Η VΟGUE προτείνει Θεσσαλονίκη αυτή την άνοιξη

0
14249

 

Σε νέο του άρθρο το πιο επιδραστικό περιοδικό μόδας με δεκάδες εκδόσεις παγκοσμίως, η Vogue, προτείνει σε διαδικτυακό post της αρθογράφου Αlison Beckner, τρεις διαφορετικούς ελληνικούς προορισμούς για την Άνοιξη που διανύουμε, “στέλνοντας” τους αναγνώστες της και κάπου πέραν της Αθήνας και των ελληνικών νησιών.

Paralia 003
Εικόνα: Άγγελος Ζυμάρας

Πιο συγκεκριμένα μιλάει για την Βόρεια Ελλάδα με την αξιοσημείωτη ιστορία της και την πληθώρα δραστηριοτήτων που παρέχει σχολιάζοντάς ‘τες ως περιπετειώδεις και ηδονικές ενώ την χαρακτηρίζει ως melting pot εξαιτίας της εισροής διαφόρων κουλτούρων και πολιτισμών διαχρονικά, οι οποίοι δημιούργησαν ένα ενδιαφέρον κράμα γεύσεων, ήχων κλπ με την φύση να δίνει την δική της οπτική από την Δύση στην Ανατολή.

Οι τρεις περιοχές της Βορείου Ελλάδος που προτείνει η VOGUE είναι η Θεσσαλονίκη, η Καβάλα και το Νυμφαίο. Αναλυτικά σε κάθε περιοχή συγκεντρώνει όσα πρέπει να δει ο επισκέπτης και προτείνει τα καλύτερα εστιατόρια, ξενώνες κλπ. 

Την Θεσσαλονίκη την χαρακτηρίζει ως γνωστή πατρίδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και επισημαίνει ότι αποτελεί την μόνη πόλη του Βορρά με διεθνές αεροδρόμιο και εύκολα προσβάσιμη μέσω τραίνου από την Αθήνα. Μία ιδιοσυγκρασιακή πόλη δίπλα στην θάλασσα, ενεργή καθόλη την διάρκεια της ημέρας και της νύχτας. Το άρθρο σχολιάζει πως η Θεσσαλονίκη συχνά αποτελεί την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ελλάδας ενώ την χαρακτηρίζει αναμφίβολα ως την γαστρονομική πρωτεύουσα της χώρας με εμφανής επιρροές από την Τουρκία, την εβραϊκή κουζίνα, την ρωμαϊκή, την βυζαντινή κλπ.

Για την διαμονή προτείνει το γνωστό ξενοδοχείο Excelsior ενώ τα εστιατόρια προτάθηκαν ως τις αγαπημένες επιλογές της Carolina Doriti chef η οποία διοργανώνει γαστρονομικές διαδρομές στην πόλη. Αυτά είναι ο Πεζόδρομος-Μούργα (Χριστοπούλου 12), το Σέμπρικο (Φράγκων 2) και η Νέα Φωλιά. Σχετικά με τα αξιοθέατα, προτείνει εκτός από τον Λευκό Πύργο, το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, την Αγορά Καπάνι ως ένα σημείο που αξίζει να περπατηθεί και μία αγορά γεμάτη διαφορετικές ποικιλίες καφέ και άλλων προϊόντων.

Εκτενή αναφορά κάνει το άρθρο και για τους δύο άλλους προορισμούς που προτείνει, μιλώντας για το λιμάνι της Καβάλας, τους Φιλίππους και τους αμπελουργούς στα βουνά της Ροδόπης, για τις παροχές σε χαμάμ και spa και για τις ταβέρνες της ενώ κάνει αναφορά και στην αγορά της Δράμας ως την κοντινότερη πόλη με μεγάλη αγορά, την Ξάνθη με τους παραδοσιακούς οικισμούς της κα. Ως τρίτη επιλογή στην σειρά εμφανίζεται το Νυμφαίο ως μόλις δύο ώρες προορισμός από την Θεσσαλονίκη με τα οινοποιία, τους ξενώνες, τον Αρκτούρο, το φυσικό τοπίο, την Βασιλίτσα, τα Γρεβενά και τις Πρέσπες.

Βρείτε αναλυτικά το δημοσίευμα της VOGUE ΕΔΩ.

Διαβάστε Επίσης: 

Τελικά γιατί ο ξένος Τύπος αγαπάει τη Θεσσαλονίκη;

Shares

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ