγει ουσιαστικό έργο για τους πολίτες; Μήπως γιατί η θέση του αντιδημάρχου συνεπάγεται πολιτική φθορά και συγκρούσεις;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ