H παραλία γεννά ερωτηματικά στους δημοτικούς συμβούλους

0
1904
σπ
Εικόνα: Δήμητρα Σπαθάρα

Η πρώτη επίσημη αντίδραση δημοτικών συμβούλων της Πρωτοβουλίας, που έχουν εκφράσει και στο παρελθόν ενστάσεις και αντιρρήσεις σε θέματα δημόσιου χώρου έρχεται λίγες μέρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της Δευτέρας στο Δημοτικό Συμβούλιο και τίθεται ως θέμα στην συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας της Πρωτοβουλίας που θα προηγηθεί αύριο. Συγκεκριμένα οι Παναγιώτης Αβραμόπουλος και Ανδρέας Κουράκης έστειλαν σήμερα στο δήμαρχο την παρακάτω επιστολή:

 

ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

ΠΡΟΣ:

  1. Τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη
  2. Τη Γραμματεία της Δ.Ο. της παράταξης «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2014»

Κρίνουμε σκόπιμο, στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης της Δ.Ο., η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 06.04.17, να συμπεριληφθούν, προκειμένου να συζητηθούν, τα παρακάτω θέματα:

1.ΕΣΠΑ 2014-2020

Ποια είναι τα έργα του Δ.Θ. που έχουν εγκριθεί (σε πρώτο στάδιο) μέχρι σήμερα από την Περιφέρεια, ποιά βρίσκονται στο στάδιο της αξιολόγησης και ποιά αναμένεται να εγκριθούν -με προϋπολογισμούς και χρονοδιαγράμματα.

2.Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία έγκρισης του δανείου και ποια έργα έχουν επιλεγεί να χρηματοδοτηθούν από αυτό -με προϋπολογιζόμενη δαπάνη και χρονοδιαγράμματα.

3.ΤΟΠΙΚΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2030

Μετά την πρόσφατη Ημερίδα «Θεσσαλονίκη 2030 – Παρουσιάζοντας ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης της πόλης», η οποία πραγματοποιήθηκε στις 30.03.2017 και την ομιλία και τις δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Αλέξη Χαρίτση, ποια έργα και δράσεις αναμένεται να χρηματοδοτηθούν από το Τοπικό Αναπτυξιακό Σχέδιο που παρουσιάστηκε, από ποιους χρηματοδοτικούς πόρους, καθώς και ποια είναι η προϋπολογιζόμενη δαπάνη και ο ορίζοντας υλοποίησης.

  1. ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

Σε συνδυασμό και συνάρτηση με τα παραπάνω, ποια είναι τα συγκεκριμένα έργα και οι δομές της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου μας που θα χρηματοδοτηθούν από το Ίδρυμα, σε βραχυ-μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

  1. ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΑ ΝΕΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

Μετά την απόσυρση του θέματος στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τις εξαιρετικά αρνητικές απόψεις για τη στάση της Παράταξής μας στο συγκεκριμένο θέμα, οι οποίες έχουν αναπτυχθεί και διαχέονται στην πόλη, ποια είναι τελικώς η εισήγηση της διοίκησης του Δήμου;

  1. ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Μετά την αναλυτική συζήτηση του θέματος στη συνεδρίαση της Παράταξης στις 24.03.2017 σχετικά με την αναγκαιότητα κατασκευής διώροφου υπόγειου χώρου στάθμευσης, ποια είναι τα επόμενα βήματα για την υλοποίηση αυτού του έργου που θα αναδεικνύει και θα προβάλλει την ιστορία της Πόλης μας και όχι μόνο.

7.ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΙ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ-ΑΓΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΑΣ-ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Το θέμα πρόκειται να συζητηθεί στη συνεδρίαση της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ, την Παρασκευή 07.04.2017, για τη λήψη ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ η οποία θα καθορίζει τη λειτουργία και τη διάθεση κοινοχρήστου χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων. Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και επιβάλλεται η αναλυτική παρουσίαση της πρότασης και οι επιπτώσεις που θα επιφέρει.

8.ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ Τ.Α.

Το θέμα είναι σοβαρότατο, δεν αφορά μόνο την θεσμοθέτηση της ΑΠΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ, οφείλουμε να συζητήσουμε τα βασικά του στοιχεία προκειμένου να διαμορφώσουμε συλλογικά άποψη.

Η επιλογή των θεμάτων έγινε διότι έχουν επείγοντα χαρακτήρα.

Παρακαλούμε το κείμενο να κοινοποιηθεί σε όλα τα μέλη της Δημοτικής Ομάδας και της παράταξης «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2014»

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ

atz_1
Εικόνα: Άννα Τζάκου

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ