Όχι στα τραπεζοκαθίσματα στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας από Καλαφάτη και Τζιτζικώστα

0
4744

Ξεκάθαρη ήταν η απάντηση που πήραμε από τον αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Καλαφάτη και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστα, σε ερώτηση μας σχετικά με το σχέδιο του δήμου Θεσσαλονίκης να επιτρέψει την έκταση εξωτερικών τραπεζοκαθισμάτων στους μελλοντικούς μισθωτές των αναψυκτηρίων της Νέας Παραλίας, την ώρα που περιμέναμε την  Ευρωπαία Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Κορίνα Κρέτσου. Η προγραμματισμένη ξενάγησή της, που θα ξεκινούσε από το περίπτερο του κήπου του Φωκά, έτυχε μια μέρα που μας ξαναθυμήθηκε ο χειμώνας με αρκετό αέρα και ψιλόβροχο Η Επίτροπος καθυστέρησε 40 λεπτά περίπου από την προκαθορισμένη ώρα των 9:30 και ο χρόνος ήταν αρκετός για ερωτήσεις από τους συγκεντρωμένους δημοσιογράφους.

DSC03639

Ο κ. Τζιτζικώστας είπε: «Πρέπει να τηρηθεί στο ακέραιο η αρχική αρχιτεκτονική μελέτη για την οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε 22 εκ. ευρώ. Και πρέπει να αντιληφθούν ακόμη και όσοι δεν πίστεψαν σ΄αυτό το έργο ότι η Ευρώπη έχει κανόνες τους οποίους είμαστε υποχρεωμένοι να σεβόμαστε.»

Ο κ. Καλαφάτης επίσης είπε: «Πρωταρχικό είναι να τηρηθεί στο ακέραιο η αρχιτεκτονική μελέτη των σχεδιαστών και ό,τι προβλέπεται σε αυτήν όσον αφορά στη μίσθωση των αναψυκτηρίων»

DSC03637

Ο κ. Μπουτάρης είπε για το θέμα: «Η Παραλία δεν είναι έργο τέχνης να το κοιτάμε, τα αναψυκτήρια θα μισθωθούν με ευχέρεια ανάπτυξης εξωτερικών τραπεζοκαθισμάτων. Εμείς υποσχόμαστε να κάνουμε συνεχείς ελέγχους γιατί αναγνωρίζουμε φυσικά την παραβατικότητα που υπάρχει όσον αφορά στο θέμα. Μάλιστα στη μελέτη για την επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων η πρόταση μας είναι να γίνουν ξύλινα ντεκ δίπλα στα αναψυκτήρια που είναι προς ενοικίαση, αλλά φυσικά να διατηρηθεί ο νόμιμος χώρος των 2 μέτρων για την ελεύθερη διάβαση των πεζών παράλληλα με τα τραπεζοκαθίσματα».

Ψηφίστε για το ζήτημα των τραπεζοκαθισμάτων στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας εδώ

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ