Δυο σπουδαίοι Έλληνες που προσφέρουν χωρίς αντάλλαγμα

0
2980

Untitled_1.9.1

Είναι σημαντικό στους καιρούς που διανύουμε να προβάλλονται άνθρωποι που με το παράδειγμά τους μας εμπνέουν στην καθημερινότητά μας. Άνθρωποι, συχνά της διπλανής πόρτας,  που γίνονται παράδειγμα θετικής ενέργειας σε μια δύσκολη εποχή.

Με τον συμβολικό και απόλυτα πετυχημένο τίτλο ”Φάροι”, Φωτεινά παραδείγματα Ελλήνων, η  COSMOTE TV κέρδισε τη απόλυτη προσοχή μας επιλέγοντας να προβάλει τα πορτραίτα απλών ανθρώπων. Οι «Φάροι» ταξίδεψαν σε όλη την Ελλάδα και μίλησαν με συνολικά 24 ανθρώπους, που είναι και οι πρωταγωνιστές της σειράς, καταγράφοντας την πορεία και την προσπάθειά τους, τους στόχους που έβαλαν και όλα όσα κατάφεραν να πετύχουν μέσα από τη ζωή και τη δράση τους, στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, συχνά αντιμετωπίζοντας αντίξοες συνθήκες.

Untitled_1.164.1

Η σειρά-ντοκιμαντέρ του COSMOTE HISTORY σε παραγωγή COSMOTE TV, περιλαμβάνει άγνωστες στο ευρύ κοινό ιστορίες ανθρώπων, που αξίζει να γνωρίσουμε.

Untitled_1.165.1

Το κάθε επεισόδιο φιλοξενεί δύο πρόσωπα. Τους ήρωες πλαισιώνουν συνεντεύξεις δικών τους ανθρώπων που δίνουν μία συναισθηματική χροιά στην κάθε ιστορία με επίκεντρο την πορεία των πρωταγωνιστών μας και όχι τα επιτεύγματά τους.

Untitled_1.174.1 Untitled_1.189.1

Στο 11ο επεισόδιο που προβάλλεται την Κυριακή 23/4 στις 11 το βράδυ δυο σπουδαίοι Έλληνες της εποχής μας, είναι οι πρωταγωνιστές.

Ένας γιατρός και η ιδρύτρια της κίνησης “Διαβάζω για τους άλλους” εκ πρώτης όψεως μπορεί να μην φαίνεται να έχουν κάποια κοινή διαδρομή ώστε να μοιραστούν το χρόνο του ίδιου ντοκιμαντέρ. Στην πραγματικότητα έχουν πολλά κοινά:  Δρουν ανιδιοτελώς και προσφέρουν προσωπικό χρόνο και εργασία, για να βοηθήσουν συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Πέρα από αυτό, έχουν καταφέρει να συσπειρώσουν δίπλα τους έναν σημαντικό πυρήνα και άλλων εθελοντών, οι οποίοι «εργάζονται» και εκείνοι με συνέπεια και σοβαρότητα. Σε αυτήν την «άγρια» εποχή που ζούμε αυτοί οι άνθρωποι πετυχαίνουν καθημερινά, μικρές νίκες. Γνωρίστε τους.

Ο Γιώργος Βήχας

Untitled_1.316.1

Ο Γιώργος Βήχας είναι καρδιολόγος και ομοιοπαθητικός, ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν και ένας διάσημος θεατρικός συγγραφέας, αφού έχει γράψει με μεγάλη επιτυχία θέατρο για παιδιά. Όπως και να το δεις αυτός ο εξαιρετικά δραστήριος και δημιουργικός Έλληνας που έστησε το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο στο Ελληνικό, με την βοήθεια συναδέλφων του, αλλά και πολλών εθελοντών, είναι υπόδειγμα πολίτη. Καθημερινά στο Ελληνικό προσφέρουν περίθαλψη σε χιλιάδες ανασφάλιστους και άνεργους πολίτες, που οι ‘’άγριες μέρες’’ τους στέρησαν το δεδομένο, δηλαδή την υγεία. Ο πρωτεργάτης αυτής της μεγάλης κοινωνικής προσφοράς σε ένα εξαιρετικό πορτραίτο.

Untitled_2.76.1 Untitled_2.77.1 Untitled_2.81.1

Η Αργυρώ Σπυριδάκη

Untitled_1.12.1

Έχεις σκεφτεί ποτέ τι είδους στέρηση είναι η στέρηση της δυνατότητας ανάγνωσης ενός βιβλίου και των συγκινήσεων που προκαλεί; Μια συζήτηση με τον φίλο της τον Θοδωρή, ο οποίος είναι τυφλός, ήταν αρκετή για να «φυτέψει» στο μυαλό της Αργυρώς την ιδέα να σπάσει αυτή την αδυναμία. Μιλώντας για τη λογοτεχνία, συνειδητοποίησε ξαφνικά πόσο λίγοι είναι σε σχέση με την παγκόσμια παραγωγή οι τίτλοι των ακουστικών βιβλίων που διατίθενται στην Ελλάδα, πόσο περιορισμένη είναι η πρόσβαση των ατόμων με προβλήματα όρασης στον κόσμο του βιβλίου. Έτσι, αποφάσισε να δημιουργήσει το «Διαβάζω για τους Άλλους», μια εθελοντική ομάδα που στόχο έχει να διαβάζει σε ανθρώπους που δεν μπορούν να το κάνουν μόνοι τους. Γύρω της συσπειρώθηκαν δεκάδες εθελοντές από όλη την Ελλάδα. Καθημερινά, πραγματοποιούν ζωντανές αναγνώσεις σε γηροκομεία, νοσοκομεία, ιδρύματα, ακόμη και σε σπίτια όπου κατοικούν παραπληγικοί (σε συνεννόηση με την οικογένεια), όπου υπάρχει ανάγκη, διαβάζοντας από εφημερίδες μέχρι μυθιστορήματα και από εγκυκλοπαίδειες μέχρι περιοδικά. Μια ιδέα που έχει γίνει μέχρι και ταινία τώρα παίρνει σάρκα και οστά στην Ελλάδα.

Untitled_1.54.1

Αυτοί είναι οι φωτεινοί Φάροι, που γίνονται παράδειγμα και έμπνευση, όχι μόνο για αυτά που έχουν ήδη πετύχει, αλλά και γιατί μας δίνουν ελπίδα και κουράγιο για να παλεύουμε κόντρα στα σημεία των καιρών για ένα καλύτερο αύριο.

Untitled_1.73.1

 

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ