Απεργία και πορεία για τον νεκρό στο εργοτάξιο του Μετρό

0
1795

Συγκέντρωση στην Πλατεία Αγίας Σοφίας και πορεία προς το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης πραγματοποιεί το Συνδικάτο Οικοδόμων με αφορμή το τραγικό δυστύχημα στο εργοτάξιο του Μετρό στην συμβολή Πόντου και Μεταμορφώσεως οπού ένας συνάδελφος τους βρήκε τραγικό θάνατο όταν ανετράπη γερανοφόρο όχημα. Το Συνδικάτο Οικοδόμων προκήρυξε χτές 24ωρη απεργία, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες εργασίας στα εργοτάξια του Μετρό Θεσσαλονίκης.

συνδΟ 50χρονος χειριστής γερανού επιχείρησε με το γερανοφόρο όχημα να σηκώσει έναν άλλον μικρότερο γερανό. Ωστόσο, το βάρος του μικρότερου γερανού ήταν τόσο μεγάλο που τελικά οδήγησε στην ανατροπή του κουβουκλίου, μέσα στο οποίο βρισκόταν ο άτυχος χειριστής.

συνδ2Μετά το ατύχημα έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, για τον απεγκλωβισμό του χειριστή, καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Για τουλάχιστον 6 ώρες, οι πυροσβέστες δεν λάμβαναν κανένα σημάδι ζωής από τον άτυχο άντρα, ενώ χρειάστηκε να στηθεί μία τεράστια επιχείρηση με τη συνδρομή δύο μεγάλων γερανών.

συνδ3Άντρες της ΕΜΑΚ προσεγγίσαν το κουβούκλιο στο οποίο είχε εγκλωβιστεί το θύμα και βρισκόταν σε βάθος 15 μέτρων, απ’ όπου τελικά ανέσυραν την σορό του στην επιφάνεια.

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ