Η Θεσσαλονίκη αλλιώς

Μία Νύχτα στο Μουσείο vol.3/Άρωμα Γυναίκας

Στις 8 Μαρτίου, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, μουσική, θέατρο, λογοτεχνία και χορός μόνο από γυναίκες πλαισίωσαν τη σημαντική έκθεση του μουσείου που ήταν αφιερωμένη στη Μύρτιδα. Πρόκειται για την ανάπλαση του προσώπου ενός ανώνυμου 11χρονου παιδιού της αρχαιότητας που έζησε στην Αθήνα τον «Χρυσό αιώνα» του Περικλή και υπήρξε ένα από τα χιλιάδες […]

Parallaxi
μία-νύχτα-στο-μουσείο-vol-3-άρωμα-γυναίκας-7247
Parallaxi
img_8595.jpg

Στις 8 Μαρτίου, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, μουσική, θέατρο, λογοτεχνία και χορός μόνο από γυναίκες πλαισίωσαν τη σημαντική έκθεση του μουσείου που ήταν αφιερωμένη στη Μύρτιδα. Πρόκειται για την ανάπλαση του προσώπου ενός ανώνυμου 11χρονου παιδιού της αρχαιότητας που έζησε στην Αθήνα τον «Χρυσό αιώνα» του Περικλή και υπήρξε ένα από τα χιλιάδες θύματα του φοβερού λοιμού που έπληξε την πόλη το 430 π.Χ.

Η βραδιά ξεκίνησε με μια ξενάγηση στη σπουδαία έκθεση της Μύρτιδας και αμέσως μετά η Πολυξένη Βελένη, διευθύντρια του Μουσείου, ανέγνωσε ένα κείμενο γραμμένο ειδικά για τη βραδιά και εμπνευσμένο από το κορίτσι της αρχαιότητας που δεν έγινε ποτέ γυναίκα. Ένας μονόλογος για τα κορίτσια κάθε εποχής.

Αμέσως μετά δυο κορυφαίες λογοτέχνιδες της Θεσσαλονίκης, η Μαρία Κέντρου-Αγαθοπούλου και η Σοφία Νικολαΐδου διάβασαν ένα αγαπημένο τους διήγημα, η ηθοποιός και σκηνοθέτης Αλεξάνδρα Μυλωνά ερμήνευσε ένα μονόλογο αφιερωμένο στις Σειρήνες,

Οι ηθοποιοί, Νόπη Ράντη και Λένα Πετροπούλου ερμήνευσαν μια πράξη του περίφημου έργου “Ιστορίες Πείνας”, που εξιστορεί τις εμμονές των σύγχρονων γυναικών με τη δίαιτα, το χοροθέατρο της ΧΑΝΘ  ερμηνεύσει έναν αυτοσχεδιασμό εμπνευσμένο από την ιστορία της Μύρτιδας και τέλος η Σεμέλη Ταγαρά έκλεισε τη βραδιά με τραγούδια γραμμένα για μεγάλες φωνές.

Poster

thess_alliws-12.jpg

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα