Πολιτισμός

12 διαθέσιμες πλατφόρμες για streaming στην Ελλάδα

Ποιες είναι οι διαθέσιμες πλατφόρμες ταινιών και σειρών στην Ελλάδα και ποιο το κόστος της καθεμίας;

Parallaxi
12-διαθέσιμες-πλατφόρμες-για-streaming-στην-ελλ-929430
Parallaxi

To ενδιαφέρον των streaming υπηρεσιών στην Ελλάδα όλο και μεγαλώνει, με νέες πλατφόρμες ταινιών και σειρών να μπαίνουν στο παιχνίδι και να αλλάζουν την τηλεοπτική εμπειρία.

 Καθημερινά, στις συγκεκριμένες πλατφόρμες, προστίθεται νέο περιεχόμενο που ο καθένας μπορεί να δει από οποιαδήποτε συσκευή του, κάτι που η τηλεόραση αδυνατεί να προσφέρει πλήρως στο κοινό της. Στην συνέχεια, θα αναφέρουμε 12 πλατφόρμες streaming που είναι διαθέσιμες στην Ελλάδα.

Netflix:

Αποτελεί μία από τις πιο διάσημες πλατφόρμες στη χώρα, περιέχοντας μία τεράστια βιβλιοθήκη διάσημων σειρών και ταινιών του Hollywood και όχι μόνο. Επίσης, διανέμει πρωτότυπές σειρές, specials, ντοκιμαντέρ και ταινίες. Το κόστος της συνδρομής κυμαίνεται από 7,99€ έως 13,99€, ανάλογα με το πόσες διαθέσιμες οθόνες ταυτόχρονης παρακολούθησης επιθυμεί ο συνδρομητής.

ERTflix:

Η πλατφόρμα της ΕΡΤ διατίθεται δωρεάν στο κοινό, με πλούσιο περιεχόμενο ντοκιμαντέρ, παιδικών προγραμμάτων, μοναδικών αφιερωμάτων αρχείου, ψυχαγωγικών εκπομπών κάθε λογής, αλλά και 24ωρης ενημέρωσης. Φυσικά, η πλατφόρμα διαθέτει και βραβευμένες σειρές και ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου, ανανεώνοντας συνεχώς το περιεχόμενό της.

Cosmote tv:

Η streaming υπηρεσία της COSMOTE TV άλλαξε τα δεδομένα στη συνδρομητική τηλεόραση, αφού ήταν η πρώτη στην Ελλάδα, που συνδύασε το ζωντανό πρόγραμμα των καναλιών με το on demand περιεχόμενο. Διαθέτοντας καινοτόμες δυνατότητες, με  ολοκληρωμένο και ποιοτικό τηλεοπτικό περιεχόμενο σε όλες τις κατηγορίες προγράμματος (αθλητικά, κινηματογραφικά, ντοκιμαντέρ), αποτελεί σήμερα, την κορυφαία ελληνική streaming υπηρεσία, στην οποία έχουν πρόσβαση πάνω από 380.000 νοικοκυριά. Στα αθλητικά, φιλοξενεί περισσότερες από 60 κορυφαίες διοργανώσεις και πρωταθλήματα σε ποδόσφαιρο, τένις  και άλλα δημοφιλή αθλήματα. Στα κινηματογραφικά, μέσα από τις συνεργασίες της με κορυφαίους παραγωγούς, διανομείς περιεχομένου και διεθνή στούντιο (BBC Studios, Paramount Pictures, CBS, Showtime, ITV, Lionsgate, Fremantle, Entertainment One κ.ά.), διαθέτει πλούσιο περιεχόμενο υψηλού επιπέδου, σε Α’ τηλεοπτική μετάδοση και on demand . Τα τελευταία χρόνια η COSMOTE TV έχει μπει με αξιώσεις στο χώρο της μυθοπλασίας με πρωτότυπο περιεχόμενο, με σειρές όπως το Έτερος Εγώ και τους 42οC να ξεχωρίζουν. Τα πακέτα της COSMOTE TV ξεκινούν από €13,65 (Cinema Pack) και φτάνουν έως τα €25,45 για το full pack

Vodafone TV:

Περιλαμβάνει πάνω από 45+ δημοφιλή κανάλια (FOX, National Geographic, Discovery, History, E! Entertainment, MTV Live κ.α.), με μεγάλη ποικιλία blockbuster ταινιών και ευρωπαϊκών επιτυχιών. Μπορείτε να απολαύσετε σειρές σε πρώτη προβολή, με παιδικά κανάλια (Disney Channel, Disney Junior, Nickelodeon κ.α.) και πλούσια αθλητική δράση. Η πλατφόρμα στεγάζει το HBO, με την δυνατότητα να παρακολουθείτε πρεμιέρες της λίγες ώρες μετά την Αμερική. Το πακέτο της συνδρομής ξεκινά από 8,50€ και φτάνει μέχρι 29,40€.

Disney+:

Κατέφτασε πρόσφατα στην Ελλάδα, προσφέροντας αποκλειστικό περιεχόμενο που δεν μπορείς να βρεις σε καμία άλλη πλατφόρμα. Προσφέρει αγαπημένες – από μικρούς και μεγάλους – σειρές και ταινίες της Disney, της Pixar, της Marvel, του Star Wars, του National Geographic και πολλών άλλων. Η συνδρομή κοστίζει 8,99 € το μήνα.

Nova/Wind: ΕΟΝ TV

Με την πλατφόρμα EON, οι συνδρομητές Nova – Wind έχουν πλέον την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το αγαπημένο τους αθλητικό περιεχόμενο, με περισσότερους από 3.500 LIVE αγώνες και με κορυφαίες διοργανώσεις (Premier League, La Liga, Bundesliga, Ligue 1, UEFA Nations League, FIBA, EuroLeague, Super League, Grand Slam στο τένις, κ.α.) μέσα από ένα πλούσιο, καλοσχεδιασμένο και εύχρηστο περιβάλλον, που καθιστά το περιεχόμενο διαθέσιμο οπουδήποτε, οποτεδήποτε και σε οποιαδήποτε συσκευή.

Παράλληλα, η ΕΟΝ προσφέρει πρωτοπόρα τεχνικά χαρακτηριστικά όπως το catch-up 7 ημερών που δίνει τη δυνατότητα στο συνδρομητή ενδεικτικά να γυρίσει «πίσω» σε μια ζωντανή μετάδοση αγώνα και να τον παρακολουθήσει από την αρχή εφόσον έχει χάσει το ξεκίνημα του παιχνιδιού ή ακόμη και να γυρίσει πίσω για μία φάση, αλλά και την υπηρεσία EON Sports Mode, που παρέχει ζωντανά στατιστικά για επιλεγμένους αγώνες.

Για τους σινεφίλ, η EON εξασφαλίζει περισσότερες από 350 αποκλειστικές πρεμιέρες ταινιών το χρόνο, μοναδικές σειρές, καθώς και lifestyle εκπομπές, show και ντοκιμαντέρ. Με τη δυνατότητα θέασης on demand περιεχομένου μέσα από τη βιβλιοθήκη VoD, οι συνδρομητές Nova-Wind θα μπορούν να απολαύσουν σε ετήσια βάση, 500 τίτλους ταινιών, πάνω από 350 πρεμιέρες σειρών, περισσότερα από 700 επεισόδια σειρών και 500 επεισόδια από τα κανάλια FOX και Fox Life. Παράλληλα, η ΕΟΝ TV εξασφαλίζει εκπαιδευτικό και διασκεδαστικό περιεχόμενο για παιδιά, με περισσότερα από 1.300 επεισόδια το χρόνο και πάνω από 200 παιδικές ταινίες.

Η ΕΟΝ ΤV διατίθεται σε δύο πακέτα, διευκολύνοντάς τους συνδρομητές να επιλέξουν εκείνο που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες τους. Tο βασικό πακέτο ΕΟΝ, που περιλαμβάνει 75 κανάλια, από τα οποία τα 49 είναι HD, και περισσότερους από 3.000 τίτλους ταινιών on demand και το πακέτο ΕΟΝ +, που περιλαμβάνει 82 κανάλια από τα οποία τα 56 είναι HD και περισσότερους από 3.000 τίτλους ταινιών οn demand. Οι νέοι πελάτες μπορούν να απολαύσουν την εμπειρία EON από 10€ το μήνα και με 1 μήνα δωρεάν είτε συνδυάζοντάς την με σούπερ γρήγορο Internet από 30€ και 3 μήνες δωρεάν.

Apple tv+:

Μπορεί να μην έχει μεγάλη ποικιλία, αλλά το ποιοτικό της περιεχόμενο αξίζει μία ματιά, προσφέροντας την δυνατότητα εβδομαδιαίας δοκιμής και μηνιαίας χρέωσης 4,99€. Περιλαμβάνει βραβευμένες σειρές, μεταξύ των οποίων το Ted Lasso, το The Morning Show, και το Severance, αλλά και ταινίες, όπως το Coda, το The Banker και το Tragedy of Macbeth.

Amazon prime:

Η υπηρεσία διανέμει κυρίως πρωτότυπες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές που παράγονται από τα Amazon Studios και MGM Holdings, φιλοξενώντας, παράλληλα, περιεχόμενο άλλων παρόχων. Διαθέτει βραβευμένο περιεχόμενο κυρίως αμερικάνικης παραγωγής, με δημοφιλή παραδείγματα το Mr Robot, το The Boys, το Fleabag κ.α., και την συνδρομή να ανανεώνεται στα 5,99€ το μήνα.

Cinobo:

Η ελληνική αυτή πλατφόρμα ειδικεύεται στον ανεξάρτητο και arthouse κινηματογράφο, φιλοξενώντας εκατοντάδες ταινίες επιλεγμένες από όλο τον κόσμο με προσεγμένη παρουσίαση και θεματικά αφιερώματα. Συγκεντρώνει βραβευμένες κλασσικές ταινίες που αποτέλεσαν σταθμούς του κινηματογράφου, εμπλουτισμένη με νέες προσθήκες κάθε εβδομάδα. Το μηνιαίο κόστος της ανέρχεται στα 7,99€, με δυνατότητα δοκιμής 14 ημερών.

Cinesquare:

Η συγκεκριμένη VoD πλατφόρμα επικεντρώνεται στον βαλκανικό και ευρωπαϊκό κινηματογράφο, επιτρέποντας σας να επιλέξετε μεταξύ των καλύτερων ταινιών μεγάλου μήκους, ντοκιμαντέρ, κινούμενων σχεδίων και μικρού μήκους ταινιών, δίχως την υποχρέωση μηνιαίας πληρωμής. Εάν διαλέξετε να παρακολουθήσετε κάποια ταινία, πληρώνετε για αυτήν, με το κόστος της να ξεκινά από 1€ και την δυνατότητα κράτησης της για 72 ώρες.

Strada Films:

Είναι μία ελληνική εταιρία παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών, τηλεοπτικών προγραμμάτων, ντοκιμαντέρ και κινουμένων σχεδίων, με μερικές από τις σημαντικότερες παλαιότερες ταινίες της εταιρίας και ταινιών που πρόκειται να κυκλοφορήσουν απευθείας στην πλατφόρμα. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ ξενόγλωσσων και ελληνικών ταινιών με το κόστος της ενοικίασης να ξεκινά από 1,59€ και να διαρκεί 7 ημέρες.

Mubi:

Tελευταία αλλά εξίσου σημαντική, η πλατφόρμα του Mubi περιέχει ταινίες από κάθε τόπο της Γης, με αφιερώματα στους σημαντικότερους σκηνοθέτες της ιστορίας και τα νέα ανερχόμενα αστέρια, ανακαλύπτοντας κλασικά αριστουργήματα που μάλλον θα περνούσαν απαρατήρητα δίχως την έρευνα της ομάδας. Αρκεί να πληρώνετε 9,99€ κάθε μήνα για να ανοίξετε αυτήν την τεράστια βιβλιοθήκη.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα