Χορεύοντας στο παλιό αρχοντικό

0
5231

 

Μια Swing Night, με taster class – μάθημα χορού lindy hop για αρχάριους, γέμισε με κόσμο τη μεγάλη σάλα της Βίλας Μπιάνκα στην Βασ. Όλγας σήμερα το βράδυ. Και ο κόσμος χόρεψε με κέφι σ΄αυτόν τον ξεχωριστό χώρο που πραγματικά μεταμορφώνει κάθε εκδήλωση σε μικρό ταξίδι σε άλλες εποχές.

Το swing πάρτι, social swing dancing, με την συμμετοχή της Swing Academy, που έκανε το κάλεσμα υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, οργανώθηκε για να μάθουν οι καλεσμένοι  τα πρώτα βήματα των χορών Lindy hop και Authentic Jazz, χορούς που αναπτύχθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 1920 και στις αρχές του 1930 από τις αφρο-αμερικανικές κοινότητες στις ΗΠΑ. Αποτελούν μέλη της οικογένειας των χορών Swing. Βασίζονται κυρίως στο Jazz, στο Tap, στο Breakaway, στο Black bottom και στο Charleston και είναι πρόγονοι του Jive και του Rock ‘n Roll. Το Authentic Jazz είναι χορός που χορεύεται χωρίς παρτενέρ ενώ το Lindy Hop είναι ένας ζευγαρωτός χορός.

Τα δύο είδη αυτά έχουν αυτοσχεδιαστικό χαρακτήρα που μπορούν όμως και να χορογραφηθούν, και αποτελούν έναν εξαιρετικό συνδυασμό άσκησης και ψυχαγωγίας για κάθε ηλικία. Η Swing Academy είναι μια ομάδα που δημιουργήθηκε με σκοπό τη διάδοση των αυθεντικών Swing χορών και χορεύονται στο άκουσμα Swing μουσικής (Classic Jazz).

Προηγούμενο άρθροΑυτό ένα από τα πιο επικίνδυνα σημεία της πόλης
Επόμενο άρθροΟ δήμαρχος χορεύει swing
parallaxi
To No1 Free Press Περιοδικό στην Θεσσαλονίκη. Από το 1989 κάθε μήνα στους δρόμους της πόλης και καθημερινά στο διαδίκτυο με την εγκυρότητα του ονόματος και της ομάδας της. Ιδέες, τάσεις, πρόσωπα, πολιτισμός, η πόλη και ο κόσμος. Είστε στο σωστό σημείο: Η parallaxi γνωρίζει την Θεσσαλονίκη καλύτερα.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ